Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Šport

  • Aj keď do miest zavítala jar, podmienky na lyžovanie sú na Plejsoch stále veľmi dobré. Vďaka orientácii zjazdoviek na sever a kompletnému zasnežovaniu "odolnejším" umelým snehom si môžu lyžiari užiť 6 tratí s kvalitnou 60 centimetrovou vrstvou snehu. "Práve skúšam jednotlivé zjazdovky. Hlavný kopec drží výborne a aj 130-ka je super. Je krásne jarné počasie a lyžuje sa skvele," to sú slová Štefana Želaska, vedúceho lyžiarskeho strediska. V prípade opätovného ochladenia a nočných mrazov nevylučuje ani ďalšie zasnežovanie areálu. Ukončenie sezóny je naplánované až po Veľkej noci (v minulom roku sa lyžovalo do 23. apríla).
    18.3.2004
    0
  • Nepriazeň počasia sa najvýraznejšie podpísala pod začiatok jarnej časti Ozex Cupu v malom futbale. Prakticky iba celky, ktoré ešte boli v hre o postup odohrali svoje stretnutia, nezainteresovaní dali radšej prednosť vlastnému zdraviu a neriskovali prípadné zranenia. Tabuľky sú preto v dvoch skupinách neúplné, ale stretnutia, ktoré sa vinou zlého terénu neuskutočnili, už nemohli prehovoriť do konečného poradia.
    10.3.2004
    0
  • Budúci týždeň, konkrétne dni od 10. do 15. februára, budú v Prešove najmä v znamení bedmintonu. Tamojšia Mestská hala bude dejiskom Európskej kvalifikačnej zóny majstrovstiev sveta družstiev - Thomas Cupu mužov a Uber Cupu žien.
    6.2.2004
    0
  • V druhom zastavení sa za druhou ligou v malom futbale prichádza už tradične na rad obranná činnosť, ktorá zväčša rozhoduje o úspešnosti, či neúspešnosti celku v súťaži. V streľbe vynikol Edgar, ale na prvenstvo v tomto ukazovateli nestačil ani náhodou. Po jeseni vedúci celok súťaže FC Eximpro, sa totiž okrem zadákov mohlo spoľahnúť aj na skvelé výkony Rada Juríčka, ochrancu svätyne tohto mužstva.
    27.1.2004
    0
  • Druhá liga v malom futbale má za sebou dlhú a náročnú jeseň, v ktorej celky postupne odohrali pätnásť ligových stretnutí a následne aj zápolenia v ligovom pohári Ozex Cup.
    21.1.2004
    0
  • Od začiatku roka premáva z Prešova do <a href="http://www.plejsy.com" target="_blank">Relax Centra Plejsy</a> a späť autobusový spoj pre lyžiarov, tzv. SKI-bus. Prešovčania sa môžu zadarmo dopraviť priamo pod zjazdovku. Doprava je zahrnutá v cene celodenného lyžiarskeho lístka. V spolupráci so spoločnosťou SKI Plejsy ju zabezpečuje SAD Prešov.
    15.1.2004
    0
  • Tak ako každoročne počas zimnej prestávky, aj tentoraz sa obzrieme za uplynulou jeseňou v malom futbale a okoreníme ju trochou štatistiky. Oproti minulému súťažnému ročníku došlo ku zmenám, hoci nie zásadným.
    5.1.2004
    0
  • Po dlhej - predlhej jesennej časti uličnej ligy v malom futbale prišlo na rad posledné zvonenie, ktoré až do konca februára preruší oficiálne merania síl. Niektoré družstvá v obavách pred nepriazňou počasia odložili svoje zápasy na jar, takže záverečné kolo Ozex Cupu bolo neúplné. V skupine A túto možnosť využili Atak Brahama s Eximprom a Edgar s Nobytom, a tak sa hralo iba jedno stretnutie, v ktorom Alfa Tyre B porazili FC Horses XXX 5:0.
    17.12.2003
    0
  • Druhý ročník Skalia Flash Cupu sa rozbehol ako sa patrí a priniesol už prvé výsledky zo základných skupín. V skupine A úlohu top favorita potvrdil celok AH - texu, ktorý bojoval na turnaji už minulý rok a dotiahol to až do štvrťfinále. Zdá sa, že tento rok mieri ešte vyššie, pretože svojou skupinou prešiel ako nôž maslom a bez straty kvetinky ju vyhral. Atrakciou bolo určite vystúpenie celku TV JOJ, ktorej sa síce podarilo vyhrať iba jediné stretnutie, ale bojovala čo JOJ sily stačili a „odišla“ až v záverečných vystúpeniach.
    17.12.2003
    0
  • Druhý ročník vianočného turnaja v minifutbale Skalia Flash Cup 2003, bude zamestnávať fanúšikov tohto športu počas celého týždňa, až do 21.12. keď vyvrcholí finálovými zápoleniami. Tento turnaj vzbudil veľký ohlas už minulého roku, keď sa konal jeho prvý ročník a preto niet divu, že organizátorom sa prihlásilo dovedna dvadsaťosem celkov. Opätovne, tak ako minulého roku nájdeme na turnaji osvedčené celky, ale aj mužstvá, ktorých skutočná kvalita sa ukáže až v úvodných bojoch v skupinách.
    16.12.2003
    0
  • Predposledné kolo ligového pohára Ozex Cup v jesennej časti priniesol nielen rozmary počasia, ktoré skomplikovalo život futbalistom, ale aj prvú skutočnú bombu na úkor veľkého favorita.
    11.12.2003
    0
  • Tretie kolo Ozex Cupu v malom futbale potvrdilo, že vzájomná rivalita a konfrontácia celkov Pohára primátora a druhej ligy je príjemným osviežením záveru jesene. Odohrali sa zväčša vyrovnané stretnutia a nechýbali väčšie či menšie prekvapenia.
    2.12.2003
    0
  • Vo výborných podmienkach štadiónu FC Ozex Solivar majú možnosť prešovskí vyznávači malého futbalu odohrať ligový pohár Ozex Cup. A keďže na toto ročné obdobie praje futbalistom aj počasie, tempo pohára naberá na obrátkach. V skupine A sa stretli druholigový rivali Edgar a Alfa Tyre B. Stretnutie sa vyvíjalo ako na hojdačke. Edgar viedol 4:1 i 8:4, ale súper vždy dokázal zrovnať krok. V závere však gólom na 9:8 strhol Edgar víťazstvo na svoju stranu a pripísal si dôležité dva body.
    25.11.2003
    0
  • Napriek pokročilému dátumu je hrací kalendár futbalistov uličnej ligy stále nabitý. Bezprostredne po ukončení prvej, resp. druhej ligy, vhupli celky do ligového pohára, Ozex Cupu. Ten sa po prvý krát v histórii hrá vo vynovenom areáli TJ Ozex Solivar, ktorý počas pohára prichýlil hráčov malého futbalu. Vo výborných podmienkach má za sebou ostrý krst prvým, aj keď neúplným kolom. Štyri nasadené celky vstúpia do bojov až v druhom kole, ale to nič nemenilo na fakte, že bojovať o body sa už začalo.
    19.11.2003
    0
  • Po jeseni majú namierené hore FC Eximpro a FC Šváby Druhá liga v malom futbale, podobne ako Pohár primátora, má za sebou jesennú časť hlavnej súťaže, po ktorej ešte nasleduje ligový pohár Ozex Cup. Na čele je po jeseni FC Eximpro a na druhej priečke FC Šváby, za ktorými však nasledujú až tri mužstvá, ktoré delí od prvého druhého dva, resp. jeden bod. Z hry nie je von ani šiesta Safi ktorá stráca len o bod viac. FC Eximpro si skomplikovalo život prehrou s M-N Z.I.P. Súboj týchto celkov bol jedným z ťahákov kola i celej jesene. M-N Z.I.P. zvládli stretnutie výborne a zvíťazili 5:2.
    10.11.2003
    0
  • Korunu jesenného kráľa malého futbalu v Prešove získal MFC Tatra Temex, ktorý doposiaľ nenašiel premožiteľa stratil iba dva body v remízových dueloch s Hestou a Gemorom. Zároveň tieto spomínané celky obsadili ďalšie medailové priečky. MFC Tatra Temex to spočiatku vôbec nemal ľahké v súboji s BF Designom. Ten dokonca vyhrával už trojgólovým rozdielom, lenže vedúci celok tabuľky zapol na vyšší prevodový stupeň a napokon suverénne zvíťazil 12:7. Strelecké hody si v záverečnom kole pripravila Hesta. Predposledný Nobyt jej nevzdoroval ani symbolicky, a tak niet divu, že padlo dovedna dvadsaťosem gólov. Hesta ich dosiahla dvadsaťtri a súper rovných päť.
    10.11.2003
    0
  • Skutočne famózne si počínal tento ostrostrelec z Alfa Tyre A, lenže udalosťou kola je určite zakopnutie Hesty. V súboji s Markobom sa nepripúšťalo ani pomyslenie na eventuálny bodový zisk outsidera, ale ten predsa len vytiahol z talóna nečakané eso. Bez striedania si držal favorizovanú Hestu na dištanc a strelecké hody sa nekonali. Hesta sklamala a po posledných nevýrazných výkonoch si o to aj sama koledovala.
    4.11.2003
    0
  • Tri razy po sebe už nedokázali zvíťaziť v druhej lige malého futbalu hráči Safi, a tak sa ich sľubné postavenie v tabuľke rozplýva ako ranný opar. V stretnutí s M-N Z.I.P. si opätovne zaknihovala prehru, tentoraz v pomere 6:8, čo ju odsunulo aktuálne až na šiestu priečku. Ani FC Eximpro, vysoký favorit v stretnutí s AFK Black Heards nemal na ružiach ustlaté.
    4.11.2003
    0
  • O jedno z najväčších prekvapení v doterajšom priebehu druhej ligy v malom futbale sa postarali hráči AFK Black Heards. Tento celok dokázal prehrať napríklad s nováčikom PO-city, ale už v súboji s FC Švábami postavil papierové predpoklady na hlavu. Opätovne sa mu to podarilo aj v stretnutí so Safi, ktorá nedokázala nájsť protizbraň na hru súpera. AFK Black Heards zvíťazil presvedčivo 9:5, čo znamená, že Safi po remíze z predchádzajúceho kola viac menej stagnuje na štvrtej priečke.
    30.10.2003
    0
  • Už iba dve kolá ostávajú do konca jesennej časti Pohára primátora v malom futbale. Zdá sa, že vzhľadom na vyžrebovanie už nedôjde ku žiadnym prevratným zmenám a vedúce duo si udrží náskok až do jarných odviet. Potvrdzuje to aj fakt, že tak MFC Tatra Temex, ako aj Hesta nezaváhali, hoci druhý z menovaných celkov nebol ďaleko od nepríjemného prekvapenia.
    30.10.2003
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK