Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Prešovský informačný server má 10 000 článkov

V databáze nášho informačného portálu sa nachádza už viac ako 10.000 článkov. Denne aktualizované správy sú sledované a Prešovčanov už 12 rokov informujú o tom, čo sa práve deje. Portál v minulosti nahrádzal aj oficiálnu stránku mesta Prešov.

K obľúbenému obsahu portálu patria samozrejme fotografie. Tých máme 35.125, z toho 24.658 obrázkov je v článkoch a fotogalériach. Obrazové spravodajstvo o živote mesta je dôležité. Tesne pred spustením najnovšej verzie portálu v roku 2010 sa fotoreportáže začali vytvárať pravidelne a sekcia fotogaléria dnes eviduje takmer štyristo galérií. Naším zámerom je pokrývať všetky udalosti v Prešove. Aktuálne fotoreportáže nájdete v časti http://pis.sk/clanky/fotogaleria/ alebo http://pis.sk/clanky/greatmilan/.

Prvé videá na našom portáli boli už od roku 2006. Momentálne je ich tu takmer deväťsto. V minulom roku sme vytvorili špecializovanú sekciu http://pis.sk/tv/. Za novinku môžeme považovať aj založenie stránky portálu PIS na Facebooku, ktorú má rado už 1.215 ľudí.

Na našom portáli bolo zverejnených viac ako 45 tisíc inzerátov. Prešovská databáza má vyše dvetisíc aktuálnych záznamov, medzi ktorými je aj zoznam historických pamiatok v meste. Na portáli PIS boli od roku 2010 zverejnené informácie už o takmer dvetisíc rôznych kultúrnych a spoločenských podujatiach. Diskusné fórum na PISe má aktuálne 1.565 diskusných tém a 26.829 diskusných príspevkov.

Najväčší počet návštev počas jedného dňa od začiatku roka 2012 bol 6.717 unikátnych IP adries. Prezretia stránok len od začiatku roka 2012 už dosiahli počet 1.037.014.

Prešovský informačný server je obdivovaným médiom aj obyvateľmi iných slovenských miest a ľuďmi zo zahraničia. Žiadne iné mesto na Slovensku nemá tak dobre fungujúci miestny portál. Je za tým dobrá práca programátorov a redakcie. Priebežne vyvíjame ďalšie funkcie a vylepšenia.

Čísla narastajú každým dňom a adresa www.pis.sk je tu vždy pre vás. Ďakujeme, že sledujete náš informačný portál a aktívne využívate jeho možnosti.

Z redakcie Prešovského informačného servera vám prajeme samé pekné dni v Prešove ale aj mimo neho.

(ilustračné foto: greatmilan)

(ilustračné foto: greatmilan)
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK