Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Spoločnosť

  • Kríza vyvolaná ochorením COVID-19 neznamená koniec projektu európskej integrácie, je naopak príležitosťou dať Európe novú podobu.
    15.5.2020
    0
  • Viac ako 41 000 nových unikátnych klientov využilo len za štyri mesiace tohto roka možnosť poradiť sa s TAXANOU. Chatbot finančnej správy pomáha klientom najmä v otázkach spojených s koronakrízou a opatreniami, ktoré v tejto súvislosti finančná správa v zmysle legislatívny zabezpečuje. Obsah TAXANY finančná správa pravidelne aktualizuje.
    12.5.2020
    Autor: Finančná správa
    0
  • V Bardejovských kúpeľoch, a.s. začala v utorok 12.mája 2020 obmedzená prevádzka, zatiaľ iba pre klientov zdravotných poisťovní.
    12.5.2020
    Autor: Štefan Kuča
    0
  • Hry ideálne do karantény rodičia nájdu na stránke hravyden.sk. Zdroj Rajhraciek.sk
    Pre väčšinu detí ide o splnený sen, no rodičom sa z toho robia len vrásky na čele. Zatvorené školy a škôlky v dôsledku pandémie sú pre nás ťažkou skúškou. Nie len že musíme zvládať svoje zamestnanie a domácnosť, stali sme sa aj učiteľmi na plný úväzok. Ako to celé zvládnuť a nezblázniť sa? Odborníci radia, ako deti motivovať k učeniu ešte pred riadnym otvorením škôl a zároveň si pri tom zachovať chladnú hlavu.
    12.5.2020
    Autor: Alexandra Gallisová
    0
  • Slovensko má aktuálne klesajúcu tendenciu novonakazených koronavírusom COVID-19, avšak naopak neustále rastie počet tých, ktorých prebiehajúca pandémia zasiahla ekonomickým prepadom. Rodiny a ľudia bez domova sú zraniteľnejší o to viac, že ich príjem je častokrát nepravidelný, neistý, no najmä nedostatočný na pokrytie základných ľudských potrieb.
    12.5.2020
    Autor: Jana Krajkovičová
    0
  • Technické služby mesta Prešov (TSmP) po znovuotvorení zberných dvorov obnovili od 4. mája aj príjem drobného stavebného odpadu. „Pomaly sa vraciame do normálu. Ústredný krízový štáb už aj pre nás uvoľnil mnohé pravidlá, ktoré nám znemožňovali každodennú prácu. Čím viac času trávia obyvatelia doma, o to viac práce majú naši smetiari, “ vysvetľuje predseda predstavenstva a výkonný riaditeľ Ing. Milan Toth.
    6.5.2020
    Autor: Ingrid Mihaľová
    0
  • Potulky Prešovom AtoZ
    Každý z nás by si najradšej užíval májové slnečné lúče, no všetci sedíme doma. Tak vám ich prinesieme aspoň spoza objektívov dvoch mladých chlapcov.
    5.5.2020
    Autor: AtoZ
    0
  • Takto pred dvomi rokmi mali mať svadbu Ján Kuciak a Martina Kušnírová. Málo kto zmenil v posledných rokoch Slovensko viac, než tento talentovaný mladý novinár. Dnešok je mimochodom aj Svetovým dňom slobody tlače. Aj preto sme opäť vznikol tento Koncert pre Martinu a Jána, na ktorom v live streame zahrali Stroon a Jožko Lupták.
    3.5.2020
    Autor: smARTin
    0
  • Z dôvodu mimoriadnej situácie súvisiacej s ochorením COVID-19 sú mnohé deti, mladí a dospelí izolovaní, frustrovaní, ohrození vplyvom a nárastom patologických javov či závislostí členov domácnosti. Zastavme násilie v čase izolácie spoločnými silami.
    30.4.2020
    Autor: Martina Kormošová
    0
  • DOBRO V ČASE KRÍZY sa cení viac ako inokedy. Ani v tomto čase nekonajme unáhlene. Zvážme, kde a komu venujeme svoj čas, energiu a ďalšie zdroje. Investovanie do toho najcennejšieho – do ochrany životného prostredia a teda aj do svojho zdravia, je jedna z vecí, čo má zmysel.
    25.4.2020
    0
  • V štandardnom termíne na podanie daňového priznania si svoje povinnosti vysporiadalo takmer 70% daňovníkov. Aj napriek možnosti podať daňové priznanie až po skončení pandémie, si tak svoje povinnosti väčšina daňovníkov splnila. Finančná správa takýto prístup naozaj oceňuje a preto týmto daňovníkom zaslala aj ďakovný softwarning.
    23.4.2020
    0
  • ŠKODA AUTO Slovensko chce aj naďalej pomáhať tým, ktorí potrebujú autá v boji proti koronavírusu. Spoločnosť preto zverejnila výzvu, ktorej cieľom je nájsť organizácie, ktoré by ocenili takúto formu pomoci. Nadväzuje tak na už existujúcu spoluprácu s viacerými subjektami v Bratislavskom, Banskobystrickom a Žilinskom kraji, ktorým poskytla celkovo 13 automobilov značky ŠKODA, fungujúcim v prvej línii boja proti koronavírusu. Slovenská ŠKODA v spolupráci s partnerskými predajcami chce poskytnúť ďalšie desiatky vozidiel, ktoré nájdu cenné využitie.
    14.4.2020
    Autor: Lenka Kalafut Lendacká
    0
  • Počas Veľkej noci môžu Prešovčania sledovať priame prenosy zo svätých omší z Konkatedrály sv. Mikuláša, ale aj ďalšie zaujímavé programy, vrátane záznamu zo Živej krížovej cesty.
    9.4.2020
    0
  • Aktuálna situácia pandémie si vyžaduje minimalizáciu sociálnych kontaktov a z každej strany sa na nás valí výzva „zostať doma“. Zostať doma považujeme za účinnú prevenciu, avšak najmä za predpokladu, že domov máte. Bývanie je pritom pre ľudí bez domova paradoxne najúčinnejšou ochranou pred nakazením.
    2.4.2020
    Autor: Jana Krajkovičová
    0
  • Fórum kresťanských inštitúcií združuje 60 organizácií s tisíckami členov. Mnohí z nich aj v súčasnej dobe slúžia tým najodkázanejším. Členské inštitúcie stoja nablízku ľuďom a z prvej ruky poznajú ich potreby. Ale pre svoju službu potrebujú aj vhodné legislatívne prostredie. Preto FKI naformulovalo podnety k sociálnej a rodinnej agende a predložilo ich ministrovi práce sociálnych vecí a rodiny Milanovi Krajniakovi ako impulzy do programového vyhlásenia vlády.
    2.4.2020
    Autor: Pavol Kossey
    0
  • Z dôvodu predchádzania trestnej činnosti v súčasnej krízovej situácii sa odbor prevencie kriminality kancelárie ministra vnútra SR rozhodol vydať krátke rady a odporúčania, predovšetkým pre seniorov.
    1.4.2020
    0
  • Ministerstvo financií SR pripravilo prvý balík opatrení na zmiernenie dopadov koronavírusu pre podnikateľov. Opatrenia sú súčasťou balíčka „Prvej pomoci zamestnancom, firmám a SZČO“, ktoré boli koncom minulého týždňa predstavené vládou. Za rezort financií je to poskytnutie bankových záruk, odklad platenia preddavkov dane z príjmu, či možnosť započítania si doteraz neuplatnenej straty. Ide o opatrenia číslo 3. , 6. a 7.
    31.3.2020
    0
  • V zariadení pre seniorov Harmónia na Cemjate začali rozvážať stravu pre seniorov na novom elektrickom vozidle. Praktický elektrický pomocník je nenáročný na údržbu a navyše šetrí náklady aj životné prostredie.
    30.3.2020
    0
  • Ilustračné foto FZO
    Vyše tridsať študentov z Fakulty zdravotníckych odborov (FZO) Prešovskej univerzity v Prešove (PU) vypomáhajú ako dobrovoľníci v nemocniciach a zdravotníckych zariadeniach. Fakulta taktiež disponuje 3D tlačiarňou a pre zdravotníkov bezplatne vyrába PET-G štíty.
    26.3.2020
    Autor: Anna Polačková
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK