Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Politika

  • Predsedom Kresťanskodemokratického hnutia zostáva Pavol Hrušovský. Delegáti 17. snemu v Prešove ho zvolili počtom 194 hlasov v prvom kole tajnej voľby. Jeho protikandidátmi boli Vladimír Palko, ktorého podporilo 110 voličov a Ján Morovič, ktorý získal 7 hlasov.
    17.6.2007
    0
  • V priebehu konferencie Výmena skúseností pri využívaní štrukturálnych fondov, ktorá sa dnes konala v priestoroch Parku kultúry a oddychu v Prešove vyhodnotilo Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja (MVaRR) SR aj celoslovenskú študentskú súťaž „Zlepšenie a skvalitnenie mimoškolskej záujmovej činnosti, priestorov na jej vykonávanie, technického vybavenia a využitia vo vzdelávacom procese“.
    14.6.2007
    0
  • Minister výstavby a regionálneho rozvoja Marián Janušek
    Slovensko doteraz vyčerpalo iba 40 % zo 64 miliónov korún, ktoré sú v rámci štrukturálnych fondov v skrátenom programovacom období rokov 2004-2006 určených pre našu krajinu. Uviedol to dnes na prvej zo šiestich regionálnych konferencií pod názvom Výmena skúseností pri využívaní štrukturálnych fondov minister výstavby a regionálneho rozvoja (MVaRR) SR Marián Janušek.
    14.6.2007
    0
  • Prezident SR Ivan Gašparovič a primátor Prešova P. Hagyari počas návštevy hlavy štátu v Prešove pri príležitosti 760. výročia 1. písomnej zmienky o meste
    Stretnutím s primátorom mesta Pavlom Hagyarim a následne aj s poslancami mestského zastupiteľstva odštartoval dnešnú návštevu Prešova prezident SR Ivan Gašparovič. Ten svoj dnešný päťhodinový program v metropole Šariša ukončí prehliadkou Trojičného jarmoku, ktorý o 14. hodine v centre mesta otvorí.
    7.6.2007
    0
  • Predĺženie širokorozchodnej trate z Čiernej nad Tisou do Bratislavy bude podľa poslanca NR SR Štefana Kužmu (SDKÚ-DS) stáť 100 mld. Sk.
    15.5.2007
    0
  • Stavanie Mája v predvečer 1. mája malo podľa tradície zverejniť city mládencov k svojim milým alebo im pomôcť nakloniť si ich priazeň. Strana SMER-SD v nedeľu popoludní verejne postavila svoj niekoľko metrov vysoký Máj pred kostolom sv. Mikuláša.
    1.5.2007
    0
  • S cieľom získať spätnú väzbu na reformy bývalej vlády dnes absolvovalo 26 predstaviteľov SDKÚ-DS výjazd v Prešovskom kraji. Skupina poslancov Národnej rady a europoslanec Milan Gaľa navštívili rôzne nemocnice, školy a ďalšie štátne inštitúcie takmer vo všetkých okresoch Prešovského kraja, stretli sa aj so starostami a primátormi.
    2.4.2007
    0
  • Primátor P. Hagyari, predseda NR SR P. Paška a župn P. Chudík na spoločnom stretnutí
    Včera sa na oficiálnej návšteve Prešova zúčastnil predseda Národnej rady SR Pavol Paška. V priebehu necelých dvoch týždňov sa tak po premiérovi Róbertovi Ficovi, podpredsedovi vlády a ministrovi spravodlivosti Štefanovi Harabinovi a ministrovi hospodárstva Ľubomírovi Jahnátkovi stal ďalším vládnym predstaviteľom, ktorí navštívil tretie najväčšie krajské mesto.
    20.3.2007
    0
  • Minister hospodárstva Ľ. Jahnátek s  predsedom PSK Petrom Chudíkom
    Vláda momentálne nevie kvôli neexistencii zákona o investičných stimuloch poskytnúť investorom v jednotlivých regiónoch Slovenska žiadne podporné mechanizmy. Uviedol to minister hospodástva Ľubomír Jahnátek po skončení dnešného rokovania s predsedom Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Petrom Chudíkom.
    16.3.2007
    0
  • Premiér Róbert Fico, primátor Prešova Pavel Hagyari, predseda Prešovského samosprávneho kraja Peter Chudík ako aj ďalší členovia vlády sa v nedeľu večer stretli na spoločnom rokovaní. Jeho výsledkom je prísľub premiéra, že do Prešovského kraja poputuje najviac peňazí určených na výstavbu diaľnic a rýchlostných komunikácií.
    12.3.2007
    0
  • Od 1. marca už nie sú členmi KDH mestskí poslanci Katarína Ďurčanská a Jozef Baláži. Rozhodlo o tom Predsedníctvo Okresného centra KDH v Prešove, ktoré koncom januára začalo proti ním disciplinárne konanie a následne rozhodlo o ich vylúčení zo strany.
    7.3.2007
    0
  • Prinášame Vám prepis on-line diskusie s poslancom prešovského MsZ Jozefom Balážim z Klubu kresťanských demokratov a nezávislých, ktorý v stredu od 14. hodiny odpovedal na vaše otázky.
    5.2.2007
    0
  • Jozef Baláži počas skladania sľubu do rúk primátora Pavla Hagyariho
    Kreovanie nového poslaneckého klubu v mestskom parlamente s názvom Klub kresťanských demokratov a nezávislých, ktorého členmi sa stala štvorica poslancov KDH Katarína Ďurčanská, Mikuláš Bodnár, Marián Kohút a Jozef Baláži spoločne s dvojicou nezávislých poslankýň Martou Kollárovou a Štefániou Andraščíkovou, je potvrdené.
    26.1.2007
    0
  • Sledovať to, čo sa deje v prešovskej mestskej politike v týchto dňoch, je nesmierne zaujímavé. Pre zainteresovaných i nezainteresovaných pozorovateľov. Také niečo totiž nemá obdobu v doterajšej histórii fungovania prešovskej mestskej samosprávy. Novinári sa tiež majú čo obracať, lebo čo platilo ráno, večer už neplatí a naopak. Čo sa vlastne deje? Odpovedať na túto otázku nie je jednoduché a sotvakto na ňu vôbec odpoveď pozná. Navyše, triezve úvahy nahrádzajú rôzne konšpiračné teórie, hystérie, intrigy a podsúvané informácie, čo je pri takýchto „krízovkách" očakávaný a bežný sprievodný jav. Napriek tomu však skúsme pomenovať veci...
    26.1.2007
    0
  • Najsilnejší poslanecký klub súčasného mestského parlamentu dostal prvé trhliny. Zo 17-člennej koalície strán SDKÚ-DS a KDH sa rozhodla vystúpiť štvorica poslancov KDH – Jozef Baláži, Katarína Ďurčanská, Mikuláš Bodnár a Marian Kohut.
    24.1.2007
    0
  • Novým predsedom poslaneckého klubu SDKÚ-DS pri zastupiteľstve PSK sa stal Eduard Vokál
    Najpočetnejší poslanecký klub zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja SDKÚ-DS, KDH zmenil svojho predsedu. Tejto funkcie sa vzdal Jozef Polačko, ktorý nebol úspešný ako spoločný kandidát oboch strán v decembrových komunálnych voľbách na post prešovského primátora a odstúpil aj na odporúčanie predsedníctva krajského zväzu SDKÚ-DS.
    18.1.2007
    0
  • Na rozdiel od parlamentných volieb, v obci Jarovnice v okrese Sabinov tentokrát volili predovšetkým Rómovia. V Jarovniciach ich žije vyše 3 500.
    2.12.2006
    0
  • Exkluzívne Vám prinášame prepis z on-line diskusie s kandidátom na primátora Ing.Jurajom Kopčákom, ktorý odpovedal na otázky položené v diskusii.
    27.11.2006
    0
  • Druhého decembra môžeme v komunálnych voľbách dokázať, že si vážime nie len slobodu prejavu, vyznania či slobodu rozhodovania, ale aj zodpovednosť za prijímané rozhodnutia. Jedným z takýchto rozhodnutí je účasť na komunálnych voľbách.
    25.11.2006
    Autor: Michal Kaliňák
    0
  • Kandidát na primátora mesta Prešov Igor Smolko
    Ďalším z kandidátov na primátora mesta Prešov, ktorý dnes oficiálne predstavil svoj volebný program, je nominant štvorkoalície Smer-SD, Slovenská národná strana (SNS), Ľudová strana - HZDS a Slobodné fórum (SF) Igor Smolko.
    3.11.2006
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK