Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Atak Brahama vybojoval Lagon servis Cup

Záverečnými súbojmi vyvrcholila druhá dlhodobá súťaž v malom futbale, ligový pohár Lagon servis Cup. Predovšetkým oba finálové súboje potvrdili, že si v nich zmerali sily momentálne najkvalitnejšie celky v Prešove. Trocha za očakávaním zaostali súboje o bronzovú priečku, avšak ani im nechýbal náboj a dramatický priebeh. O celkovú tretiu priečku bojovali proti sebe Gemor team a Elmont Flox.

Ich úvodné meranie síl nemalo jednoznačného favorita a tak aj prebiehalo. Elmont Flox, ktorý mal k dispozícii tentoraz predsa len viac hráčov, začal excelentne. Viedol už 4:1 a s Gemorom to nevyzeralo nijako slávne, zvlášť, keď v bráne nastúpil iba hráč z poľa. Potom však nastal nečakaný zvrat a Elmontu Floxu ušlo takmer isté víťazstvo, pretože zápas sa nakoniec skončil 5:7 v prospech Gemor teamu. V odvete sa udial očakávaný scenár, Elmont Flox musel hrať dopredu a Gemor čakal na jeho prípadné zaváhanie. To však neprichádzalo a Elmont Flox bol takmer po celý čas lepším celkom. Vypracoval si množstvo šancí, ale v koncovke sa mu príliš nedarilo. Viedol síce 2:0, čo mu zaručovalo predĺženie, avšak záver nezvládol podľa svojich predstáv a Gemor team vybojoval remízu 2:2, ktorá znamená, že obsadil celkovo tretie miesto. Finále bolo ako sa patrí. Obidva celky sa výborne pripravili a vyrukovali s tým najlepším, čo ich zdobí. MFC Tatra Temex vychádzal z dobre organizovanej obrany, spoliehal sa na brejky a na aktívnu hru brankára v poli. Atak Brahama dobre organizoval hru a kombináciami sa dostával do sľubných príležitostí. Boli to však ich súperi, ktorí sa ujali vedenia, keď Róbert Sedlák využil nepozornosť v defenzíve a skóroval. Atak Brahama však odpovedal bleskovo už z protiútoku, keď vyšachoval obranu súpera a zrovnal skóre. Druhý úder zasadil Temexu výborne hrajúci Bačár, keď pár minút na to nechytateľne vsietil. Tento stav vydržal až do druhej časti hry, v ktorej sa obraz hry nezmenil. Temex mal viac loptu na kopačkách, ale Atak Brahama bol nebezpečnejší v útoku. Veľmi dobre hrajúci Kuhajdík, sa však dokázal presadiť a vyrovnal skóre na 2:2. Rozhodnutie padlo v závere, keď sa presadil hráč Ataku Brahama Ďurica a strhol víťazstvo na stranu svojho celku. Odveta bola už menej herne zaujímavá, viac sa bojovalo, hra sa častejšie kúskovala a góly nechali na seba dosť dlho čakať. Atak Brahama mal opätovne niekoľko príležitostí, ale podarilo sa mu premeniť iba jedinú, keď sa individuálne presadil Chominec. V druhej časti hry sa snažili hráči MFC Tatra Temexu zvýšenou aktivitou obrátiť stretnutie v svoj prospech, ale boli to ich súperi, ktorí využili otvorenejšiu obranu. Postupne skórovali Virba a Mihálik a zaslúžené víťazstvo 4:0, ktoré znamenalo zisk Lagon servis Cupu spečatil v záverečných sekundách Ďurica. Už najbližší víkend sa rozbieha hlavná súťaž Pohár primátora a druhá liga na ktorú srdečne pozývame všetkých priaznivcov futbalu.
Piatok, 8.h: FC Ambra - Atak Brahama (G), BF Design - Elmont Flox (P), PreDops - Markob (M). 9,45 h: MFC Automont - Hesta (G), Patex - Gemor team (P), ExCentrum - MFC Tatra Temex (M).
Sobota,8.h: Lespark - FC Šváby (G), Levočská - FK ČIKO (P), M-N Z.I.P. - FC Šidlovec (M). 9,45 h: AGS Čierny Orol - Noem Kopex (G), MFK Panthers - Alfa Tyre (P), FC Black Heards - FC Eximpro (M). 11,30 h: FC Auszugen - Safi (P).

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK