Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Vzdelávanie a školstvo

  • Už 12. ročník odbornej konferencie pre riaditeľov škôl a ich zástupcov s názvom ŠKOLA 2019/2020 sa bude tento rok konať 22. októbra 2019 v Prešove.
    16.10.2019
    Autor: Valéria Polakovičová
    0
  • Prešovská univerzita spustila výučbu rómskeho jazyka
    Prešovská univerzita v Prešove (PU) v tomto akademickom roku otvorila nový študijný program rómsky jazyk a literatúra. Jeho cieľom je pripraviť kvalifikovaných učiteľov a pokryť stále sa zvyšujúce potreby vzdelávacieho procesu rómskej národnostnej menšiny. Na danom programe aktuálne študuje 9 študentov.
    9.10.2019
    Autor: Anna Polačková
    0
  • YouTuber MOON
    Silné emócie a euforické stavy prežili deti z prešovského Klubu nadaných detí . Hviezdu kanálu YouTube mohli vidieť, zažiť a počuť naživo. Medzi svojich talentovaných fanúšikov prišiel aj s ochrankou. MOON prezradil čosi o sebe, o žiackych rokoch i o svojej závratnej kariére. Aj v jeho prípade platí, že začiatky boli veľmi ťažké.
    4.10.2019
    Autor: Mgr. Dušan Guman
    0
  • Jeden z najrenomovanejších slovenských saxofonistov „Gapa“ Garbera predviedol hudobné majstrovstvo v prešovskom Klube nadaných detí.
    26.9.2019
    Autor: Ľuboš Lukáč
    0
  • Prešovská univerzita v Prešove (PU) vstúpila do 23. akademického roka. Podujatie sa nieslo v znamení slávnostnej inaugurácie vedenia univerzity a novozvolených dekanov, ako aj ocenenia tvorivých pracovníkov a študentov.
    18.9.2019
    Autor: Anna Polačková
    0
  • S novým školským rokom prichádza už v poradí siedma sezóna činnosti Klubu nadaných detí. Otvorenia novej sezóny sa zhostila známa prešovská herečka Veronika Husovská.
    16.9.2019
    Autor: Ľuboš Lukáč
    0
  • Nový školský rok sme dnes úspešne odštartovali aj v Prešove. Primátorka mesta Andrea Turčanová a jej 2 zástupcovia sa prihovorili deťom v 7 školských zariadeniach.
    2.9.2019
    0
  • Jedinečný projekt mimoškolského vzdelávania nadaných a talentovaných detí zaznamenáva každoročne obrovský záujem zo strany žiakov základných škôl, rodičov, odbornej i laickej verejnosti.
    26.8.2019
    Autor: Ľuboš Lukáč
    0
  • Aj tento akademický rok ponúka Prešovská univerzita v Prešove (PU) vzdelávanie na Univerzite tretieho veku (UTV). Pre uchádzačov chystá okrem už osvedčených študijných odborov aj nové, ktoré budú zamerané na štúdium liečivých a aromatických rastlín či bezpečnosť v premávke.
    26.8.2019
    Autor: Anna Polačková
    0
  • Harmonogram
    Materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov budú otvorené aj počas letných prázdnin.
    11.7.2019
    0
  • Študentskou hymnou Gaudeamus igitur včera Prešovská univerzita v Prešove (PU) slávnostne otvorila 12. ročník Prešovskej detskej univerzity (PDU). Počas celého týždňa čaká na malých vysokoškolákov bohatý program v podobe zážitkového vzdelávania.
    9.7.2019
    Autor: Anna Polačková
    0
  • Fragaria Cup
    2. júla 2019 - Slávnostné otvorenie Fragaria Cup 2019
    3.7.2019
    Autor: pis.sk
    0
  • Vzácni a celebritní hostia, množstvo super aktivít a hlavne stretnutí najmenších absolvoval Klub nadaných detí v Prešove v školskom roku 2018/2019. Prejdite sa s nami jednotlivými stretnutiami.
    2.7.2019
    Autor: Dušan Guman
    0
  • Prepájanie teórie s praxou je jedným z pilierov kvalitného vzdelania už na úrovni stredných škôl a neskôr, samozrejme, na vyššom stupni vzdelávania. Absolventi, ktorí si už počas štúdia môžu vyskúšať nadobudnuté poznatky sú jednak pripravenejší, a jednak sú do oblasti svojho štúdia viac zainteresovaní.
    25.6.2019
    0
  • Májové stretnutie nadaných detí v Prešove sa nieslo v znamení lezenia. Klub nadaných detí v Prešove navštívil úspešný maturant a bývalý žiak školy Matej Stanko. Malým školákom prišiel skúsený lezec porozprávať o svojej športovej záľube, ktorej sa venuje už niekoľko rokov.
    10.6.2019
    Autor: Ľuboš Lukáč
    0
  • Marcel Merčiak
    V máji zavítal medzi žiakov Základnej školy Šmeralova v Prešove divácky obľúbený športový komentátor Marcel Merčiak. Privítanie bolo o to srdečnejšie, že hosť sa návštevou mesta vrátil do svojho rodiska. Žiaci sa v besede dozvedeli od moderátora mnoho zaujímavostí z jeho osobného aj profesijného života.
    5.6.2019
    Autor: Ľuboš Lukáč
    0
  • Jozef Polačko (vľavo) kancelár VŠMP ISM Slovakia a Marek Storoška rektor
    Vysoká škola medzinárodného podnikania ISM Slovakia v Prešove má schválený nový inžiniersky študijný program zameraný na ekonomiku a manažment. „Študijný program ekonomika a manažment v obchodnom podnikaní nám v uplynulých dňoch schválila akreditačná komisia, teraz už len čakáme na podpis ministerky školstva, “ neskrýva radosť kancelár školy, Jozef Polačko.
    23.5.2019
    Autor: Veronika Fitzeková
    0
  • Filozofická fakulta PU slávi 60. výročie svojho vzniku
    Filozofická fakulta Prešovskej univerzity v Prešove (PU), ako druhá najstaršia filozofická fakulta na Slovensku, v tomto roku slávi 60. výročie svojho založenia. Počas tejto bohatej histórie dokázala, že je stabilnou súčasťou vysokého školstva na Slovensku.
    15.5.2019
    Autor: Anna Polačková
    0
  • Májové stretnutie nadaných detí v Prešove bolo venované Majstrovstvám sveta v ľadovom hokeji. Školáci pripravili pre slovenských hokejistov krásne kresbičky a nechýbali rôzne želania. Klub nadaných detí Prešov drží slovenským hokejistom palce!
    13.5.2019
    Autor: Ľuboš Lukáč
    0
  • Školáci z prešovského Klubu nadaných detí sa zapojili do zaujímavého českého projektu. Zábavné učenie, riešenie logických úloh, čítanie s porozumením, matematické rébusy a rôzne záhadné úlohy na Slovensko priniesol projekt Fort IQ. Riešenie tvorivých úloh zaujalo!
    29.4.2019
    Autor: Ľuboš Lukáč
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK