Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Na súťaži Módna línia mladých predstavia 500 modelov

V piatok 13. apríla sa v prešovskom PKO uskutoční celoslovenská súťaž s medzinárodnou účasťou Módna línia mladých 2012.

(foto: sososmi.edu.sk)
(foto: sososmi.edu.sk)

V tohtoročnom siedmom ročníku sa budú prezentovať žiaci zo 17. stredných škôl. Väčšina z nich je zo Slovenska, ale účasť prisľúbili aj dve školy z Českej republiky a po jednom zástupcovi budú mať aj Maďarsko, Poľsko a Ukrajina. Návštevníci uvidia spolu 500 modelov počas 150 vystúpení.

Súťaž organizuje Stredná odborná škola (SOŠ) podnikania v Prešove v spolupráci s Ministerstvom školstva SR, Prešovským samosprávnym krajom a Krajským školským úradom.

Ako zdôrazňuje hlavný organizátor, riaditeľ SOŠ podnikania, Stanislav Kuchta, „hlavným cieľom súťažnej prehliadky je prezentovať výsledky tvorby študentov – mladých módnych tvorcov. Zároveň chceme podporiť kreatívne myslenie autorov a rozvíjať estetickú výchovu a zmysel pre krásu“.

Hoci program, rozdelený do dvoch častí, sa pre verejnosť začína už o 9.00 hodine, vyhlásenie výsledkov očakávajú organizátori až v neskorom piatkovom popoludní – o 16.00 hodine.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK