Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

„Kockatý punk“ aj ženského ducha nájdete na albume The Cubes

Slovenská dievčenská punková skupina The Cubes prináša tri roky od svojho vzniku na trh debutový album.

The Cubes
The Cubes

Svoj ďalší sen si vďaka nemu splnila dievčina, ktorá v The Cubes sedí za bicími a spieva tentoraz len minimálne – Katarína Knechtová. Jedna z najpopulárnejších slovenských speváčok vraj snívala o založení „babskej“ skupiny už na základnej škole, dokonca predpokladala, že to bude celkom jednoduché, keďže chodila do dievčenskej triedy. Napokon však všetko dopadlo úplne inak – spievať začala v „chalanskej“ skupine IMT Smile, spoluzaložila Pehu, kde bola opäť jedinou ženou v zostave, a napokon sa rozhodla pre sólo dráhu.

Až keď som pred tromi rokmi odišla na seminár pre hráčov na bicie do Londýna, definitívne som sa rozhodla, že tú kapelu musím urobiť a sen si naozaj splniť“, hovorí Katarína.

Oslovila sestry Humeňanské, Petra sa kvôli The Cubes začala učiť hrať na basovú gitaru, Jana v skupine spieva a hrá na gitare. „Od začiatku som mala celkom jasnú predstavu, ako bude naša skupina znieť. Pesničky by mali byť svieže, veselé a ženské, musí v nich byť ženská energia“, spomína Katka. „Z tých, ktoré sú na albume, cítiť, že ich hrajú ženy, naozaj v nich je ženský duch.

Debutový album, ktorý nesie jednoduchý názov The Cubes, obsahuje jedenásť piesní. Podpísané sú pod nimi Jana Humeňanská a Katarína Knechtová. „Obe robíme hudbu aj texty. Tie sú anglické, pomáhajú nám s nimi samozrejme aj ľudia, ktorí vedia po anglicky lepšie ako my“, dopĺňa informácie Jana Humeňanská. „Na platni sú štyri pesničky moje a štyri Katkine, doplnené sú o tri skladby, ktoré si každá z nás zložila aj naspievala. Takže aj Peťa má na albume svoju pieseň.“ Katarína sa pod debutový album podpísala aj producentsky.

Prvým singlom The Cubes je pesnička Tomorrow, ktorá sa už zapáčila slovenských alternatívnym rádiám. Začiatkom augusta dievčatá zverejnia aj video k nej. Skupina má za sebou aj koncertnú premiéru, prvýkrát predstavila svoj „kockatý punk“ koncom júna na Dobrom festivale v Prešove.

Asi len ťažko spoznáte za bicími Katku Knechtovú, tá v skupine The Cubes odkladá svoj šarmantný imidž a spolu s Janou a Petrou sa mení na divožienku. „Kombinujeme aj nekombinovateľné, kostýmy sme našli v skriniach v garderóbach našich mám z osemdesiatych rokov. Gombík na jedných nohaviciach som si zapínala až pod prsiami. Ale dobre sa mi v nich sedí za bicími“, dodáva s úsmevom Katarína.

Album The Cubes sa na trhu objaví v druhej polovici júla, naživo môžete skupinu najbližšie vidieť 24. augusta na festivale Eastsider v Prešove a 30. septembra v Novom Meste nad Váhom (viac info na Facebooku The Cubes).

zdroj: mojamuzika.sk

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK