Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Tip na výlet

  • Pamiatky historického jadra Bardejova  zapísané v roku 2000 do Zoznamu Svetového dedičstva UNESCO sú natoľko významné, že kvôli nim ročne tisíce turistov navštívia toto centrum severovýchodného Slovenska.
    14.6.2020
    Autor: Štefan Kuča
    0
  • Bardejovské kúpele, a.s. otvorili od stredy 10.júna 2020, po dvojmesačnej prestávke, aj svoje wellness centrum "Wellness SPA - bazénový a saunový svet.“ Samoplatcovia, klienti zdravotných poisťovní, i jednodenní návštevníci tak budú môcť - pri dodržaní podmienok ÚVZ SR, využívať prakticky všetky služby, procedúry a atrakcie, ktoré majú v kúpeľoch k dispozícii. Výnimkou je vonkajšie kúpalisko, o ktorého prevádzke sa ešte len diskutuje. Informuje o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov, a.s. , Tamara Šatanková.
    10.6.2020
    Autor: Štefan Kuča
    0
  • Ubytovanie v súkromí môže pomôcť v rozvoji turizmu na Hornom Zemplíne. Prvým regiónom, v ktorom Oblastná organizácia cestovného ruchu Horný Zemplín a Horný Šariš (OOCR HZ a HŠ) prezentovala možnosti, ako ho poskytovať, bol Sninský okres. Počas soboty 6. júna zrealizovala organizácia v spolupráci s obcami Stakčín, Ulič a Zboj a ďalšími partnermi tri semináre na tému poskytovania ubytovania pre turistov v súkromí.
    9.6.2020
    Autor: Michaela Zdražilová
    0
  • Bardejovské kúpele, a.s. sú od pondelka 25.mája 2020 otvorené aj pre samoplatcov. Zatiaľ v obmedzenom režime za protiepidemiologických opatrení odporúčaných hygienikmi, bez wellness a stravovania formou švédskych stolov, zato však s akciovými cenami. Pre klientov zdravotných poisťovní začala obmedzená prevádzka už pred týždňom v utorok 12.mája 2020. Dovtedy boli kúpele nútene šesť týždňov plne odstavené. Informuje o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov, a.s. , Tamara Šatanková.
    27.5.2020
    Autor: Štefan Kuča
    0
  • Ideálne slnečné počasie láka po dlhých týždňoch uzavretia v interiéroch kvôli koronavírusu na vychádzky do prírody. Severovýchod Slovenska poskytuje stovky možností pre turistiku a trávenie voľného času v prírode. V okolí Svidníka najviac lákajú pamiatky vojnovej histórie a v okolí Bardejova zasa turistické trasy, liečivé singletracky a Bardejovské Kúpele. Tento kút Slovenska je výnimočný aj drevenými kostolíkmi,  skanzenmi a rozhľadňami. Informuje o tom riaditeľ OOCR „ŠARIŠ“ – Bardejov Radomír Jančošek.
    19.5.2020
    Autor: Štefan Kuča
    0
  • Domaša
    Záujem o pobyt pri vodnej nádrži Veľká Domaša rastie. Zrejme sa prejavuje efekt krízy súvisiacej s koronavírusom. Slováci chcú tráviť letnú dovolenku v domácich turistických destináciách. Slovensko si v boji s pandémiou počína úspešne a vláda uvoľňuje obmedzenia. Začiatok dovolenkovej sezóny v prímorských letoviskách je zatiaľ neurčitý. Roman Berkeš, prezident Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr predpokladá, že sa posunie na koniec júna až polovicu júla. Už teraz je však viac-menej isté, že oddychu pri mori sa budú slovenskí dovolenkári v tejto sezóne skôr vyhýbať.
    18.5.2020
    Autor: Michaela Zdražilová
    0
  • Obľúbený stropkovský jarmok, najvýznamnejšie kultúrno-spoločenské podujatie v regióne, sa v tomto roku definitívne ruší. Prípravy na jeho 26. pokračovanie prebiehali už od jesene minulého roka, postupne uzatvárali zmluvy s účinkujúcimi, no v uplynulých dňoch padlo konečné rozhodnutie.
    16.5.2020
    Autor: Peter Novák
    0
  • Čistenie Ondavy
    Dobrovoľníci vyzbierali počas tradičnej májovej akcie na Ondave 900 kilogramov odpadu. Splavovanie tejto rieky bude vďaka nim oveľa krajším zážitkom.
    13.5.2020
    Autor: Michaela Zdražilová
    0
  • Domaša
    O atraktivity na Hornom Zemplíne je stále záujem, o čom svedčí mobilita turistov v jeho jednotlivých lokalitách. Niekde sa ich frekvencia oproti vlaňajšku zvýšila, inde sa zas môže porovnávať s prázdninovým režimom.
    24.4.2020
    Autor: Michaela Zdražilová
    0
  • Bardejovské kúpele, a.s. sú v súčasnosti uzavreté a najskôr by sa v nich mohla začať obmedzená prevádzka od 12.mája 2020 a to pre klientov zdravotných poisťovní na základe schváleného návrhu na kúpeľnú liečbu. Bude to závisieť od vývoja situácie okolo pandémie koronavírusu a záujmu klientov. Poslední klienti odišli z liečení v Bardejovských kúpeľoch 1.apríla 2020. Informovala o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov, a.s. , Tamara Šatanková.
    15.4.2020
    Autor: Štefan Kuča
    0
  • Návštevnosť Prešovského kraja
    Prešovský kraj pokračuje v trende rastu návštevnosti. Na jeho územie zavítalo v predchádzajúcom roku 1 108 313 návštevníkov ubytovacích zariadení. Už tradične sa zvýšil aj počet zahraničných návštevníkov. Prešovský kraj je však obľúbený najmä u domácich. V tomto ukazovateli zaznamenal až 21,8 % nárast oproti roku 2018, čo je najviac spomedzi všetkých krajov na Slovensku.
    10.3.2020
    Autor: František Baláž
    0
  • Počet prenocovaní na Hornom Zemplíne medziročne vzrástol takmer o 30 percent, v území pribudli aj ubytovacie zariadenia. Vyplýva to z údajov Štatistického úradu Slovenskej republiky (ŠÚ SR).
    4.3.2020
    Autor: Michaela Zdražilová
    0
  • Aktivisti zo spoločenskej iniciatívy "Poľsko-Slovensko-autobusy" po štyroch rokoch úsilia dosiahli svoj cieľ - Malopoľské vojvodstvo zriadilo prvú samosprávnu cezhraničnú linku na Slovensko, ktorá funguje vo verejnom záujme. Linku dotuje výlučné poľska samospráva. A to napriek tomu, že zabezpečuje aj vnútorné dopravné potreby obyvateľov slovenskej Oravy, ktorí sa vďaka nej môžu konečne dostať zo Suchej Hory do Oravíc alebo z Oravíc do Zuberca.
    22.2.2020
    Autor: Jakub Łoginow
    0
  • Šarišská hradná cesta
    „História nie je veda, je to umenie, ktoré potrebuje predstavivosť“, povedal francúzsky básnik Anatole François Thibault. Pre podporu predstavivosti a hlavne pre podporu turizmu Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Šariš (ďalej OOCR) pokračuje v propagácii jedinečnosti svojho regiónu.
    19.2.2020
    Autor: Branislav Švorc
    0
  • Vo vrchole donjonu je zamurovaný kameň v tvare srdca.
    Na najvyššom bode hradu Šariš je srdce hradu. Robotníci tam zamurovali kameň v tvare srdca.
    13.2.2020
    Autor: Veronika Lazoríková
    0
  • Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska spoločne s Prešovským samosprávnym krajom pozývajú všetkých záujemcov objaviť jeho krásy na medzinárodný veľtrh cestovného ruchu ITF SLOVAKIATOUR 2020. Expozícia Prešovského kraja sa bude tento rok niesť v znamení témy - Čaro vidieka.
    17.1.2020
    Autor: František Baláž
    0
  • Severovýchod Slovenska je atraktívny pre cestovný ruch celoročne. Hlavná sezóna sa síce sústreďuje na leto, ale aj zima poskytuje dostatok možností na turistické vyžitie.
    15.1.2020
    Autor: Štefan Kuča
    0
  • Šiesty ročník ankety Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja pozná víťazov. Laureátov vybrala verejnosť v online hlasovaní, ako i odborná porota na neverejnom zasadnutí v sídle Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska.
    14.1.2020
    Autor: František Baláž
    0
  • Hrad Šariš
    Hrad Šariš sa obnovuje každý rok. Ani tento rok to nebolo iné a na dominante mesta sa urobilo znova množstvo práce. Takmer všetko robia ručne.
    5.12.2019
    Autor: Veronika Lazoríková
    0
  • Prešovský kraj bude viac známy českému návštevníkovi. Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska spoločne s Ministerstvom dopravy a výstavby SR zorganizovali od 28. novembra do 1. decembra infocestu pre českých novinárov s názvom TOP miesta Severovýchodu Slovenska.
    5.12.2019
    Autor: František Baláž
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK