PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/10307/v_ramci_dni_mesta_sa_predstavia_aj_popularne_imaginacie.html

V rámci Dní mesta sa predstavia aj populárne Imaginácie

Dni mesta Prešov, podujatie, ktoré sa stalo pevnou súčasťou kalendára kultúrnych akcií v meste Prešov, začalo už túto nedeľu (3.6.) o 17.00 h v konkatedrále sv. Mikuláša Ekumenickou pobožnosťou kresťanských cirkví pôsobiacich v meste Prešov.
foto: Martin Baran
foto: Martin Baran

Od pondelka bude každý deň pripravený bohatý kultúrny program so začiatkom o 15.00 h v centre mesta, ktorý bude doplnený sprievodnými akciami.

Súčasťou tohto ročníka budú aj Imaginácie. „Imaginácie sú spoločným dielom európskych umelcov, domácich i zahraničných divadiel aj organizácii rôzneho zamerania. Každý ročník má nejakú nosnú tému, na ktorú sa nabaľujú všetky umelecké produkcie. V tohtoročnom príbehu budú diváci putovať spolu s bytosťami "odinakiaľ" pri ich hľadaní dobrého miesta pre život“, povedala autorka projektu Ľuba Blaškovičová.

Cesta bude pozostávať z viacerých zastavení, na ktorých sa budú prelínať obrazy z histórie mesta s víziou jeho budúcnosti. Divákom ponúkne atraktívne akrobacie, šermiarske súboje, ohňovú, elektrickú a laserovú show, rôzne druhy tanca, žonglérov a vzdušných ekvilibristov. Príbeh budú umelci stvárňovať v 11-tich emotívnych vizuálnych obrazoch v rozpätí asi 500 metrov na hlavnom námestí v Prešove. Imaginácie sú jedným z kľúčových podujatí v rámci projektu Pentapolitana a v rámci Dni mesta Prešov sa uskutočnia 4. a 5. júna na Hlavnej ulici v Prešove.

Počas nasledujúceho týždňa bude vylúčená doprava z centra mesta, konkrétne v dňoch 4. a 5. júna od 20.00 h do 24.00 h a dňa 8. júna v čase od 18.30 h do 23.00 h.

Program
http://pis.sk/podujatie/2107/presovske_imaginacie.html

 
4.6.2012 | Autor: TASR | Kultúra a voľný čas | čítané: 7534 krát