Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Heľenine oči a Mloci nás zabavili hororovým klipom Bosorka

Prešovská skupina Heľenine oči prichádza po mesiaci s ďalším videoklipom. Tento krát sa obrazového spracovania dočkala pesnička Bosorka, ktorú si hudobníci požičali od svojich kolegov z dobrodružno-hudobnej skupiny Mloci.

Heľenine oči

Pesnička si už podľa svojho názvu pýtala hororové spracovanie a vo videoklipe si zahrali členovia oboch týchto obľúbených prešovských skupín.

Mloci oslávili pred tromi rokmi 25 rokov od svojho vzniku. Vtedy im na vypredanom koncerte v prešovskej mestskej športovej hale gratulovali takmer všetky úspešné prešovské skupiny. Medzi nimi nechýbali ani Heľenine oči. Skupina odohrala v ten večer okrem iného aj pesničku Bosorka, ktorú upravila podľa seba. Teraz sa dočkala aj obrazového spracovania.

Videoklip režíroval spevák Lynch a podarilo sa mu do neho prepašovať niekoľko priamych odkazov na text pesničky, ktorý je v šarišskom nárečí. Kameru a strih mal na starosti Michal „Kunes“ Kováč. Hororový klip vznikal na cintoríne a namiesto strachu to bola noc plná srandy a zábavy. „Pri tejto partii hudobníkov to ináč ani nejde. Spať sme šli všetci okolo siedmej ráno“, potvrdzuje spevák Martin Lynch Mihalčin z Heľeniných očí. Svoju úlohu zohrali v klipe rôzne bizarné predmety ako spievajúci sob alebo nákupný vozík z hypermarketu. Partnerom hororového klipu sú pohrebné služby Glória, napriek tomu sa skupina zaobišla bez stále čoraz viac populárneho product placementu.

Heľenine oči sa najviac tešia z obsadenia členov skupiny Mloci, ktorá nemá žiaden oficiálny videoklip. Keď sa obe skupiny prvý krát zoznámili, Vlado Kavulič z Mlokov označil Heľenine oči za elektrických mlokov. „Ihneď sme si sadli, keďže robia veselú muziku ako my. Ich vystúpenie naštartovalo vtedy celú športovú halu a bola len otázka času, kedy niečo spoločne podnikneme. Atmosféra na natáčaní bola ešte lepšia ako klip dokáže zachytiť. Podaril sa veľmi dobre a pozriem si ho ešte viackrát, aby som v ňom našiel všetko, čo do neho chalani vložili“, dodáva Žojco Havadej z Mlokov.

Videoklip k pesničke Bosorka sa objavil na internete krátko pred polnocou v piatok trinásteho. Obe skupiny stále úspešne koncertujú a Heľenine oči hrajú na mnohých festivaloch v hlavnom hracom čase. Skupina pri príležitosti uverejnenia videoklipu Bosorka pripravila nový web, nevynechala svoj povestný humor a pre fanúšikov pripravila kolekciu nových tričiek vo všetkých možných farbách okrem klasickej čiernej. V shope sa objavili tričká pre bosorky, deti aj mužov.

zdroj: mojamuzika.sk

Video archív nájdete na tv.pis.sk

Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK