Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Vzdelávanie a školstvo

  • Májové stretnutie nadaných detí v Prešove bolo venované Majstrovstvám sveta v ľadovom hokeji. Školáci pripravili pre slovenských hokejistov krásne kresbičky a nechýbali rôzne želania. Klub nadaných detí Prešov drží slovenským hokejistom palce!
    13.5.2019
    Autor: Ľuboš Lukáč
    0
  • Školáci z prešovského Klubu nadaných detí sa zapojili do zaujímavého českého projektu. Zábavné učenie, riešenie logických úloh, čítanie s porozumením, matematické rébusy a rôzne záhadné úlohy na Slovensko priniesol projekt Fort IQ. Riešenie tvorivých úloh zaujalo!
    29.4.2019
    Autor: Ľuboš Lukáč
    0
  • Takmer dvetisíc predškolákov z celého Slovenska sa zapojí do celoslovenskej súťaže v logickom myslení. Malá Logická Olympiáda preverí jednoduché logické funkcie, tvorenie pojmov, pamäť, počítanie a precvičovanie jemnej motoriky.
    23.4.2019
    Autor: Ľuboš Lukáč
    0
  • (Prešov, 16. 04. 2019). Na Prešovskej univerzite v Prešove (PU) sa 15 apríla uskutočnilo slávnostné zasadnutie akademickej obce, na ktorom boli prezentované informácie o činnosti vedenia univerzity a zároveň ocenená práca vysokoškolských pedagógov. Pri príležitosti  Dňa učiteľov sa udeľovali aj medaily.
    16.4.2019
    0
  • International Masterclasses Hands On Particle Physics
    Medzinárodný program otvára špičkovú fyziku pre mladých výskumníkov po celom svete.
    10.4.2019
    Autor: Anna Polačková
    0
  • Hosťom stretnutia členov Klubu nadaných detí v Prešove bol známy prešovský športový fotoreportér, ktorý za svoju prácu získal aj vzácne ocenenia v tejto oblasti, Viktor Zamborský.
    1.4.2019
    Autor: Ingrid Storinská
    0
  • Podujatie Noc s Andersenom prvýkrát zorganizovali roku 2000 dve knihovníčky v Uherskom Hradišti, kedy v ich knižnici prespalo 20 detí.
    29.3.2019
    Autor: Iveta Hurná
    0
  • Unicorn College - Work&Study
    Spoločnosť Unicorn včera (27.3.2019) otvorila dvere pre všetkých, ktorí majú záujem študovať na prestížnej súkromnej vysokej škole Unicorn College v Prahe, pri tom však chcú ostať v rodnom meste. Program Work&Study je zaujímavý aj tým, že študenti môžu dostať štipendium a platenú prácu od prvého ročníka a už popri štúdiu získať praktické skúsenosti z projektov v IT.
    28.3.2019
    Autor: Jana Krajkovičová
    0
  • Na Prešovskej univerzite priblížili svet nadaných detí
    Testovanie logického myslenia intelektovo nadaných detí z celého Slovenska prebehlo v metropole Šariša. Kým najšikovnejší prechádzali náročnými úlohami, pre dospelých pripravili organizátori seminár Rozumieme nadaným. Hovorilo sa o práci s nadanými i pikoškách z pedagogickej praxe.
    26.3.2019
    Autor: Dušan Guman
    0
  • Folklórna atmosféra, ľudové rekvizity, odev, maľby, ale aj účinkujúce deti oblečené v krojoch - tak to vyzeralo počas projektu Ja som Slovák, ty Slovenka, ktorý realizovali v Materskej škole Fraňa Kráľa.
    26.3.2019
    0
  • Výborná atmosféra a ešte lepšie detské výkony boli ozdobou siedmeho ročníka finále Logickej olympiády na pôde Prešovskej univerzity. Na východe republiky sa stretli najnadanejšie deti z celého Slovenska.
    25.3.2019
    Autor: Dušan Guman
    0
  • Peter KÓNYA
    Začiatok týždňa sa na Prešovskej univerzite v Prešove niesol v znamení volieb rektora. Svoj post obhájil úradujúci rektor prof. Peter Kónya získaním podpory zo strany Akademického senátu PU.
    19.3.2019
    Autor: Anna Polačková
    0
  • 20. marca 2019 sa uskutoční 7. ročník celoslovenského finálového kola Logickej olympiády, ktorá je určená intelektovo nadaným žiakom základných škôl z celého Slovenska. Nadané deti zasadnú do vysokoškolských lavíc a otestujú si logické myslenie na Pedagogickej fakulte Prešovskej univerzity v Prešove.
    15.3.2019
    Autor: Ľuboš Lukáč
    0
  • Žiaci, ktorí navštevujú Základnú školu na Šmeralovej ulici v Prešove, sa tešia na hodiny telesnej výchovy ešte viac. Športujú v novej telocvični.
    12.3.2019
    0
  • Prešovská radnica privítala na svojej pôde nadané a talentované deti. Uskutočnilo sa tam finálové kolo súťaže Talent základných škôl regiónu Šariš so zameraním na matematiku, logiku, priestorový úsudok i verbálne myslenie.
    12.3.2019
    Autor: Ľuboš Lukáč
    0
  • Maľovali s hudbou
    Pod názvom Maľujeme s hudbou sa ukrýva ďalšie stretnutie žiakov prešovskej Základnej školy Bajkalská s deťmi materských škôl.
    11.3.2019
    0
  • V dňoch 4. až 10. marca 2019 sa uskutočnil už 20. ročník Týždňa slovenských knižníc (TSK). O tom, čo pripravila Univerzitná knižnica Prešovskej univerzity v Prešove (PU) počas TSK pre svojich čitateľov, informoval jej riaditeľ Ing. Peter Haľko.
    8.3.2019
    Autor: Anka Polačková
    0
  • Hudobník a spisovateľ Braňo Jobus absolvuje v marci 45 vystúpení so svojimi knihami. V rámci turné zavíta túto stredu 6.3. aj do Prešova. Večer v Stromoradí bude patriť jeho knihám a one man hudobnému projektu Abusus.
    6.3.2019
    Autor: Edo Kopček
    0
  • Celoslovenská iniciatíva Rozumieme nadanými vyhlásila prostredníctvom projektu Nadané dieťa súťaž Talent základných škôl regiónu Šariš. Súťaž je určená pre žiakov 5. -9. ročníka základných škôl a záštitu nad súťažou talentovaných žiakov prevzala primátorka mesta Prešov Ing. Andrea Turčanová.
    4.3.2019
    Autor: Ľuboš Lukáč
    0
  • V Prešove zabojujú o titul Talent základných škôl regiónu Šariš
    Celoslovenská iniciatíva Rozumieme nadanými vyhlásila prostredníctvom projektu Nadané dieťa súťaž Talent základných škôl regiónu Šariš. Súťaž je určená pre žiakov 5. -9. ročníka základných škôl a záštitu nad súťažou talentovaných žiakov prevzala primátorka mesta Prešov Ing. Andrea Turčanová.
    2.3.2019
    Autor: Ľuboš Lukáč
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK