Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Mesto Prešov

  • Akcia Čaj u pána primátora by sa mala uskutočňovať raz v mesiaci
    Zhruba stovka dôchodcov sa včera stretla v priestoroch hotela Senátor s primátorom Pavlom Hagyarim. Počas „Čaju u pána primátora“ ako sa akcia nazývala, mali seniori možnosť diskutovať s prvým mužom mesta o rôznych otázkach.
    18.1.2007
    0
  • Hneď úvodné mimoriadne zasadnutie zastupiteľstva bolo rušné
    Dnešné prvé oficiálne rokovanie Mestského zastupiteľstva v Prešove sa skončilo "patom", keď poslanci neodsúhlasili program, ktorý im predložil primátor mesta Pavel Hagyari (nezávislý). Ten sa chystal urobiť radikálne zmeny v pôsobení mestskej spoločnosti Prešov Real, s r.o. , poslanci ale napokon schválili iba kontrolu jej činnosti za posledné dva roky.
    17.1.2007
    0
  • Mesto Prešov dnes začalo s demontážou vianočnej výzdoby, ktorú slávnostne zapálili vlani na Mikuláša. Ako uviedol tlačový tajomník Mestského úradu v Prešove Michal Kaliňák, náklady na montáž, demontáž, servis vianočnej výzdoby a spotrebu elektrickej energie vyšli radnicu na vyše 1,6 mil. Sk.
    16.1.2007
    0
  • Primátor Prešova Pavel Hagyari zvolal na stredu 17. januára mimoriadne zastupiteľstvo, na ktorom predkladá poslancom návrh na zmenu zakladateľskej listiny obchodnej spoločnosti Prešov Real, s. r. o. zo dňa 21. júna 1996.
    12.1.2007
    0
  • Písomné oznámenie o podozrení z trestnej činnosti konateľa spoločnosti Prešov Real, s. r. o. , spravujúcej nebytové priestory, Jozefa Kislíka bolo na Okresnú prokuratúru v Prešove podané predčasne. Konštatoval to vo svojom dnešnom stanovisku pre TASR okresný prokurátor Michal Glevaňák.
    8.1.2007
    0
  • Riaditeľ a konateľ mestskej spoločnosti Prešov Real s.r.o. Jozef Kislík
    Riaditeľ a konateľ mestskej spoločnosti Prešov Real s.r.o. Jozef Kislík na dnešnej tlačovej besede reagoval na trestné oznámenie, ktoré na jeho osobu podala ekonómka spoločnosti Anna S.
    5.1.2007
    0
  • Do prešovskej matriky v roku 2006 zapísali 2 477 narodených detí, počet chlapcov bol vyšší o 51. Rodičia s najväčšou obľubou dávali svojim dcéram meno Alexandra, ktoré sa rok predtým neumiestnilo ani v prvej desiatke, na ďalších miestach to bola Kristína a Vanesa.
    5.1.2007
    0
  • Podnet o páchaní trestnej činnosti podala na prešovskú Okresnú prokuratúru ekonómka mestskej organizácie Prešov Real na svojho riaditeľa a konateľa spoločnosti Jozefa Kislíka.
    4.1.2007
    0
  • V takýchto priestoroch je uložený depozit  knižnice. Na fotografii Kaštieľ v Záborskom.
    Štátna vedecká knižnica v Prešove sa intenzívne usiluje o výstavbu vlastných priestorov vyše tri roky. Nová účelová budova by mala stáť na Sídlisku III. na Ulici Matice slovenskej, štátny pozemok o rozlohe 4 245 m2 získala knižnica prevodom pred dvoma rokmi.
    4.1.2007
    0
  • Dnes popoludní sa na prešovskej radnici stretol primátor mesta Pavel Hagyari s predsedom Prešovského samosprávneho kraja Petrom Chudíkom. Cieľom stretnutia bola diskusia o spoločnom postupe pri riešení problémov mesta, ktoré je možné riešiť spoluprácou Mesta Prešov a PSK.
    3.1.2007
    0
  • Prvými novorodencami roku 2007 boli v Prešove dvojičky Nina a Natália Leškové. Narodili sa druhorodičke Silvii Leškovej na prvom gynekologicko-pôrodníckom oddelení Fakultnej nemocnice Jána Adama Reimana.
    1.1.2007
    0
  • Pavel Hagyari, ktorý dnes zložil sľub a prevzal insígnie primátora mesta je v poradí 127. prvým mužom Prešova.
    29.12.2006
    0
  • P. Hagyari pri skladaní sľubu primátora
    Nový primátor Pavel Hagyari sa na dnešnom 1. ustanovujúcom zasadnutí nového Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Prešove oficiálne ujal svojej funkcie. Stalo sa tak potom, čo zložil sľub primátoraazrúk doterajšieho šéfa radnice Milana Benča prevzal insígnie prvého muža mesta.
    29.12.2006
    0
  • Prešovská radnica pripravila na Silvestra program pre verejnosť už tradične na dvoch miestach – pre mládež pred novou budovou Divadla Jonáša Záborského a staršie ročníky si prídu skôr na svoje na námestí pred Šarišskou galériou.
    29.12.2006
    0
  • Prešovský mestský úrad nebude na tieto Vianoce podávať pre bezdomovcov polievku na námestí. O ľudí bez domova sa tento raz postará Gréckokatolícka diecézna charita, ktorá ich prichýli vo svojich priestorov Pod Táborom.
    22.12.2006
    0
  • Na zrušenej základnej škole na Ďumbierskej ulici v Prešove stihli za pol roka vandali rozbiť 45 okien a zdemolovať deväť dverí. Celkovú škodu vyčíslil riaditeľ mestskej organizácie Prešov Real Jozef Kislík na viac ako 30 tisíc korún.
    22.12.2006
    0
  • Prešovčania majú problém, kde odhodiť použité „tužkové“ batérie, aby tým neuškodili prírode. V OD Tesco na to slúžil zberný kôš, ako však informovala pracovníčka fotoslužby, „pred časom sa poškodil, odvtedy túto službu zrušili.“
    15.12.2006
    0
  • Z rúk predsedníčky volebnej komisie I. Pronerovej si osvedčenie o zvolení prevzal aj nový primátor
    Nový primátor Pavel Hagyari a takisto celý poslanecký zbor už vlastnia osvedčenia o zvolení do Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Prešove. Pred pondelkovým zasadnutím mestskej rady im dekréty potvrdzujúce ich zvolenie slávnostne odovzdala predsedníčka volebnej komisie Ivana Pronerová.
    12.12.2006
    0
  • Spravbytkomfort, a.s. Prešov, správca bytov a dodávateľ tepla na území Prešova, očakáva v tomto roku veľmi priaznivé hospodárske výsledky. Uviedol to riaditeľ spoločnosti a predseda predstavenstva Viliam Valovič.
    8.12.2006
    0
  • Nový primátor P. Hagyari sa ujme svojej funkcie ešte v tomto roku
    V poradí štvrtý primátor mesta Prešov Pavel Hagyari sa svojho úradu ujme v piatok 29. decembra, keď mu ho odovzdá ešte stále úradujúci prvý muž radnice Milan Benč.
    5.12.2006
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK