Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

FHE: Jazz & More

Skupinu Jazz & More vedie gitarista Samuel Marinčák, syn Martina Marinčáka zo známeho AMC Tria. Študent Janáčkovej akadémie múzických umení v Brne je autorom všetkých skladieb svojho zoskupenia, s ktorým absolvoval viacero „veľkých podujatí“.

Jazz & More
Jazz & More

Okrem iného vystúpi Jazz & More na hlavnom pódiu festivalu Jazz Prešov 2012, ale aj Bratislavských jazzových dní 2010 a koncertovala aj za slovenskými hranicami. Skupina v roku 2009 získala cenu za kolektívny výkon v súťaži Nové tváre slovenského jazzu.

Líder Jazz & More a autor všetkých kompozícií Samo Marinčák sa od počiatku inšpiroval jazzovými gitarovými velikánmi ako Wes Montgomery, George Benson či Ulf Wakenius. S posledne menovaným aj hráva. Medzi svoje vzory radí aj otca. „Odmalička som bol vedený k hudbe, hrával som na rôzne nástroje. Nemal som ale vtedy k tomu taký vrelý vzťah ako teraz, “ hovorí o svojich začiatkoch.

Jazz & More ďalej tvoria Pavol Hvišč (basgitara, vystriedal Michala Arvaya), Pavol Šarišský (bicie nástroje) a Daniel Špiner (klávesové nástroje). Kapela produkuje svieži melodický džez, s presahom do iných žánrov.

Z bibliografie: http://www.frenky.sk/clanok/812/jazz_presov_2012.html

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK