Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Ako ďalej mestská zeleň

Verejnú diskusiu pod názvom „Ako ďalej mestská zeleň?“ zameranú na problematiku ochrany a tvorby zelene v meste Prešov organizuje na štvrtok 28. novembra 2002 prešovská neziskové združenie Za Matku Zem (ZMZ) v spolupráci s Knižnicou P. O. Hviezdoslava.

Na podujatí, ktoré sa v študovni centrálnej požičovne Knižnice na Hlavnej ulici začne o 16,00 hod. predstaví ZMZ verejnosti svoj projekt Zelený Prešov spolu s návrhom takzvaných významných plôch zelene. Na podujatí sa zúčastnia zástupcovia mesta a ďalších organizácií, v ktorých kompetencii je tvorba a ochrana zelene v centre Šariša. Prítomní budú i zástupcovia neziskovej organizácie Slatinka zo Zvolena , aby poinformovali o svojom boji, aký zohrávajú o mestskú zeleň vo svojom meste.
Na podujatie, ktorého cieľom je upozorniť na dôležitosť témy a vyvolať zvýšený záujem o ochranu a tvorbu zelene budú pozvaní aj kandidáti na primátora mesta, čím im ZMZ poskytne priestor na predstavenie ich postojov, plánov a zámerov vo sfére ochrany a tvorby zelene a životného prostredia v meste.
Na verejnej diskusii očakávame zvýšený záujem verejnosti, pretože projekt je v štádiu, kedy aj jednotliví občania môžu ovplyvniť návrh na zaradenie konkrétnych plôch zelene do zoznamu významných plôch zelene, na ktorých bude aplikovaná zvýšená ochrana a budú dlhodobo zachovávané z dôvodu ich vysokej ekologickej a spoločenskej hodnoty, aby tak ostali oázou stromov, kríkov a trávy aj pre našich potomkov.


Daniela Obšasníková
hovorca

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK