Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Primátor Ing. M. Benč je vo funkcii už sto dní

Radnica otvorená občanom Na včerajšom pravidelnom brífingu novinárov s primátorom mesta Ing. Milanom Benčom rezonovali predovšetkým dva okruhy otázok. Prechod kompetencií zo štátnej správy na samosprávy a ich stále nedostatočné finančné krytie a skutočnosť, že dnes je práve sto dní odvtedy, čo nastala zmena na poste prešovského prvého muža: "Priznám sa, že o tom ani poriadne neviem, že na radnici som už sto dní.

Viete, ja to tak vôbec nevnímam. Už roky som poslancom, bol som zástupcom primátora na radnici, žijem v tomto meste, poznám jeho každodenné problémy. Stretávam sa s jeho občanmi, nevynechám žiadnu významnú akciu či podujatie, nech sú spoločenské, kultúrne alebo športové, takže ani nemám čas rátať dni, čo som vo funkcii. Snažím sa zmeniť určitý štýl práce úradu, radnicu som otvoril občanom mesta, môžu za mnou prísť. Veľa priestoru venujem podnikateľským subjektom, chcem, aby po príprave projektov prišli do Prešova zahraniční investori. Preto pracujeme na podrobnej dokumentácii tých lokalít, ktoré im už v blízkej budúcnosti môžeme ponúknuť. Samozrejme, že je toho oveľa viac. V súčasnosti dosť práce máme s konkrétnym realizovaním kompetencií, ktoré prišli na mesto, a to na úseku stavebného úradu, v oblasti školstva i na úseku sociálnych vecí," úsmevne poznamenal v skratke Ing. Milan Benč.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK