Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Ďalšie vzorky boli negatívne na metanol, prepustia ďalších dvoch pacientov

Z Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove, kde bolo od nedele (16.9.) hospitalizovaných osem ľudí s podozrením na otravu metylalkoholom, dnes napokon prepúšťajú do domáceho liečenia šesť pacientov. TASR to potvrdil námestník riaditeľa Pavol Gazdič.

„Pôvodne mali zostať v nemocnici už len štyria pacienti, u ktorých sa včera potvrdila prítomnosť metylalkoholu v krvi. Vo vzorkách odobratých dnes ráno boli ďalšie dve negatívne a preto aj týchto dvoch pacientov prepustíme s nášho zdravotníckeho zariadenia“, konštatoval Gazdič.

Doplnil, že dvaja pacienti ešte zostávajú v starostlivosti lekárov a bude im aplikovaná liečba podľa doteraz realizovaných postupov. Opätovne im budú odoberať vzorky na skúmanie vnútorného prostredia a budú vykonané ďalšie kontrolné testy na prítomnosť metylalkoholu v organizme.

V súvislosti s podozrením na otravu metylalkoholom v nedeľu podvečer v prešovskej nemocnici hospitalizovali osem pacientov. Na vyšetrenie prišlo desať ľudí, ktorí na oslave z piatka na sobotu konzumovali destilát oficiálne objednaný z Českej republiky. Osem z nich zostalo v nemocnici, dvaja odišli domov.

Slovenských policajtov na možnosť obsahu metylalkoholu v nápoji upozornili v sobotu v nočných hodinách českí kolegovia. Polícia okamžite kontaktovala objednávateľa a následne vyzvala účastníkov oslavy, aby absolvovali vyšetrenie.

Súvisiace články
19.9.2012 V nemocnici zostáva už len jeden pacient pozitívny na metylalkohol 18.9.2012 Z nemocnice prepustia 4 pacientov s negatívnym výsledkom na metylalkohol 18.9.2012 V súvislosti s otravou metylalkoholom v Prešove začala polícia trestné stíhanie 17.9.2012 Kontrolné vzorky u štyroch pacientov opätovne potvrdili metylalkohol
Mohlo by Vás zaujímať
Zomrel lekár a mestský poslanec Peter Bandura
Vo veku 68 rokov nás v nedeľu 17. marca 2024 náhle opustil lekár a mestský poslanec Peter Bandura.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK