Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Vrstva snehu sa môže nachádzať na všetkých cestách Prešovského kraja

Takmer na celom území Prešovského kraja momentálne sneží, cesty sú však zjazdné. Pozor si však treba dávať podľa cestárov na utlačený sneh, ktorý sa môže nachádzať takmer na všetkých cestách 1. triedy.

Dispečer Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja Tomáš Lažo informoval, že vrstva kašovitého snehu od dvoch do piatich centimetrov sa nachádza na horských prechodoch Vernár, Podspády i Branisko.

Utlačená, ujazdená, či kašovitá vrstva snehu do dvoch centimetrov je však aj na problémových cestách 1. triedy v okolí obcí Hutka, Obručné, Pusté Pole, Ubľa, Vyšný Komárnik a Šarišský Štiavnik.

Cesty 2. triedy sú podľa Laža momentálne taktiež zjazdné, sú však pokryté vrstvou ujazdeného miestami kašovitého snehu od dvoch do troch centimetrov. To sa týka okolia Vysokých Tatier, Magury, Stráňan, Herlian a Becherova.

Všetky cesty 3. triedy sú pokryté vrstvou ujazdeného miestami čerstvého snehu do troch centimetrov, v okolí Prešova a Popradu až do ôsmich centimetrov“, dodal Lažo.

Za posledných 24 hodín cestári posypali inertným materiálom viac ako 2000 kilometrov ciest vo všetkých strediskách a chemickým materiálom upravili takmer 3400 kilometrov ciest. Spolu prepluhovali viac ako 10.000 kilometrov ciest v celom kraji, pričom nasadených bolo 109 sypačov. „Momentálne je v teréne 56 sypačov, postupne sa k nim budú pridávať ďalšie. Sneženie máme hlásené počas celého dňa, takže situáciu budeme monitorovať“, uzavrel Lažo.

(ilustračné foto: TASR)

(ilustračné foto: TASR)
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK