Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Otvorenie golfovej sezóny 2003 v Prešove

Dňa 30.3.2003 sa v priestoroch "driving range", teda cvičnej golfovej lúky - odpaliska, uskutočnilo otvorenie golfovej sezóny 2003 v Prešove. Za účasti takmer 50-tich ľudí, zväčša všetko náruživých priaznivcov tohto športu z Prešova a Košíc, a ich rodinných príslušníkov sa i pre tento rok otvorilo cvičné odpalisko...

Novinkou pre rok 2003 bude rozšírenie o pozície pre odpal z trávy, čím sa počet miest v blízkej budúcnosti takmer zdvojnásobí. Pár slov na úvod, privítanie ale i nové informácie o prešovskom golfe odznelo z úst pána Pavla Pancuráka (na obr. 1). Nasledovali prvé tréningové odpaly, na ktoré poniektorí museli vystáť svoj rad veľmi trpezlivo. Účasť a záujem ešte zjavne prevyšovali kapacitné možnosti odpaliska (obr. 2). Ako to ide s "putterom" si mohli vyskúšať i tí najmenší (obr.3), len o pár rokov staršia generácia sa však už zúčastnila súťaže "Najdlhší drive 2003" (obr.4) , teda o najdlhší odpal, s peknými cenami pre víťazov (obr. 5). V snahe zvíťaziť, sa na odpalisku postupne vystriedalo 23 hráčov(-čiek) bez rozdielu veku. Po odpaloch bol známy víťaz, ale o druhé a tretie miesto sa musel zviesť ešte jeden "rozstrel". V ňom nakoniec tretie miesto za takmer baletný výkon (na obr. 6) získal Tomi Jusko a druhé miesto si pekným odpalom získal Pavol Pancurák. Mimochodom a trocha paradoxne, obaja svojimi druhými odpalmi prekonali aj víťaza Mariána Stašáka (v strede víťaznej trojice) (obr. 7). Odovzdaním cien a poďakovaním všetkým prítomným sa síce skončil jeden pekný a vydarený deň, celá sezóna je však pred nami. Veríme, že pre prešovských golfových nadšencov bude úspešná.

Zatiaľ teda v tichosti, ale napokon predsa, dorazil šport gentlemanov i do nášho mesta. A ambície má nemalé. Po minuloročnej jesennej registrácii klubu bude v tomto roku v Prešove pôsobiť profesionálny tréner z Českej republiky p. Aleš Svěntek, člen českej PGA (obr. 8). Cieľom najvyšším je však pripravený projekt normovaného, 18 jamkového, majstrovského ihriska, ktorého výstavba by mohla začať už v tomto roku. Ako na mnohých iných miestach a iných oblastiach života i tu je rozhodujúcim faktorom finančné hľadisko a v neposlednom rade i úspech v jednaní pri získavaní pozemkov na výstavbu. Veríme však, že sa golfovým nadšencom podarí prekonať všetky prekážky a posledné foto je vlastne tak trochu iba 1. apríl (obr. 9)

Peter Gavorník

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK