Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Spoločnosť

  • Ako vidia budúcnosť vzdelávania rodičia? Aký je pohľad kultúrneho antropológa na Rómov a ich vzdelávanie? Čo si o digitalizácii vzdelávania myslí bývalý minister školstva? Aké inovácie čakajú Slovensko v sektoroch chémia a farmácia, kultúra a vydavateľstvo, či administratíva-ekonomika-manažment? Čo priniesla Prešovskému regiónu spolupráca so Svetovou bankou? A aké inšpirácie môže Slovensko načerpať zo vzdelávacieho systému v USA a na Islande?
    20.10.2020
    0
  • Prazdroj opäť zachraňuje krízou zasiahnuté podniky. Zdroj: Plzeňský Prazdroj Slovensko
    "Slovenské gastro prežíva najťažší rok vo svojej novodobej histórii. Prvá vlna koronakrízy, ktorá všetkých prekvapila svojim rozsahom, zmietla so sebou takmer stovku našich partnerov. Mnohé ďalšie prevádzky z nej vyšli významne oslabené a aktuálne už čelia druhej vlne, počas ktorej bude pre ne situácia opäť mimoriadne dramatická.
    19.10.2020
    Autor: Zdenka Huňady
    0
  • 17. október je Medzinárodným dňom za odstránenie chudoby. V týchto dňoch sa Fórum kresťanských inštitúcií naplno venuje téme chudoby a organizuje Veľtrhy sociálnych aktivít. Pomôcť však môže každý.
    16.10.2020
    Autor: Katka Hulmanová, FKI
    0
  • Veľký Šariš sa pred komisiou prezentoval online
    Veľký Šariš sa zviditeľnilo na športovej mape Európy. Mesto získalo titul Európske mestečko športu 2021.
    12.10.2020
    Autor: Veronika Lazoríková
    0
  • Krajské srdce na dlani
    Prešovské dobrovoľnícke centrum sa už po devätnásty raz obracia na širokú verejnosť s prosbou o nomináciu skupín i jednotlivcov v Prešovskom kraji, ktorí sa bez nároku na honorár venujú dobrovoľníckej činnosti.
    8.10.2020
    0
  • Stratégia udržateľnosti Plzeňského Prazdroja Slovensko v sebe odráža zodpovednosť k ľuďom aj k prírode. Zdroj Plzeňský Prazdroj Slovensko
    Plzeňský Prazdroj Slovensko pripíja Na budúcnosť! Spoločnosť prichádza s novou stratégiou udržateľného rozvoja, vďaka ktorej chce ešte viac znížiť vplyv svojho podnikania na krajinu. Okrem dosiahnutia uhlíkovej neutrality vo výrobe piva do roku 2030 sa zaväzuje využívať výlučne obnoviteľnú energiu, redukovať produkciu plastov a do líderskej pozície sa chce dostať aj v šetrení s vodou.
    8.10.2020
    Autor: Zdenka Huňady
    0
  • Termín pre podanie daňového priznania k dani z príjmu za rok 2019 sa blíži. Daňové priznanie musia daňovníci podať a daň aj zaplatiť do 2.novembra 2020. Finančná správa podá pomocnú ruku tým, ktorí daň nebudú schopní uhradiť. Posilní aj služby call centra a rozšíri úradné hodiny na daňových úradoch.
    5.10.2020
    Autor: Finančná správa
    0
  • Počas letných mesiacov pokračovala prvá fáza najrozsiahlejšieho štatistického zisťovania – projekt SČÍTANIA OBYVATEĽOV, DOMOV A BYTOV 2021 (SODB 2021), ktorý sa realizuje na celom Slovensku v spolupráci so samosprávami.
    1.10.2020
    Autor: Jasmína Stauder- hovorkyňa pre SODB 2021
    0
  • Finančná správa realizovala v uplynulých dňoch výberové konania na vybrané manažérske pozície. Úspešným uchádzačom, ktorý sa umiestnil na prvom mieste na pozíciu generálneho riaditeľa sekcie informatiky, sa stal Ing. Lukáš Sojka, riaditeľom Kriminálneho úradu finančnej správy (KUFS) sa stal plk. Mgr. Miroslav Homola, výberové konanie na generálneho riaditeľa sekcie inšpekcie a vnútornej kontroly nebolo úspešné a bude sa opakovať.
    18.9.2020
    Autor: Finančná správa
    0
  • Biela pastelka je celoslovenská verejná zbierka na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. K jej aktivitám sa pravidelne zapája aj Krajská Knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove. Už tento piatok si budete môcť, v priestoroch pobočky na Hlavnej 139, odmerať napríklad aj vnútroočný tlak bezplatne a bezbolestne.
    17.9.2020
    Autor: Anna Zboranová
    0
  • 01_Projekt Kde je tvoj domov realizuje OZ ex Teatro
    Kvalita a pivný zážitok nie sú to jediné, čo Pivovar Šariš ponúka.
    17.9.2020
    Autor: Stanislava Šantová
    0
  • Európsky týždeň mobility
    Európsky týždeň mobility potrvá od 16.9.2020 do 22.9.2020. Šíriť posolstvo tejto kampane bude aj mesto Prešov, ktoré sa k tomu zaviazalo podpisom takzvanej Charty 2020.
    11.9.2020
    0
  • Organizácie a jednotlivci z Prešovského kraja sa aj tento rok v septembri zapoja do celoslovenskej kampane Týždeň dobrovoľníctva, ktorá prinesie rôznorodé dobrovoľnícke aktivity pre širokú verejnosť. Ktokoľvek sa môže aspoň na skúšku stať nositeľom dobra a pomoci pre tých, ktorí to potrebujú.
    10.9.2020
    Autor: Juliana Hajduková, Petra Gerhartová
    0
  • Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny upozorňuje na podvodné konanie neznámeho páchateľa, ktorý vystupuje pod menom neexistujúcej rakúskej spoločnosti HGW Logistics GmbH s fiktívnym sídlom v Sankt Pöltene a inzeruje na rôznych pracovných portáloch na Slovensku, ale aj v Českej republike pracovné ponuky na pozíciu operátor skladu.
    10.9.2020
    Autor: UPSVaR
    0
  • Pivovar Šariš opäť modernizuje. Potom, čo koronakríza naplno preverila vynovenú plechovkovú linku, Prazdroj opäť investuje do zlepšovania procesov vo výrobe. Investícia sa tentoraz dotýka sladovne, v ktorej sa vymenili stroje a zariadenia za vyše 850-tisíc eur. Náročný proces, kvôli ktorému museli rozobrať strechu, prebiehal počas leta a pre pivovar bude znamenať nielen úspory energie, ale aj nižší ekologický dopad na životné prostredie.
    8.9.2020
    Autor: Stanislava Šantová
    0
  • V Prešove sa koncom augusta uskutočnilo valné zhromaždenie Spoločnosti Parkinson Slovensko. Jej členovia si okrem stretnutia v priestoroch mestského úradu pozreli aj historické centrum nášho mesta a zašportovali si.
    4.9.2020
    0
  • Mesto Prešov bolo vybrané ako jedno z viac ako 70 miest a obcí na Slovensku do Zisťovania o príjmoch a životných podmienkach v marginalizovaných rómskych komunitách (EU SILC MRK) pre rok 2020. Do zisťovania je zaradených viac ako 1 000 domácností. Zisťovanie sa uskutoční od 2. septembra do 10. novembra 2020.
    1.9.2020
    0
  • DAMA Fest
    Ako každý rok, tak aj tento sa uskutočnil Festival SZUŠ DAMA, kde žiaci aj učitelia predstavili to, čo sa naučili.
    28.8.2020
    Autor: AtoZ
    0
  • V júli pokračovala prvá fáza najrozsiahlejšieho štatistického zisťovania – projekt SČÍTANIA OBYVATEĽOV, DOMOV A BYTOV 2021 (SODB 2021), ktorý sa realizuje na celom Slovensku v spolupráci so samosprávami. Najviac sčítaných obcí má v rámci republiky Prešovský kraj, kde je do štatistického zisťovania zapojených najviac samospráv.
    12.8.2020
    Autor: Štatistický úrad Slovenskej republiky
    0
  •  Aj v tomto roku pripravujeme Týždeň dobrovoľníctva 2020. Podujatie, ktorého súčasťou sa môžete stať aj VY: školy, KC, štátne i neštátne organizácia, CVČ, kluby mladých a podobne.
    11.8.2020
    Autor: Prešovské dobrovoľnícke centrum - o.z.
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK