Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Politika

  • Prešov 2. apríla (TASR) - Prešovské regionálne štruktúry SDKÚ-DS plánujú v sobotu 4. apríla monitorovať priebeh druhého kola prezidentských volieb v 143 rómskych osadách na území Prešovského kraja, aby nedošlo k ovplyvňovaniu voličov a porušovaniu volebného moratória.
    3.4.2009
    0
  • Tento týždeň sa uskutočnilo 1. zasadnutie okrskových volebných komisií pre voľbu prezidenta Slovenskej republiky. Zložením sľubu sa ujalo svojej funkcie 997 členov.
    26.2.2009
    0
  • Prešov 29. januára (TASR) – Prezident republiky Ivan Gašparovič dnes podvečer navštívil obec Ovčie v Prešovskom okrese, kde sa na obecnom úrade stretol so starostami a zástupcami 36 obcí združených v mikroregiónoch Ekosvinka a Čierna Hora.
    30.1.2009
    0
  • Pavol Hrušovskź a Július Brocka
    Prípravou na voľby do Európskeho parlamentu, problematickou rodiny, ale aj hodnotením dvojročného obdobia vlády Róberta Fica sa zaoberala na svojom sobotňajšom zasadnutí v Prešove Rada Kresťanskodemokraticého hnutia (KDH).
    16.6.2008
    0
  • Prezídiu SDKÚ-DS udelilo 8. apríli dvom prešovským členom svojej strany Jozefovi Kužmovi a Jozefovi Polačkovi disciplinárne sankcie. Obidvoch potrestalo odvolaním hneď z troch straníckych funkcií, prestali byť členmi predsedníctva krajského zväzu, okresnej rady a predsedníctva miestneho zväzu.
    30.5.2008
    0
  • Jozef Kužma a Jozef Polačko
    Ako uvádza dnešné vydanie denníka Korzár poslanci Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Jozef Kužma a Jozef Polačko z SDKÚ prišli o stranícke funkcie. Disciplinárnu sankciu voči nim schválilo Prezídium SDKÚ.
    23.5.2008
    0
  • Staronovým predsedom okresného centra KDH v Prešove sa po nedeľňajšom volebnom sneme stal s počtom 77 hlasov Stanislav Kahanec. V tajných voľbách si 95 prítomných delegátov mohlo voliť okresného šéfa z troch kandidátov.
    22.4.2008
    0
  • Stanislav Kahanec, foto: archív
    Spor v koalícii SDKÚ-DS a KDH pri krajskom parlamente, ktorý vznikol pri voľbe hlavného kontrolóra PSK na ostatnom zasadnutí zastupiteľstva, nebude riešiť KDH odchodom zo spoločného poslaneckého klubu. Rozhodlo o tom minulotýždňové rokovanie Krajskej rady (KR) KDH.
    4.3.2008
    0
  • Predseda KV KSS v Prešove Ján Janočko
    Petíciu proti zavedeniu eura od roku 2009 rozbieha v tomto týždni mimoparlamentná Komunistická strana Slovenska (KSS). Informoval o tom predseda Krajského výboru (KV) KSS v Prešove Ján Janočko.
    12.11.2007
    0
  • Seminárom na tému Čerpanie fondov Európskej únie v Národnom strategickom referenčnom rámci 2007-2013 pokračoval minulý týždeň na pôde Prešovskej univerzity Národný konvent o Európskej únii.
    25.10.2007
    0
  • Poslanec NR SR Štefan Kužma.
    „Slovenská vláda poškodzuje východoslovenský vidiek a nevyužíva možnosti jeho rozvoja, “ povedal to poslanec NR SR za SDKÚ-DS Štefan Kužma. V súvislosti s čerpaním eurofondov poukázal na nespravodlivý výber miest a obcí, ktoré boli zaradené do skupiny tvoriacej tzv. póly rastu.
    23.10.2007
    0
  • Dvojica opozičných poslancov NR SR sa postavila proti rušeniu depa
    O ďalšom osude prešovského železničného depa, ktoré chce zrušiť spoločnosť Cargo Slovakia, a.s. , sa dnes bude diskutovať na pôde parlamentného výboru Národnej rady SR pre hospodársku politiku.
    17.10.2007
    0
  • Členovia výboru NR SR pre hospodárstvo sa rámci svojho výjazdového zasadnutia v Prešove zaujímali o hospodárenie v Rušňovom depe v Prešove a na Úrade Prešovského samosprávneho kraja rokovali s jeho riaditeľom Stanislavom Kubánkom.
    4.10.2007
    0
  • Petíciu na ochranu dôchodkovej reformy odštartovali v Prešove Ivan Mikloš, Stanislav Kahanec a Štefan Kužma
    Vo všetkých krajských i okresných mestách na Slovensku včera odštartovala petičná akcia opozičných parlamentných strán iniciovaná stranou SDKÚ-DS na ochranu dôchodkovej reformy a za zachovanie druhého dôchodkového piliera.
    2.10.2007
    0
  • Na voľbách do Najvyššej rady Ukrajiny, ktoré sa konali v nedeľu 30. septembra, sa vo volebnom okrsku na Generálnom konzuláte Ukrajiny v Prešove na Plzenskej ulici zúčastnilo asi 10 percent oprávnených voličov z celkového počtu okolo 1 800 voličov
    1.10.2007
    0
  • generálny konzul Ukrajiny Jevhen Perebyjnis
    Ako pozitívny a dynamický označil rozvoj ukrajinsko-slovenských vzťahov a ekonomickej spolupráce oboch krajín na stretnutí s novinármi generálny konzul Ukrajiny v Prešove Jevhen Perebyjnis.
    22.8.2007
    0
  • Ako sa zdá, slovnými prestrelkami, ktoré si na tému eurofondov a nepripravenosti samospráv na ich čerpanie medzi sebou vymenili poslanec NR SR za opozičnú SDKÚ-DS Štefan Kužma a predseda PSK Peter Chudík, sa celá záležitosť neskončila a naťahovačky dostali svoje pokračovanie v otvorenom liste, ktorý zaslal Š. Kužma županovi a novinárom.
    20.8.2007
    0
  • Š. Kužma a P. Chudík sa dostali do ďalšej mediálnej prestrelky
    Eurofondy a pripravenosť samosprávnych krajov na ich čerpanie sa stali horúcou témou a vyprovokovali ďalšiu mediálnu prestrelku medzi poslancom NR SR za opozičnú SDKÚ-DS Štefanom Kužmom a predsedom PSK Petrom Chudíkom.
    15.8.2007
    0
  • Poslanec NR SR za SDKÚ-DS Štefan Kužma
    „Na boj vlády a županov o eurofondy najviac dopláca východ Slovenska, “ tvrdí poslanec Národnej rady SR za opozičnú SDKÚ-DS Štefan Kužma. Predseda Regionálneho zväzu SDKÚ-DS v Prešove to konštatoval na včerajšom stretnutí s novinármi s tým, že Slovensko v tomto roku neuvidí z fondov EÚ v rámci programovacieho obdobia 2007-13 ani euro.
    14.8.2007
    0
  • Starostovia obcí sú s rušením matrík nespokojní
    Starostovia obcí Prešovského kraja odmietajú návrh vyhlášky, na základe ktorej by sa mal radikálne znížiť počet matrík na obecných úradoch. V rámci Slovenska ide o redukciu z 974 matričných úradov na 197. V Prešovskom kraji tento počet má od januára 2008 poklesnúť zo 108 na 31.
    16.7.2007
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK