PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/11319/ludi_na_vychode_potrapili_kosti_z_ryb_a_traviace_tazkosti_len_ojedinele.html

Ľudí na východe potrápili kosti z rýb a tráviace ťažkosti len ojedinele

Konzumácia štedrovečerných jedál sa z večera nadnes nepodpísala pod zvýšený počet ľudí v čakárňach východoslovenských nemocníc. Lekári riešili iba niekoľko prípadov zapichnutých rybacích kostí v ústnej dutine i tráviacich ťažkostí pacientov po nadmernej konzumácii tradičných vianočných pokrmov.
(ilustračné foto)
(ilustračné foto)

Niekoľko ľudí vyhľadalo po nadmernej konzumácii vyprážanej ryby, zemiakového šalátu s majonézou či sladkých koláčov napríklad prešovskú Fakultnú nemocnicu s poliklinikou J. A. Reimana. "Problémy zapríčinené rybacími kosťami sme nezaznamenali. Na chirurgii sme ale ošetrili troch pacientov, z toho dvoch so žalúdočnými ťažkosťami a jedného s bolesťami žlčníka", informovala TASR hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková s tým, že všetky spomínané osoby ošetrili lekári iba ambulantne.

Lekári Popradskej nemocnice ošetrili okrem pacientov so zažívacími ťažkosťami aj niekoľkých ľudí, ktorým zostali po konzumácii jedál v ústnej dutine a pažeráku zapichnuté rybacie kostičky. Ako TASR informovali z Otorinolaryngologickej pohotovostnej ambulancie nemocnice, za posledných 24 hodín ich vybrali z úst celkovo trom osobám. Oveľa viac ľudí vyhľadalo spomínanú ambulanciu pre zdravotné komplikácie, ktoré s požitím jedál nesúviseli. Najčastejšie to bol zápal uší.

Pokojnejšiu uplynulú nočnú službu zaznamenali pracoviská menších východoslovenských nemocníc, a to napríklad vo Svidníku, Vranove nad Topľou, Michalovciach, Trebišove či Spišskej Novej Vsi. Pre TASR to potvrdila Zuzana Gajdošiková, hovorkyňa spoločnosti Svet zdravia, pod ktorú spadajú zdravotnícke zariadenia v spomínaných mestách. "Neošetrovali sme žiadne zranenia spojené so štedrou večerou", poznamenala.

 
25.12.2012 | Autor: TASR | Spoločnosť | čítané: 2757 krát