Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Spoločnosť

  • Nadácia Zelená nádej so sídlom v Tulčíku v Prešovskom okrese, ktorá pôsobí pri Lesoochranárskom zoskupení VLK, vyhlasuje štvrtý ročník súťaže o Lesoochranársky čin roka 2001. Do súťaže možno prihlásiť jednotlivca či skupinu ľudí nielen zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska s Maďarska a Slovenska.
    23.7.2002
    Autor: Michal Frank
    0
  • Rekreačná oblasť Domaša - Poľany (ľudovo Monika) bola dejiskom sobotňajšieho zápolenia desiatky krásnych mladých dievčat v súťaži krásy. Predseda poroty Ivan Mikloš vyriekol ortieľ, Miss Domaša 2002 sa stala osemnásťročná Prešovčanka Zuzana Kováčová, ktorá štartovala s číslom 3. Prvou vicemiss sa stala súťažiaca s číslom 4, Bratislavčanka Jana Pipová a víťazné trio uzatvorila Petronela Hurajtová z Prešova so súťažným číslom 10.
    19.7.2002
    Autor: Michal Frank
    0
  • Záujmové združenie žien Mymamy organizuje súťaž o najkrajší návrh MASKOTA nášho materského centra!
    15.7.2002
    0
  • Čo nového majú súťaže na internete so stránkami www.stenly.sk a www.frenky.sk teraz, počas prázdnin? Okrem iného vyhodnotenie júnovej súťaže...
    10.7.2002
    0
  • Súťaže na internete pokračujú aj v predprázdninovom období. Pokúšať šťastie môžete na stránkach www.stenly.sk a www.frenky.sk.
    21.6.2002
    0
  • Veľkým úspechom študentiek aj majsteriek odborného výcviku sa skončili Majstrovstvá Slovenska v účesovej a dekoratívnej tvorbe, ktorých dejiskom bolo Výstavné a kongresové centrum Incheby v Bratislave. V silnej konkurencii sa dorastajúca nová generácia kozmetičiek a kaderníčiek nielenže nestratila, ale urobila nášmu mestu i svojej škole to najlepšie meno. Reč je o SOU služieb v Prešove, ktoré malo v tejto súťaži trojčlenné zastúpenie a počínalo si nadmieru úspešne.
    21.6.2002
    0
  • Technické služby mesta Prešov a.s. prichádzajú v týchto dňoch s ďalšou novinkou pre občanov. V súlade s koncepciou nakladania s komunálnym odpadom v meste Prešov zavádzajú separáciu plastových fliaš ( PET-fliaš ).
    5.6.2002
    0
  • Počas dvoch dní sa v Prešove konala medzinárodná odborná konferencia Súčasné trendy v liečbe drogových závislostí a využitie akupunktúry v ich liečbe. Na túto akciu, ktorá sa konala v penzióne Odevák na sídlisku Sekčov, nadviazal dvojdňový doplnkový kurz Terapia závislostí akupunktúrou. Konferenciu, ktorej sa zúčastňujú lekári z piatich štátov Európy, zorganizovala Spoločnosť akupunktúry, organizačná zložka Slovenskej lekárskej spoločnosti a Chemická zdravotná poisťovňa Apollo, záštitu prevzal predseda samosprávneho kraja Peter Chudík.
    22.5.2002
    Autor: Michal Frank
    0
  • Výrazný úspech dosiahli študentky tretieho ročníka učebného odboru fotograf na SOU služieb v Prešove, Lucia Svatová, Mariana Rentková a Erika Tatarková. Pod vedením učiteľky Anny Cabanovej získali tretie miesto na celoštátnom kole Stredoškolskej odbornej činnosti, s prácou Objavovanie starých fotografických techník...
    17.5.2002
    0
  • O výsledkoch piatej riadnej schôdze Mestskej rady v Prešove v tomto roku, ktorá bola v pondelok popoludní, informovali na pravidelnom brífingu novinárov jej členovia PhDr. Milan Laca (SDĽ) a Ing. Stanislav Kahanec (KDH), ako aj prednosta MsÚ Mgr. Eduard Stahovec. Rozpočet hospodárstva mesta na tento rok predstavuje 505 mil. 700 tisíc korún, za prvý štvrťrok 2002 sa jeho príjmová časť naplnila v objeme 98 mil. 436 tis., čo predstavuje 19,5-percentné plnenie. Výdajová časť sa plní na 16 percent. Ako ďalej radní konštatovali, celkový priebeh plnenia rozpočtu je totožný s predchádzajúcim rokom, pričom na jeho vývoj vplýva sezónnosť prác investičného charakteru a verejno-prospešné práce...
    17.5.2002
    0
  • Máj je nielen "lásky čas", ale aj časom nových súťaží na partnerských stránkach Prešovského informačného servera - www.frenky.sk a www.stenly.sk. Znovu môžete takmer bezpracne získať buď cédečko albo fotografiu podľa vlastného výberu.
    9.5.2002
    0
  • Na stránkach Prešovského denníka Korzár počas šiestich dní mali čitatelia možnosť dozvedieť sa čo-to o fenoméne tetovania a zasúťažiť si o zaujímavé ceny. A ako to celé dopadlo? Každý deň uverejnil Prešovský denník Korzár niekoľko informácií zo sveta tetovania, súťažnú otázku a kupón. Vašou úlohou bolo zodpovedať čo najviac otázok správne, pridať všetky kupóny a včas doručiť do redakcie. Prišla ich slušná kôpka, zaujímavosťou je, že tretinu súťažiach tvorili zástupkyne nežného pohlavia...
    29.4.2002
    Autor: Michal Frank
    0
  • Životného jubilea sa v týchto dňoch dožíva primár oddelenia rýchlej lekárskej pomoci Nemocnice s poliklinikou J. A. Raymana v Prešove a člen Výboru spoločnosti urgentnej medicíny a medicíny katastrof MUDr. Anton Domen.
    21.4.2002
    0
  • Zriadenie Fakulty zdravotníctva a sociálnych štúdií Prešovskej univerzity (PU) v Prešove je na dobrej ceste a v septembri, resp. v októbri t. r. by mala vzniknúť. Uviedol to 11. apríla na stretnutí s novinármi v Prešove prorektor PU Imrich Belejkanič. Na projekte, ktorý má za cieľ vytvoriť podmienky pre vzdelávanie stredného zdravotného personálu porovnateľné so štandardom v Európskej únii, vedenie univerzity pracuje od roku 2000.
    17.4.2002
    0
  • Kritická situácia s umiestnením kancelárií úradu Prešovského samosprávneho kraja sa podľa podpredsedu kraja Rudolfa Horvátha (HZDS - Smer) má predsa len zlepšiť. Ako 10. apríla informoval na stretnutí s novinármi v Prešove, konalo sa v utorok 9. apríla rokovanie zástupcov úradu vyššieho územného celku (VÚC), Krajského úradu (KÚ), Okresného úradu (OÚ) a Sociálnej poisťovne, ktorá sídli v časti budovy OÚ v Prešove. V tej má od svojho vzniku sídlo aj úrad VÚC.
    15.4.2002
    0
  • Stretli ste sa pri vašej podnikateľskej činnosti s fenoménom internetu? Hľadáte pomocou neho informácie? Chceli by ste sa v jeho sieti prezentovať, resp. uvažujete o elektronickom obchode? Prešovská informačná spoločnosť, prevádzkovateľ Mestského informačného centra a správca oficiálnej stránky mesta Prešov (www.pis.sk), organizuje školenie, v ktorom dostanete všetky informácie potrebné na to, aby ste využili možnosti najefektívnejšieho média vo váš prospech...
    15.4.2002
    0
  • Problémy, ktoré sprevádzajú záverečnú fázu výstavby prvého diaľničného tunela v SR horským masívom Branisko je v silách všetkých zainteresovaných zvládnuť. To je hlavné poznanie premiéra SR Mikuláša Dzurindu, ku ktorému dospel 4. apríla počas kontrolnej prehliadky staveniska. Podľa neho zostáva júl 2002 reálnym termínom, kedy by sa mala táto významná verejná stavba spustiť do skúšobnej prevádzky. "Čím skôr sa to stane, tým je to lepšie pre daňových poplatníkov," dodal.
    10.4.2002
    0
  • Prešovský denník Korzár organizuje súťaž o tetovanie v hodnote 5000 Sk v prešovskom štúdiu Tattoo and Piercing Mayo (0903 384 203), ktoré nájdete aj na internete - <a href="http://www.tattoomayo.sk" target="_blank">www.tattoomayo.sk</a>. Ďalšími cenami sú služby štúdia za 2000 a 1000 Sk, CD Wayd - The Barriers, tričko a kupóny s desaťpercentnou zľavou na služby Tattoo and Piercing Mayo.
    8.4.2002
    0
  • Partnerské internetové stránky Prešovského informačného servera - www.frenky.sk a www.stenly.sk majú za sebou druhé kolo súťaží o vecné ceny a zároveň sa na nich rozbieha ďalšia súťaž.
    6.4.2002
    0
  • Bez rušivých javov prebehla celoslovenská špeciálna kontrola zameraná na dodržiavanie povinností vodičov voči chodcom a ďalším účastníkom cestnej premávky. Policajti spravili akciu v stredu pred veľkonočnými svviatkami, medzi desiatou a štrnástou hodinou.
    4.4.2002
    Autor: Michal Frank
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK