Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Tribúna výmeny skúseností

Primátor mesta Ing. Milan Benč (po stretnutí s predstaviteľmi cirkví a funkcionármi vysokých škôl) a vedúci funkcionári radnice (jeho zástupcovia Ing. Stanislav Kahanec a PhDr. Milan Laca, hlavný kontrolór mesta Ing. Milan Tkáčik a prednosta mestského úradu Ing. Ján Dobrovič) zišiel sa v hoteli Senátor už na druhom novoročnom stretnutí, tentokrát s predstaviteľmi štátnej správy, justície, prokuratúry, ozbrojených síl SR, Policajného zboru SR a Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana.

Prvý muž šarišskej metropoly predstavil nové vedenie miestnej samosprávy, načrtol hlavné zámery v novom volebnom období 2002 až 2006, zmienil sa o konštituovaní jej orgánov, ako aj o tvorbe mestského rozpočtu a prvých zasadnutiach Mestskej rady i Mestského zastupiteľstva v Prešove.

Poďakoval im za doterajšiu aktívnu spoluprácu, načrtol zároveň hlavné okruhy otázok, ktoré by sa v najbližšom období mali stať spoločnými bodmi, najmä pokiaľ ide o ich riešenie v záujme spokojnosti občanov tretieho najväčšieho mesta na Slovensku, samozrejme, s akcentom na špecifické postavenie justície, prokuratúry, orgánov polície a armády, ale i zariadení v oblasti zdravotníctva. Účastníci si potom v priateľskej a družobnej atmosfére vymenili poznatky a skúsenosti pri presadzovaní a zabezpečovaní svojich úloh a cieľov.

Snažili sa hľadať spoločnú reč, ako si navzájom pomáhať, či už ide o väčšiu bezpečnosť občanov mesta, ochrany majetku, dodržiavania poriadku, pomoci mestu zo strany jednotlivých zložiek armády, ale i polície, najmä pokiaľ ide o nepredvídané udalosti či prírodné katastrofy, bokom nezostalo ani poskytovanie zdravotníckych služieb a ostatných, ktoré naši občania denne posudzujú a i v tomto kontexte hodnotia úspešnosť a efektívnosť fungovania samosprávy a ostatných inštitúcií na území mesta Prešov.

Okrem toho primátor prijal na radnici dvoch čerstvých šesťdesiatnikov, rektora Prešovskej univerzity profesora Karola Feča a novinára Emila Valka. Takisto zablahoželal 100-ročnému Jozefovi Mašľarovi, ktorý žije v Domove dôchodcov na Veselej ulici. Sériu novoročných stretnutí zavŕši hlava mesta tento týždeň.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK