Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Politika

  • Keď vznikne nejaká medializovaná aféra za účasti predstaviteľa Slovenskej demokratickej a kresťanskej únie (SDKÚ) má každý člen predsedníctva regionálneho zväzu (RZ) nárok na informácie z prvej ruky. V takomto zmysle predsedníctvo požiada prednostu Krajského úradu (KÚ) v Prešove a nedávno zvoleného predsedu RZ SDKÚ v Prešove Jozefa Polačka o odpoveď na otázky, súvisiace s nedávnym nákupom nových áut pre potreby KÚ a trinástich okresných úradov (OÚ) v kraji.
    3.11.2000
    0
  • Krajský úrad (KÚ) v Prešove nebude používať vozidlo Audi A8, ktorého kúpa za vyše 3,2 milióna Sk bola nedávno realizovaná a prevedie sa na inú štátnu inštitúciu, v ktorej používanie áut takejto kategórie je obvyklé.
    3.11.2000
    0
  • Jedno Audi A8 v základnej výbave, dve autá zn. Nissan Primera a 14 octavií kúpil v minulých týždňoch Krajský úrad (KÚ) v Prešove pre svoje potreby a pre potreby okresných úradov v Prešovskom kraji.
    24.10.2000
    0
  • Ustanovujúca konferencia regionálneho zväzu Slovenskej demokratickej a kresťanskej únie (RZ SDKÚ) v Prešove 21. októbra rozhodla tak o regionálnych orgánoch, ako aj o 50 delegátoch na ustanovujúci kongres únie.
    23.10.2000
    0
  • Väčšia razantnosť by sa zišla súčasnej vládnej garnitúre pri realizácii Národného programu boja proti korupcii. Prorektor Ekonomickej univerzity v Bratislave, predseda správnej rady Slovenskej spoločnosti pre zahraničnú politiku (SFPA) a zakladajúci člen Transparency International Juraj Stern 11. októbra v Prešove ďalej vyhlásil, že nie je veľký optimista v očakávaní pozitívnych výsledkov z protikorupčných aktivít, nie je však ani pesimista.
    16.10.2000
    0
  • Vyhlásené referendum je podľa predsedu vlády SR Mikuláša Dzurindu nielen nepravdivé, ale aj krajne nekorektné. Vysiela signál o tom, že na Slovensku vláda nemá istotu realizovať svoje zámery. Jeho nepravdivosť spočíva, ako premiér 10. septembra pred novinármi v Prešove povedal, v tom, že hospodárstvo sa po rokoch rabovačky zotavilo a Slovensko stúpa v rebríčku úspešných ekonomík.
    11.9.2000
    0
  • Podpredseda Národnej rady SR Pavol Hrušovský sa vypísaného referenda nezúčastní. A ako 5. septembra v Prešove vyhlásil, bol by rád, keby také rozhodnutie si osvojili aj ostatní oprávnení voliči. Na druhej strane treba rešpektovať Ústavou SR dané referendové právo. "Demokracia stojí viac ako by sme si želali," dodal na margo výdavkov na realizáciu plebiscitu.
    7.9.2000
    0
  • V posledných týždňoch získal Pavol Hrušovský ešte väčšie presvedčenie o tom, aby kandidoval na post predsedu Kresťanskodemokratického hnutia (KDH). Chce urobiť všetko preto, aby bol vo volebnom súboji s protikandidátom Jánom Figeľom úspešný. "Cítim sa odborne a politicky dosť pripravený na taký post," povedal 5. septembra pred novinármi v Prešove.
    7.9.2000
    0
  • Podľa predsedu petičného výboru a lídra Hnutia za demokratické Slovensko (HZDS) Vladimíra Mečiara prezident SR Rudolf Schuster vypíše referendum. Ústavné podmienky sú naplnené a ako V. Mečiar ďalej 4. septembra v Prešove vyhlásil vypísanie či nevypísanie referenda nie je otázka chcenia politikov.
    5.9.2000
    0
  • Jedno slovo - členov - má rozlišovať dva poslanecké kluby Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) v prešovskom mestskom parlamente. Vytvorenie druhého, 12-členného, práve s týmto slovným doplnkom potvrdil primátor Prešova Juraj Kopčák, ktorému predsedníčka nového zoskupenia Katarína Ďurčanská poskytla v 35. týždni oznámenie o jeho vytvorení. Došlo k nemu vraj na zasadaní ešte vo štvrtok 17. augusta.
    27.8.2000
    0
  • Pravdepodobne nedostatočné vetranie miestnosti a nahromadenie výparov bolo príčinou výbuchu v priestoroch premiešavania drevených pást v súkromnej firme Kastex Plastix na Strojníckej ulici v Prešove. Pri explózii o 13. 30 h v utorok 15. augusta sa zranil zamestnanec firmy P. N. (nar. 1970) z Prešova, ktorý utrpel popáleniny 2. a 3. stupňa a doba liečenia potrvá 6 až 8 týždňov.
    18.8.2000
    0
  • Vysokoškolský učiteľ a vydavateľ Peter Švorc, ortopéd Ján Kľoc a Židovská náboženská obec (ŽNO) v Prešove sú podľa rozhodnutia Mestského zastupiteľstva v Prešove z 29. mája prvými nositeľmi symbolickej Ceny mesta Prešov.
    20.7.2000
    0
  • Minister zdravotníctva SR Tibor Šagát, ktorý podal demisiu, je podľa názoru svojho 4-ročného predchodcu exministra Ľubomíra Javorského "len obeťou, a to súčasnej vlády".
    8.7.2000
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK