Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Spoločnosť

  • Predsedníčka PBS Kostitras Viera Štupáková
    Celkovo 884 nových cykloturistických značiek pribudlo v minulom roku na 317-kilometrovom úseku Karpatskej cyklistickej cesty z Prešova až do Poľska.
    30.1.2007
    0
  • Úhrnný trest šesť a pol roka v prvej nápravnovýchovnej skupine a náhradu škody nameral dnes senát Okresného súdu v Prešove 34-ročnému Miroslavovi L. z Dubovice, ktorého verejnosť pozná ako hľadaného sobášneho podvodníka.
    26.1.2007
    0
  • Na Okresnom súde v Prešove bude dnes pokračovať hlavné pojednávanie s 34-ročným Miroslavom L. , ktorého polícia hľadala aj prostredníctvom médií ako sobášneho podvodníka z Dubovice v okrese Sabinov.
    26.1.2007
    0
  • Samospráva intenzívne pracuje na leteckom spojení Popradu s európskymi metropolami. Poslednú marcovú nedeľu odletí z Popradu prvá večerná linka do Prahy. Linka Praha – Sliač – Poprad bude premávať dvakrát denne, počas víkendu jedenkrát. Dohodli sa na tom predstavitelia samosprávy i súkromných spoločností.
    25.1.2007
    0
  • Prepravcom, ktorí zabezpečujú hromadnú dopravu v Prešovskom samosprávnom kraji (PSK) chýbajú peniaze, niektorí pohrozili, že ukončia nerentabilné linky. Podniky SAD nedostali od PSK dotáciu 240 mil. Sk na rok 2007, ktorú schválili poslanci vlani na krajskom zastupiteľstve, ani 20 mil. Sk, ktorá mala kompenzovať straty vo verejnom záujme za rok 2006.
    23.1.2007
    0
  • Apoštolský nuncius na Slovensku arcibiskup Mons. Henryk Józef Nowacki sa v nedeľu 21. januára zúčastnil na ekumenickej bohoslužbe v Evanjelickom chráme Svätej Trojice v Prešove.
    22.1.2007
    0
  • Slávnostným vyhodnotením vyvrcholil minulý týždeň v Divadle Alexandra Duchnoviča projekt Regionálnej rady mládeže Prešovského kraja (RRM PK) pod názvom S vierou prelomíme ľady, do organizácie ktorého sa zapojilo sedem členských organizácií RRM PK z Prešova.
    22.1.2007
    0
  • Pre získanie členstva v organizácii Mensa Slovensko je potrebné absolvovať Test IQ. Testovanie organizuje Mensa Slovensko prostredníctvom medzinárodne uznávaného štandardizovaného testu pod dohľadom psychologičky Mensy.
    19.1.2007
    0
  • Výjazd hasičov
    Šesť mŕtvych pri požiaroch a vyše 5 tisíc výjazdov, ktoré si vyžiadali zásah záchranárov, mali vlani hasiči prešovského kraja. Počtom výjazdov predbehli všetky ostatné kraje na Slovensku.
    18.1.2007
    0
  • O niekoľko dní uplynie rok od najväčšej leteckej tragédie Slovenska.
    Veliteľstvo vojenskej posádky v Prešove v spolupráci s Mestom Prešov pripravili na nedeľu 21. januára spomienkový večer venovaný zosnulým vojakom, ktorí zahynuli pri minuloročnej leteckej havárii neďaleko maďarskej obce Hejce
    11.1.2007
    0
  • Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (PSK) potrebuje v priemere na jednu zimnú sezónu okolo 150 miliónov korún na údržbu komunikácií. Tohtoročná mimoriadne teplá zima by mala tieto náklady znížiť.
    11.1.2007
    0
  • Novou riaditeľkou prešovského Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny sa stala Alena Krištofíková
    Vláda Slovenskej republiky na svojom dnešnom zasadnutí menovala na návrh ministerky práce Viery Tomanovej do funkcie riaditeľky Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Prešove PhDr. Alenu Krištofíkovú, ktorá doteraz zastávala post vedúcej oddelenia sociálnych zariadení odboru sociálnych vecí a zdravotníctva Úradu Prešovského samosprávneho kraja.
    10.1.2007
    0
  • Za spevu mládežníckeho speváckeho zboru z gréckokatolíckej farnosti Prešov mesto a prešovského Katedrálneho zboru sv. Jána Krstiteľa požehnal v nedeľu 7. januára vladyka Ján Babjak, SJ nové priestory, ktoré budú slúžiť ako Gréckokatolícke mládežnícke centrum.
    8.1.2007
    0
  • Gréckokatolícky biskup Ján Babjak v prešovskom katedrálnom chráme sv. Jána Krstiteľa posvätí tri tisíc litrov vody, ktorej vo východnom obrade hovoria jordánska voda. Prvé svätenie bolo dnes o 15:00 h v predvečer sviatku Bohozjavenia Pána pri veľkej večierni s liturgiou sv. Bazila Veľkého.
    5.1.2007
    0
  • Väčšina pravoslávnych veriacich na Slovensku sa pridržiava Juliánskeho kalendára a oslávi vianočné sviatky tento víkend. Ako povedal duchovný správca prešovskej pravoslávnej eparchie Michal Švajko, „asi 10% veriacich prešovskej eparchie a časť michalovskej oslávila Vianoce spolu s majoritou podľa gregoriánskeho kalendára. “
    5.1.2007
    0
  • Primátor Prešova Pavel Hagyari navštívil dnes popoludní vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou J. Adama Reimana v Prešove prvú tohtoročnú prešovskú rodičku Silviu Leškovú, ktorej sa minútu a tri sekundy po silvestrovskej polnoci narodili dvojičky Nina a Natália.
    2.1.2007
    0
  • Na Šarišskom hrade bude rozlúčka so starým rokom v predstihu o celých 12 hodín. V nedeľu na pravé poludnie tu prednesie rozlúčkovú reč primátor Veľkého Šariša Róbert Oros a pripije si s účastníkmi výstupu čajom s rumom.
    29.12.2006
    0
  • Posledná rozlúčka s obeťami leteckého nešťastia sa konala v Prešove.
    Čo najviac rezonovalo? O čom sa v roku 2006 hovorilo? Čo sa v práve končiacom roku stalo? Rok má 12 mesiacov. My vám prinášame 12 udalostí, ktoré sa stali v tomto roku. Do prehľadu sme sa snažili zahrnúť všetky oblasti verejného života a udalosti, ktoré sa v Prešove a jeho blízkom okolí stali.
    28.12.2006
    0
  • Krajské centrum pre rómske otázky v Prešove realizuje finančnú zbierku na pomník pre rómsku spisovateľku Elenu Lackovú. Autorom výtvarného návrhu je prešovský umelec Sergej Pančák, ktorý pamätníku dal podobu otvorenej knihy.
    28.12.2006
    0
  • Rodina Grestyových, ktorým sa v júli počas pobytu v detskom biblickom tábore stratil v Západných Tatrách syn Thomas a záchranári ho našli po 43 hodinách s ťažkým zranením hlavy, budú oslavovať tohtoročné Vianoce o to intenzívnejšie.
    22.12.2006
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK