Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

PSK vyčlenil z rezervného fondu 4,3 milióna eur na investície

Prešovský samosprávny kraj (PSK) prerozdelí 4,3 milióna eur z rezervného fondu na investičné akcie. Vyplýva to z úpravy rozpočtu regionálnej samosprávy na rok 2012, ktorú dnes schválili poslanci zastupiteľstva.

Vedúca finančného odboru PSK Mária Holíková uviedla, že poslanci dnes bez výhrad chválili záverečný účet PSK za rok 2011 a následne druhú úpravu na tento rok.

"Čo sa týka záverečného účtu, celkove bola dosiahnutá strata v hospodárení v objeme dva milióny eur, avšak po vyrovnaní finančnými operáciami je zostatok finančných prostriedkov viac ako 6,8 milióna eur, tieto previedli do rezervného fondu", vysvetlila Holíková.

Konštatovala, že poslanci zakomponovali 4,3 milióna eur do kapitálových výdavkov, čo v záverečnom hlasovaní podporili všetci prítomní poslanci.

"Najviac finančných prostriedkov bolo smerovaných do oblasti doprava. Na rekonštrukciu a modernizáciu ciest 2. a 3. triedy to bolo takmer tri milióny eur, " spresnila vedúca odboru. V zozname je uvedených 25 úsekov ciest, ktoré majú prejsť rekonštrukciou. Najviac peňazí, celkove 182.000 eur, bolo schválených na modernizáciu cesty 2. triedy Malá Poľana – Krásny Brod.

Holíková doplnila, že 612.000 eur bolo schválených pre investície do oblasti vzdelávania. Financie pôjdu väčšinou na rekonštrukcie priestorov stredných škôl, prípadne vybudovanie prípojok inžinierskych sietí.

Pre oblasť sociálneho zabezpečenia vyčlenili v rámci kapitálových výdavkov ďalších 250.000 eur a kultúrne služby 296.000 eur.

Holíková doplnila, že ďalšou úpravou bolo zakomponovanie nedaňových príjmov vo výške 100.000 eur do rozpočtu, ktoré poslanci zastupiteľstva PSK schválili na nákup kníh pre knižnice v zriaďovateľskej pôsobnosti regionálnej samosprávy.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK