Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Rozšírenie prvej ligy neprinieslo výraznejšiu kval

Pohár primátora, teda prvá liga v malom futbale, sa hrá od tejto sezóny s rozšíreným počtom účastníkov. Tento stav si vyžiadal zvýšený záujem o uličnú ligu z radov nováčikov, ktorí sa prihlásili do druhej ligy a vytvorili tak tlak na rozšírenie najvyššej súťaže. Očakávania sa však celkom nenaplnili, pretože väčšina spomedzi nováčikov sa motá na chvoste súťaže, jedinou výnimkou je FC Ambra na piatom mieste. Skvelú jeseň predviedli hráči FK Atak Brahamy, ktorý suverénne kraľujú ligovému pelotónu.

Nielenže neprehrali ani jediné stretnutie, ale žiadnemu zo súperov sa nepodarilo uchmatnúť im ani jediný bodík. Svoje výnimočnú prvú časť sezóny potvrdili aj v štatistických ukazovateľoch. Celkovo padlo počas jesene 808 gólov, čo značí priemer 73,45 na kolo a 12,24 na stretnutie. Tento ukazovateľ je podmienený vyšším počtom družstiev aj už spomínanou nevyrovnanosťou nováčikov. V ofenzíve si najlepšie počínal vedúci celok tabuľky Atak Brahama. Kontá súperov zaťažila dovedna 99 krát, čo predstavuje priemer deväť gólov na stretnutie. Prekvapujúco druhú priečku v tomto ukazovateli obsadila FC Ambra, ktorá dokázala skórovať až 91 krát (priemer na stretnutie 8,27), čo jej však paradoxne stačilo iba na päť víťazstiev. Tretími najusilovnejšími strelcami boli hráči Gemor teamu, ktorí nastrieľali 86 gólov, predstavujúcich priemer 7,81 presných zásahov na zápas. Naopak strelecky sa nevyznamenali predovšetkým borci ExCentrumu, ktorým sa podarilo vsietiť len 32 gólov (priemer 2,9 na zápas), ďalej už tradične je v tomto ukazovateli neúspešný aj Markob s tridsiatimi deviatimi gólmi (priemer 3,5 gólu na stretnutie) a FC Automont sa tešil štyridsaťsedem krát, teda v jednom dueli priemerne 4,2 razy. Aj defenzívna činnosť, aspoň čo do počtu obdržaných gólov bola doménou Ataku Brahamy. V jedenástich kolách ich súperi rozosmutnili dvadsať šesť krát, čo predstavuje 2,36 obdržaného gólu na zápas. Iba o tri góly viac dostal obhajca prvenstva MFC Tatra Temex (priemer 2,63) a potvrdil, že v tejto činnosti už roky patrí medzi úplnú elitu. Podobne si počínala v jeseni aj Hesta, hoci jej odstup je už značnejší, pretože obdržala 39 gólov s priemerom 3,54 na zápas. Naopak až stodvadsaťdva krát inkasoval Patex (priemer 11,09) a patrí mu smutné prvenstvo v tejto štatistike. Veľmi nezaostal ani nováčik ExCentrum so sto šiestimi gólmi (9,63 na stretnutie) a čuduj sa svete v streleckej potencii veľmi úspešná FC Ambra si v defenzíve počína oveľa horšie, pretože inkasovala až 99 krát, čo predstavuje priemer 9 gólov na zápas.

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK