Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Dôchodcovia platia za svoju naivitu

Dôchodca M. Š. (nar. 1919) z Drienice ohlásil v stredu 16. augusta sabinovským policajtom, že ešte 10. augusta popoludní prišiel k nemu neznámy muž, ktorý sa predstavil ako pracovník sociálneho oddelenia na úseku dôchodkového a invalidného zabezpečenia a oznámil mu radostnú správu. Vraj vyhral 150 tisíc Sk. Peniaze mu prídu do siedmich dní poštou. Jeho oznámenie malo len jednu podmienku, musí hneď zaplatiť 36 tisíc Sk ako daň z výhry. Starký neváhal a na mieste neznámemu požadovanú sumu dal.

Prípad 17. augusta zverejnil zastupujúci hovorca Okresného riaditeľstva (OR) PZ SR Prešov Miroslav Ligday.

Podobný prípad zaevidovalo aj OR PZ SR v Bardejove. Dôchodkyňu Ž. M. v obci Gerlachov navštívil 9. augusta neznámy muž a vylákal od nej 31 tisíc Sk. Mala nimi zaplatiť daň z výhry, keďže jej oznámil, že v lotérii jej pripadla suma 120 tisíc Sk. Rovnako podmienil vyplatenie tejto sumy zaplatením dane. Dôchodkyňa síce za odovzdaných 31 tisíc Sk dostala výdavkový pokladničný doklad, ale bez pečiatky. Hovorca bardejovskej polície Marián Straka v tejto súvislosti vyzval občanov, aby boli ostražitejší v platení rôznych finančných čiastok neznámym osobám a žiadali si od takého "návštevníka" doklad totožnosti. Ak ho odmietne poskytnúť, treba pred ním zavrieť dvere.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK