Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Spoločnosť

  • Alena Krištofíková, riaditeľka Úradu práce v Prešove.
    Evidovaná miera nezamestnanosti na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny v Prešove, ktorý má vo svojej pôsobnosti okresy Prešov a Sabinov, bola ku koncu februára 14%. O prácu sa k tomuto termínu uchádzalo 15 543 ľudí.
    23.3.2007
    0
  • Náčelník Juraj Lukáč podporuje zakladanie súkromných prírodných rezervácií.
    Lesoochranárske zoskupenie VLK sa kriticky stavia k neschopnosti našich úradov zrealizovať zonáciu v chránených územiach, ktorá by garantovala ochranu prírody bez výnimky. Podľa vyjadrenia jeho náčelníka Juraja Lukáča, toto je dôvod, prečo podporujú zakladanie súkromných prírodných rezervácií.
    23.3.2007
    0
  • Prešovský samosprávny kraj (PSK) dal vlani na činnosť svojich siedmich knižníc vyše 40 miliónov korún. Z celkovej sumy 200 miliónov Sk na kultúrne zariadenia je to 22 percent.
    22.3.2007
    0
  • V rámci Svetového dňa vody si dnes môžu dať urobiť rozbor svojej studničnej vody zdarma aj občania Prešovského kraja. Rozbory sa týkajú obsahu dusičnanov zo zdrojov vody, ktoré nepochádzajú z verejných vodovodov.
    22.3.2007
    0
  • Vlaňajší víťaz Tomáš Vančura.
    Do 13. apríla 2007 prijíma Nadácia Zelená nádej nominácie do súťaže o Lesoochranársky čin roka. Svoje návrhy môže predkladať každý, kto vie o konkrétnej aktivite, ktorá vlani pomohla zachrániť konkrétny les alebo nepriamo prispela k záchrane lesa na Slovensku, v Čechách, Poľsku alebo Maďarsku.
    22.3.2007
    0
  • Najväčšia predajná výstava na východnom Slovensku ABC stavebníctva – záhrada otvorí svoje brány v stredu 28. marca. Miestom trojdňového podujatia je Mestská hala v Prešove. Počas týchto dní sa tu prezentuje 145 vystavovateľov, ktorí zastupujú 285 firiem zo štyroch krajín Európy.
    22.3.2007
    0
  • Veliteľstvo 2. mechanizovanej brigády v Prešove riešilo vlani kauzu falošných maturitných vysvedčení. Po jej prepuknutí sa podozrivé maturitné vysvedčenia dostali pred Vojenský obvodový súd v Prešove, ktorý vo väčšine prípadov podozrenia potvrdil.
    19.3.2007
    0
  • Cez 200 mužov prišlo včera večer na omšu do Kostola sv. Jozefa v Prešove. Omša bola venovaná sviatku sv. Jozefa. Mužské stretnutie po skončení omše pokračovalo kultúrno-duchovným programom v Parku kultúry a oddychu.
    18.3.2007
    0
  • Minister spravodlivosti Štefan Harabin dnes navštívil Prešov
    Po včerajšej návšteve vládnej delegácie na čele s premiérom Róbertom Ficom dnes do Prešova zavítal ďalší z vládnych činiteľov – podpredseda vlády a minister spravodlivosti Štefan Harabin. V rámci svojej návštevy odovzdal menovacie dekréty siedmim zvoleným predsedom ôsmich okresných súdov v Prešovskom kraji, ako aj predsedovi Krajského súdu v Prešove Igorovi Burgerovi.
    12.3.2007
    0
  • Starostovia obcí združený v Sigordskej spoločnosti pri preberaní výhry z televíznej súťaže Superkraj - šeku na milión korún
    Projekt cykloželezničky medzi Prešovom a Zlatou Baňou realizovaný Sigordskou spoločnosťou, ktorej zástupcovia vo štvrtok prevzali na pôde Úradu PSK šek na milión korún určený pre víťaza televíznej súťaže Superkraj, je na Slovensku unikátnym spojením historickej trasy železničky s plánovanou výstavbou cykloturistického chodníka na jej pôvodnej trase.
    11.3.2007
    0
  • Ema a Andrea to sú dvojičky, ktoré prišli na svet 8. marca v prešovskej Fakultnej nemocnici. Ich rodičia Danka a František Madzikovci budú teda mať doma už päť detí. Pred dvomi rokmi sa im totiž narodili trojčatá Danka, Michaela a Ivana.
    10.3.2007
    0
  • V čase od 22.00 hod. dňa 10.marrca, teda dnes, do 2.00 hod. dňa 11. marca bude vykonaná odstávka tunela pod Braniskom z dôvodu čistenia vozovky a bezpečnostného zariadenia.
    10.3.2007
    0
  • Pravoslávna cirkev v českých krajinách a na Slovensku je jedinou historickou cirkvou v bývalom Československu, ktorá stále zväčšuje počet svojich veriacich. Za posledných desať rokov sa ich počet zvýšil o jednu tretinu, hlavne vďaka prisťahovalcom a robotníkom z Ukrajiny a Ruska.
    9.3.2007
    0
  • Prešovská regionálna komora Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (PRK SOPK) bude po dnešnom Valnom zhromaždení pracovať pod vedením 11- členného Predstavenstva, v ktorom ostalo šesť pôvodných členov a päť nových. Na čele Predstavenstva PRK SOPK bude stáť predseda Stanislav Čorej. Funkcie podpredsedov budú zastávať Emil Babjak, Jozef Hrobák a Ladislav Koudelka.
    8.3.2007
    0
  • Najvyšší pravoslávni duchovní sa dnes v Prešove stretli na prvom rokovacom dni riadneho XII. snemu Pravoslávnej cirkvi v českých krajinách a na Slovensku. Ide o najvyšší vieroučný, ústavodarný, správny a cirkevnokánonický orgán Cirkvi, ktorý rozhoduje o zásadných otázkach cirkevného života.
    8.3.2007
    0
  • Vo štvrtok a piatok sa stretnú na pôde Prešovskej pravoslávnej eparchie najvyšší predstavitelia Pravoslávnej cirkvi v Českých krajinách a na Slovensku.
    7.3.2007
    0
  • Aktivisti programu Mladí mladým Lenka Dzivá-Baluchová a Róbert Baláž
    Tretí ročník grantového programu Mladí mladým, organizovaný pod záštitou Komunitnej nadácie Prešov (KNP), dnes otvorili aktivisti rovnomennej skupiny „Mladí mladým“. Sumou 50-tisíc korún v rámci neho podporia aktivity mládeže od 16 do 25 rokov.
    6.3.2007
    0
  • Symbolický šek na jeden milión korún odovzdá predstaviteľom Sigordskej spoločnosti vo štvrtok, 8. marca o 14.00 hodine predseda PSK Peter Chudík.
    6.3.2007
    0
  • Personálne rošády na rôznych úrovniach stále pokračujú. Nové vedenie má od včera Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove, zmene vo funkcii prednostu sa nevyhol ani prešovský Krajský pozemkový úrad.
    6.3.2007
    0
  • Centrum pte mamy otvorili aj ich ratolesti.
    Nezisková organizácia GEKO a ZZŽ Mymamy- materské centrum otvorili 1. marca spoločné priestory v Materskej škôlke na ulici Mirka Nešpora 2, pavilón III.
    5.3.2007
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK