Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Spoločnosť

  • Doterajším členom orgánov spoločností s majoritnou účasťou mesta Prešov skončilo štvorročné funkčné obdobie. Po komunálnych voľbách 2002 sa naviac zmenil pomer síl v zastupiteľskom zbore. Preto poslanci rozhodli o zmenách v orgánoch spoločností. Kto teda bude po uskutočnení valných zhromaždení reprezentovať mesto v jednotlivých spoločnostiach?
    7.6.2003
    Autor: Michal Frank
    0
  • Prešovský denník Korzár dnees priniesol aktuálne informácie o situácii na letnom kúpalisku Delňa:
    4.6.2003
    0
  • Po dlhšej pauze sa na internetové stránky www.frenky.sk a www.stenly.sk znovu vracajú súťaže. Čo možno vyhrať a ako?
    27.5.2003
    0
  • Dva týždne pred termínom referenda ukončilo občianske združenie Slniečkovo svoj projekt Rodičia volia našu budúcnosť, ktorý v rámci predreferendovej kampane podporil Úrad vlády SR.
    13.5.2003
    0
  • Regionálne poradenské a informačné centrum Prešov - Euro Info Centrum, Mestský úrad v Prešove, Prešovský samosprávny kraj, Regionálna organizácia Slovenského syndikátu novinárov v Prešove, Metodicko-pedagogické centrum Prešov a Študentská spoločnosť pre politické vedy v Prešove Vás pozývajú v rámci osláv<b> Dňa Európy </b>na nasledujúce podujatia...
    6.5.2003
    0
  • Nielen učením je študent živý, táto stará pravda sa opätovne potvrdila na Združenej strednej škole služieb v Prešove, kde sa uskutočnil ďalší ročník súťaže krásy. Toto dlhoročné a obľúbené podujatie má už svojich verných fanúšikov a keďže ide o školu v drvivej väčšine ženského osadenia, je aj z čoho vyberať.
    5.5.2003
    0
  • V dňoch 24.-27. apríla 2003 sa priamo v uliciach mesta na jednotlivých linkách MHD prezentoval autobus nemeckej výroby Mercedes Benz Citaro. Vozidlo bolo prešovskému Dopravnému podniku zapožičané firmou Motor-Car Wiesenthal v rámci prezentačných jázd, ktoré sa konali vo viacerých mestách Slovenska. Firma Mercedes má v ponuke mestské autobusy všetkých štandardných dĺžok, pričom v našom meste sa predstavil trojnápravový model Citaro L s dĺžkou 15 metrov.
    30.4.2003
    0
  • Prípravný výbor občianskeho združenia Zdravá obec pozýva všetkých občanov, ktorým nie je ľahostajné, čo dýchajú, na verejné prerokovanie zámeru "Výroba MDF v areáli Kronospan Slovakia Prešov", ktoré sa uskutoční 4. 4. 2003 o 14.00 v zasadačke Krajského úradu Prešov (na prízemí). Organizátorom je navrhovateľ zámeru firma Kronospan v spolupráci s OÚ Ľubotice a s MsÚ Prešov.
    2.4.2003
    0
  • Správcovské organizácie v oblasti bytového hospodárstva budú požadovať viacero zmien v systéme a legislatíve. V stredu po ukončení rokovania Správnej rady Združenia bytových hospodárstiev Slovenska (ZBHS) v našom meste to konštatoval jeho prezident Štefan Tóth. "Na rokovaní najviac rezonovali problémy s teplom a jeho rozúčtovaním a samozrejme problémy spojené so správcovstvom. Obrátili sme sa na niektoré ministerstvá a snažíme sa dosiahnuť zmenu zákona č. 70/98 o podnikaní v energetike. Ten v súčasnosti vyžaduje každoročné aatestácie budov a vznikajú z toho zbytočné náklady pre užívateľov bytov. Podľa našich informácií sa už pripravuje novelizácia, v ktorej sa obdobie medzi atestáciami predĺži," uviedol Tóth.
    27.3.2003
    0
  • Po prvý krát v histórii EÚ sa pod garanciou Európskeho zhromaždenia uskutočnil 21.3.2003 Jarný deň Európy. Bola to veľká príležitosť zaangažovať študentov a učiteľov pri pokuse definovať Novú Európu a načrtnúť predstavy a miesto materských krajín v tejto organizácii. Záštitu nad podujatím prevzal predseda Európskej komisie, pán Romano Prodi a predseda Európskeho parlamentu Peter Cox...
    24.3.2003
    0
  • Obdobie, keď z miest, lesov a polí zmizne sneh a príroda ožije, je charakteristické "jarným upratovaním". Ruka v ruke s ním ide vypaľovanie trávy a suchých porastov, zakladanie ohňov v prírode, spojených s turistikou. A tu zdvíhame varovný prst, my, hasiči! Čísla v štatistikách počtu požiarov porastov v mesiacoch marec, apríl ( až 89% požiarov! ), ale aj júl, august, september totiž nepustia. Zopár údajov: v roku 2002 vzniklo v Prešovskom kraji ( najväčšom na Slovensku ) <b>174 požiarov</b>, pri ktorých bola spôsobená priama škoda za <b>1 393 000 Sk</b>. Uchránené hodnoty dosiahli výšku <b>22 308 000 Sk</b>. Neslávne prvenstvo na Slovensku neteší, aj keď bolo bez ujmy na životoch a zdraví. V každom prípade núti zamyslieť sa...
    24.3.2003
    0
  • Vo víre každodenných starostí možno mnohým Prešovčanom uniklo, že do 26. februára sa mohli na Útvare hlavného architekta Mestského úradu v Prešove oboznámiť so zámerom podľa zákona č. 127/1994 Z.z. o posudzovaní vplyvov na životné prostredie <b>Výroba MDF v areáli Kronospan Slovakia, s.r.o.</b> Pre informovanosť občanov prinášame niektoré časti zámeru (z dôvodu obmedzeného priestoru v skrátenej forme).
    11.3.2003
    0
  • V stredu, 19. februára 2003, sa v Prešove, v priestoroch novej kaviarne <i>Cafecito Club 24</i> na Plzenskej ulici, uskutočnilo druhé stretnutie obnoveného <b>Podnikateľského klubu</b>. Tradíciu stretnutí podnikateľov a predstaviteľov verejnej správy sa podarilo obnoviť počas konferencie <i>Podnikateľské prostredie v prešovskom regióne</i> koncom minulého roka a aj aktuálne stretnutie potvrdilo, že je idea takejto komunikácie správna. Všetci zúčastnení sa zapojili do rozhovoru o aktuálnych problémoch mesta a aj keď mali k dispozícii "len" pár hodín, do pléna padlo viacero konštruktívnych návrhov.
    21.2.2003
    0
  • V sedemnástich rokoch má za sebou prehliadky pre takých módnych velikánov, akými sú Dolce & Gabbana, Valentino či Chanel a do Japonska, Talianska alebo Taiwanu lieta za prácou takmer každý týždeň. Prešovčanka Nadja Marcinková dobyla modelingový svet nielen svojou krásou ale aj inteligenciou a skromnosťou...
    21.1.2003
    0
  • Už piaty rok sa na stránkach Prešovského denníka Korzár objavuje pravidelná rubrika NEPREHLIADNITE, ktorá čitateľom deň čo deň ponúka aktuálny servis kultúrnych a spoločenských podujatí rôzneho charakteru. Či už ide o divadelné predstavenia, koncerty, vernisáže, filmové premiéry, odborné semináre, spoločensko-športové akcie, školské akadémie a podobne.
    16.1.2003
    0
  • V pondelok 6. 1. 2002 o 9. h v Bazilike sv. Petra vo Vatikáne udelil pápež Ján Pavol II. biskupskú vysviacku aj dvom Slovákom. Biskupskú konsekráciu z rúk Svätého Otca prijal Mons. Milan Šašik CM a Mons. Ján Babjak SJ. Mons. Milana Šašika, ktorý bol doteraz farárom v Perečine v Zakarpatskej oblasti Ukrajiny, menoval pápež Ján Pavol II. Apoštolským administrátorom ad nutum Sancte Sedis (do rozhodnutia Svätého Stolca) Mukačevskej eparchie byzantského obradu na Ukrajine v utorok 12. novembra 2002.
    9.1.2003
    0
  • Internetové súťaže na stránkach www.frenky.sk a www.stenly.sk skončili. Nie však navždy...
    19.12.2002
    0
  • Na stránke <a href="http://www.itel.sk" target="_blank">www.itel.sk</a> môžete nájsť ďalší, veľmi praktický, interaktívny cenník dial-up a pozastavených ADSL pripojení na internet.
    18.12.2002
    0
  • Podobne ako vlani, aj tento rok pripravil slovenský ekonomický týždenník TREND sprievodcu po slovenských reštauráciách. Publikácia vznikla na základe hodnotenia úrovne jednotlivých reštaurácií určenými redaktormi. Prešovská reštaurácia Leonardo v ňom znovu boduje.
    18.12.2002
    0
  • Dňa 11. decembra 2002 o 12.00 hodine pápež Ján Pavol II. vymenoval za prešovského biskupa katolíkov byzantského obradu pátra Jána Babjaka, člena Spoločnosti Ježišovej, riaditeľa Centra Spirituality Východ - Západ P. Michala Lacka, S. J. v Košiciach.
    13.12.2002
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK