Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Súťaž O najlepšiu www stránku 2002

Tento rok bola vyhlásená súťaž v troch hlavných kategóriách. Dve kategórie O najlepšiu www stránku školy a O najlepšiu tematickú www stránku boli vyhlásené aj minulý rok. Téma tohto ročníka tematických stránok bola: V štafete vekov: Čo odovzdáva 20. storočie. Novinkou bola kategória O najlepšiu www stránku učiteľa.

Registrácia stránok sa skončila 31.7.2002.

Hodnotenie prihlásených webových stránok prebiehalo formou verejného on-line hlasovania a odbornou porotou zloženou zo zástupcov organizátorov a sponzorov súťaže.

Vyhodnotenie súťaže a odovzdávanie cien sa uskutočnilo 11.10.2002 na konferencii Infovek v Modre - Harmónii.
Cieľom súťaže je nielen zatraktívniť prácu s informáciami pomocou informačných technológií a pomôcť propagácii internetu, ale predovšetkým spoločné vytvorenie adresára stránok, ktoré pomôžu nielen žiakom, študentom, ale aj učiteľom.

Tento rok sa prihlásilo 170 školských stránok, 53 tematických stránok a 63 učiteľských stránok, z toho bolo do užšieho výberu vybraných 35 školských stránok, 20 tematických a 21 učiteľských stránok.

Kritéria, na základe ktorých sa hodnotili súťažné stránky:
informačný obsah (primárne kritérium)
grafická úprava
originalita
technické spracovanie stránok
V prípade kategórie tematických stránok urobila porota užší výber prác a kontaktovala autora, resp. kontaktnú osobu riešiteľského tímu, s cieľom overiť originalitu riešenia a autenticitu tvorcu.

Kategória tematických stránok:

1.miesto: Igor Cerovský zo Zvolena, autor stránky Dedičstvo 20.storočia (www.gymzv8rocne.sk/icerovsky) . Igor Cerovský získal osobný počítač HP VECTRA pentium 4 a balík softvéru s upomienkovými predmetmi od sponzorov súťaže.

2.-5.miesto:
Michal Nemčík, Košice - 20. storočie (20century.webpark.sk),

Martin a Michal Janšto, Košariská - Ľudia kopaníc (www.zskosariska.sk/kopaniciari)

Jakub Moško, Púchov - z20str - Všetko dôležité, čo sa udialo v 20. storočí (www.z20str.szm.sk)

Ladislav Grédi, Szabó Szilvia, Rozália Čemezová - Živé vysielania (zivetv.miesto.sk).

Víťazom on-line hlasovania v tejto kategórii sa stal Marek Mišák z Nového Mesta nad Váhom, autor stránky V štafete vekov: Čo odovzdáva 20. storočie (www.spsnmnv.sk/prace/misak/).

Kategória školských stránok:

1.miesto: Gymnázium Jána Adama Raymana v Prešove (www.gjar-po.sk ). Škola získala osobný počítač HP VECTRA pentium 4 a balík softvéru s upomienkovými predmetmi od sponzorov súťaže.

2.miesto: .:: V@zka .::. Oficiálna stránka Gymnázia Jana Papánka ::. (www.vazka.sk)

3.miesto: Gymnázium na Hlinskej ulici č. 29 v Žilina (www.gymza.sk).

4.-5.miesto:
o Gymnázium v Žiari nad Hronom (www.gymzh.sk)
o Základná škola na Sokolíkovej ulici v Bratislave (www.zssok.sk)

Víťaznou školou v on-line hlasovaní je Osemročné gymnázium - Alejová 1 v Košiciach (www.gymalekje.sk). Gymnázium získalo softvér od BSP Softwaredistribution a klávesnicu Natural Keyboard Pro od firmy Microsoft.

V tomto ročníku pribudla kategória učiteľských stránok. Do tejto kategórie sa prihlásilo 63 učiteľov so svojimi osobnými webovými stránkami alebo so stránkami ich aprobačných predmetov. Kvalita stránok bola naozaj veľmi dobrá a preto sa porota aj v tejto kategórii rozhodla udeliť 1. a 2.-5. miesto.

Kategória učiteľských stránok:

1.miesto: RNDr. Slavomír Tuleja z Humenného so stránkou Virtuálne laboratórium fyziky, matematiky a programovania (www.vscience.host.sk) . Autor získal notebook HP omnibook XP4000 od firmy HP a balík softvéru s upomienkovými predmetmi od sponzorov súťaže.

2.-5.miesto:
RNDr. Vladimír Grejták z Prešova - greatYedu (greaty.host.sk/edu)

Ing. Danica Bačová z Piešťan - Ing. Bačová, SPŠE Piešťany - osobná stránka (www.spsepn.sk/bc)

Mgr. Martina Rosičová zo Sniny - Mini Edu Web (www.gymsnina.sk/minieduweb/index.htm)

Mgr. Andrej Vinš zo Senca - Nemčina pre žiakov a aj kolegov (www.deutsch.szm.sk).

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK