Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Výbuch ublížil zamestnancovi i firme

Pravdepodobne nedostatočné vetranie miestnosti a nahromadenie výparov bolo príčinou výbuchu v priestoroch premiešavania drevených pást v súkromnej firme Kastex Plastix na Strojníckej ulici v Prešove. Pri explózii o 13. 30 h v utorok 15. augusta sa zranil zamestnanec firmy P. N. (nar. 1970) z Prešova, ktorý utrpel popáleniny 2. a 3. stupňa a doba liečenia potrvá 6 až 8 týždňov.

Detonácia poškodila objekt na asi 100 tisíc Sk a tlaková vlna poznačila navyše firemné auto zn. Nissan zaparkované pred budovou. Na miesto činu sa dostavila výjazdová skupina Okresného riaditeľstva Policajného zboru (OR PZ) SR z Prešova a pracovníci Inšpektorátu bezpečnosti práce. Policajti zaistili vzorky premiešavaných materiálov. Pri výbuchu požiar nevznikol a do ovzdušia neunikli žiadne toxické látky. Presná príčina a miera zavinenia je predmetom zisťovania.

Uvedená firma sa zaoberá výrobou ozdôb na truhly z drevenej pasty zn. Di Legno talianskej produkcie. V miešačke bolo v čase nešťastia približne 200 litrov látky.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK