Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Prešovčania pobežia pre dobrú vec 12. mája

Obľúbený celoslovenský charitatívny Beh pre život odštartuje už piaty raz opäť v Prešove!

Martin “Lynch” Mihalčin
Martin “Lynch” Mihalčin

V sobotu 12. mája 2012 budú mať obyvatelia mesta a okolia možnosť prekonať svoj minuloročný rekord v účasti na behu. Vlani sa totiž populárneho behu pre dobrú vec zúčastnilo v Prešove až 3 858 ľudí, čo je absolútny rekord všetkých ročníkov Behu pre život. Cieľom tohtoročného behu je opäť podporiť svoje zdravie a prispieť na výskum rakoviny.

Za štartovné a dary z tohtoročného Behu pre život zakúpime v spolupráci s Nadáciou Výskum rakoviny špičkový prístroj INCUCYTE (čítaj inkjusait) na výskum rakoviny. Veríme, že sa nám s pomocou tisícov ľudí s dobrým srdcom podarí vyzbierať 85 000 eur a splniť cieľ – pomôcť pacientom s nádorovým ochorením“, uviedol Michal Dyttert z Nadácie Tesco, korá Beh pre život organizuje. Celkovo sa do behov počas štyroch ročníkov zapojilo vyše 27 700 ľudí!

Nové mesto aj patróni v roku 2012
V poradí 5. ročník charitatívneho Behu pre život je pre veľký záujem ľudí na Slovensku rozšírený o ďalšie – v poradí šieste mesto Banskú Bystricu. Projekt podporia aj noví patróni. „Tešíme sa, že v roku Letných olympijských hier podporí Beh pre život aj úspešná slovenská maratónkyňa Katarína Berešová, ktorá bude Slovensko reprezentovať aj na olympiáde v Londýne. Patrónom Prešova bude prvý raz veľmi žiadaná hudobná skupina Heľenine oči, ktorá každoročne zlepšuje pred štartom bežcom náladu koncertom. Patrónom nového mesta behu Banskej Bystrice bude úspešný slovenský hokejový reprezentant Vladimír Országh, ktorého sme vybrali aj na základe tipov fanúšikov na facebookovej stránke Behu pre život“, doplnil Michal Dyttert.

Skalným patrónom Behu pre život pre celé Slovensko je herec Jozef Vajda. Operný spevák Martin Babjak a fitneska Lucia Medeková sú patrónmi pre mesto Bratislava. Nitranov opäť podporia herci Ján Greššo a Eva Pavlíková, Trenčín povzbudí aj tentoraz hokejista Ľubo Sekeráš a Žilinu futbalový tréner Vladimír Labant.

Nadácia Tesco po prvý raz v tomto roku zorganizovala zimný variant Behu pre život v pilotnej podobe – Korčuľovanie pre život v januári t. r. na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. Prišlo 600 dospelých i detí, ktorí na výskum rakoviny prispeli sumou 2 263 eur. Korčuliarov pre dobrú vec podporil patrón Michal Hudec, útočník hokejového klubu HC Slovan Bratislava. Nadácia Tesco plánuje takéto podujatie organizovať aj v ďalších mestách Slovenska.

Redakciu informovala Katarina Sutarova.

Súvisiace články
7.5.2012 Heľenine oči pozývajú Prešovčanov na Tesco Beh pre život 14.5.2011 FOTO: Beh pre život
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK