Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Záujem holandských investorov o Prešov

Nové partnerské mesto? Počas návštevy nášho mesta mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Holandského kráľovstva na Slovensku Laurent Louis Stokvis (na stretnutí s občanmi, ktoré pripravila Prešovská kancelária Slovenskej spoločnosti pre zahraničnú politiku, vystúpil so zaujímavou prednáškou Skúsenosti Holandska po vstupe do Európskej únie) sa stretol aj s primátorom Ing. Milanom Benčom.

Holandský diplomat sa živo zaujímal nielen o bohatú históriu šarišskej metropoly, ale predovšetkým o súčasnosť, najbližšie zámery jej strategického rozvoja. Hovorili o potrebe prípravy konkrétnych projektov, ktorými sa aj náš región bude uchádzať o finančné prostriedky zo štrukturálnych fondov EÚ a z Kohézneho fondu.

"Prisľúbil v tomto smere veľmi aktívny osobný prínos, najmä pokiaľ pôjde o podnikateľské subjekty jeho krajiny, ktoré by sa tiež už v blízkej budúcnosti chceli etablovať aj v tomto regióne, na východe Slovenska. Načrtol som preto možnosti Prešova, s akcentom o ktoré konkrétne oblasti by sme mali záujem. Hovorili sme aj o širokých kontaktoch, ktoré naše mesto má s jednotlivými partnerskými mestami v zahraničí. Veľvyslanec pri tejto príležitosti vyjadril myšlienku, že by najmä po vstupe Slovenska do Európskej únie, už na budúci rok, bolo veľmi užitočné, aby Prešov mal svoje partnerské mesto aj u nich, v Holandsku, čo som s potešením privítal," povedal nám po stretnutí s holandským diplomatom primátor Ing. Milan Benč.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK