Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Samospráva

  • Návrh dvoch VZN mesta Prešov, a to o umiestňovaní volebných plagátov a iných nosičov informácií počas volebnej kampane
    19.1.2004
    0
  • Možnosti čerpania prostriedkov na obnovu národných kultúrnych pamiatok z grantového systému Ministerstva kultúry SR na rok 2004
    19.1.2004
    0
  • Ešte koncom uplynulého roka sa uskutočnil v Prešove obľúbený a kvalitný druhý ročník vianočného halového turnaja v minifutbale Skalia Flash Cup 2003,
    14.1.2004
    0
  • O výsledkoch rokovania Mestskej rady v Prešove, ktorá sa zišla v pondelok 12. januára popoludní na svojom prvom zasadnutí v tomto roku, informovali na druhý deň na pravidelnom brífingu novinárov jej členovia PhDr. Ivan Benko (HZDS, SDĽ), JUDr. Katarína Ďurčanská (KDH) a Ing. Štefan Vaško (ANO, DS, SDKÚ, Smer), ako aj prednosta MsÚ Ing. Ján Dobrovič.
    14.1.2004
    0
  • V rámci novoročných stretnutí, ktoré organizuje prezident Slovenskej republiky Rudolf Schuster, v utorok 13. januára sa primátor mesta Ing. Milan Benč zúčastní
    12.1.2004
    0
  • Občianske združenie Patriot – klub východniarov so sídlom v Košiciach usporiadalo vo štvrtok 8. januára v zariadení Technickej univerzity Košice v rekreačnom stredisku Herľany neformálne stretnutie poslancov NR SR z Prešovského a Košického kraja,
    12.1.2004
    0
  • Pri príležitosti 59. výročia oslobodenia Prešova organizuje MsÚ v spolupráci s OV Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Prešove 19. januára o 15. hod. pietny akt kladenia vencov k Pamätníku osloboditeľov a Pamätníku obetiam gestapa. Slávnostný prejav prednesie primátor mesta Ing. Milan Benč. Tlačový referát MsÚ
    12.1.2004
    0
  • Na svoje prvé tohtoročné riadne rokovanie sa v pondelok 12. januára popoludní zíde Mestská rada v Prešove.
    9.1.2004
    0
  • Prvé zo série tradičných novoročných stretnutí, keď primátor mesta Ing. Milan Benč a ďalší vedúci funkcionári radnice
    9.1.2004
    0
  • Jedným zo základných identifikačných znakov občana žijúceho v príslušnej obci či meste je jeho adresa. V mestách ako je aj Prešov má dôležitý význam pomenovanie príslušnej ulice, alebo námestia. Tento fakt vnímame ako prirodzený a celkom samozrejmý. Avšak len do toho času, kým nedochádza k zmene, alebo úprave názvu. Vtedy s tým máme problém, pretože musíme meniť doklady, máme nepredvídané starosti a finančné výdavky. V nedávnej minulosti to občania viacerých ulíc zažili tak povediac na vlastnej koži a to isto nepríjemné. Je preto potrebné povedať, že takéto zmeny nemožno vykonať svojvoľne. V tomto prípade sa aj prešovská samospráva musí presne riadiť legislatívnou na to určenou, konkrétne zákonom o obecnom zriadení 369/1990 Zb. v znení zmien a doplnkov. V § 2b „označovanie ulíc a iných verejných priestranstiev“ sa určuje postup pri ich označovaní.
    9.1.2004
    0
  • Sme na prahu druhého roka od volieb do orgánov miestnej samosprávy. Skôr než sa letmo pristavím pri uplynulých dvanástich mesiacoch, stručne načriem do etalónu náročných úloh, ktoré sa snažíme plniť, ale i zámerov pre nastávajúce obdobie. Dovoľte mi, milí Prešovčania, aby som vám v prvých dňoch roka 2004 zaželal všetko najlepšie. Nech sa nám spoločne darí posúvať naše mesto, metropolu nad Torysou, neustále dopredu, skvalitňovať celkové prostredie, utvárať také podmienky, aby sa nám tu žilo lepšie, aby sa Prešov stal naozaj tým pokojným a šťastným domovom všetkých obyvateľov, osobitne mladej generácie.
    9.1.2004
    0
  • (vs) - Ako Večerník informoval primátor mesta Ing. Milan Benč v záujme zabezpečenia kvalitnej prípravy aktuálnych územnoplánovacích podkladov pre najbližšie obdobie vypísalo mesto Prešov v závere roka 2003 tri verejné anonymné ideové urbanistické súťaže. "Cieľom súťaží bolo získať najvhodnejší ideový návrh funkčného a priestorového usporiadania jednotlivých riešených území.
    9.1.2004
    0
  • (vs) - Prvý zástupca primátora mesta Ing. Stanislav Kahanec sa ako viceprezident Únie miest a obcí Slovenska zúčastní dnes v Bratislave na ustanovujúcom zasadnutí Monitorovacieho výboru pre operačný program Základná infraštruktúra, ktoré zvolal minister výstavby a regionálneho rozvoja SR László Gyurovsky.
    1.12.2003
    0
  • Mesto Prešov eviduje k 3. 9. 2003 1560 žiadosti o byt. Na základe Smernice primátora mesta č. 6/2003 o poskytovaní nájomných bytov odbor sociálny, bytový a zdravotníctva vyzval všetkých žiadateľov o byt o spresnenie žiadosti a o doplnenie údajov. Jednalo sa o tieto údaje: potvrdenie o trvalom pobyte, potvrdenie o výške čistého mesačného príjmu, vyhlásenie žiadateľa, že nie je a nebol nájomcom bytu, vlastníkom bytu, domu, písomný súhlas žiadateľ so zverejnením jeho osobných údajov v informačnom systéme, písomný súhlas žiadateľa v prípade, ak bude poberateľom štátnej sociálnej dávky - príspevok na bývanie, tento bude uhradzovať priamo správcovi bytového fondu. Žiadosti neupresnilo 734 žiadateľov a 90 žiadateľov vzalo svoje žiadosti späť. Z tohto dôvodu sociálno-bytová komisia na zasadnutí dňa 29. 10. 2003 vyradila žiadateľov z evidencie v zmysle čl. 2 horeuvedenej smernice.
    27.11.2003
    0
  • Rezonovalo Gabrovo (vs) - Na prvú oficiálnu návštevu prešovskej radnice po nástupe do diplomatickej funkcie zavítal mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Bulharskej republiky na Slovensku Jaroslav Golev, kde ho privítal primátor mesta Ing. Milan Benč. Živo sa zaujímal o súčasný spoločensko-ekonomický život regiónu s akcentom na rozvoj vzájomných hospodárskych vzťahov medzi oboma krajinami, ktoré ešte v nedávnej minulosti mali veľmi dobrú úroveň a široký záber.
    10.11.2003
    0
  • (vs) - Ako sme už vo Večerníku informovali, v týchto dňoch sa prvý zástupca primátora Ing. Stanislav Kahanec zúčastnil na zasadnutí Prezídia únie miest Slovenska (ÚMS) v Bratislave, na ktorom sa zaoberali postojom samosprávy k práve prerokovávanému štátnemu rozpočtu v slovenskom parlamente, k návrhu ústavného zákona o konflikte záujmov verejných činiteľov, ako aj súčasným stavom reformy verejnej správy. "Konštatovali sme, že stále pretrvávajú problémy a deficity finančných zdrojov v oblasti školstva, školských, sociálnych a zdravotníckych zariadení a opatrovateľskej služby.
    23.10.2003
    0
  • Bohaté kontakty (vs) - Zástupca primátora mesta PhDr. Milan Laca, za prítomnosti vedúcej kancelárie primátora Mgr. Dany Krištofovej a tlačového tajomníka radnice JUDr. Vincenta Saba, prijal počas pobytu na Slovensku delegáciu Národného Zväzu spisovateľov Ukrajiny vedenú zástupcom jeho predsedu Petrom I. Osadčukom. Oboznámil ich s bohatou históriou metropoly Šariša i celého regiónu s akcentom na mekku kultúry a vzdelanosti tejto časti východného Slovenska.
    23.10.2003
    0
  • Školskú samosprávu v zmysle zákona 542/1990 Zb.o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a Vyhlášky MŠ SR č. 51/2000 Z.z. o školskej samospráve v znení zmien a doplnkov vykonávajú rady školy, obecné školské rady a územné školské rady. Sú iniciatívne a poradné samosprávne orgány, ktoré vyjadrujú a presadzujú verejné záujmy a záujmy rodičov, pedagogických zamestnancov a ďalších zamestnancov školy, školského zariadenia a žiakov v oblasti výchovy a vzdelávania. Plnia funkciu verejnej kontroly, posudzujú a vyjadrujú sa k činnosti škôl, školských zariadení, orgánov obcí a samosprávnych krajov z pohľadu školskej problematiky.
    17.10.2003
    0
  • Primátor mesta Ing. Milan Benč prijal na radnici mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Bieloruskej republiky na Slovensku Valeryho Voronetskeho, ktorého sprevádzal obchodný zástupca ambasády Sergej A. Mašonsky. Obe strany vo vzájomnom rozhovore konštatovali, že najmä na poli hospodárskej spolupráce sú medzi Slovenskom a Bieloruskom, týmito mladými krajinami, majúcimi veľa spoločného nielen z bohatej histórie, ale i súčasnosti, veľké možnosti nadväzovania nových kontaktov.
    13.10.2003
    0
  • V súčasnosti má mesto Prešov partnerské vzťahy už s deviatimi mestami v zahraničí. K nim by v najbližších dňoch (po prerokovaní v mestskej rade a po schválení poslancami mestského zastupiteľstva) malo pribudnúť známe historické mesto v Španielsku Toledo (má okolo 57 tisíc obyvateľov a je vzdialené asi 71 kilometrov od Madridu). Novinárom to prezradil primátor Prešova Ing. Milan Benč.
    13.10.2003
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK