Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Dobrý Festival rozozvučí prešovský Amfiteáter aj tento rok

Dobrý Festival vrátil minulý rok kultúru na prešovský Amfiteáter, ktorý nebol funkčný dlhých desať rokov. Situácia na amfiteátri sa zlepšuje a Dobrý festival čaká siedmy ročník v termíne 21. a 22. júna 2013.

Z Prešova pochádza najviac známych slovenských interpretov a hudobných skupín, ktoré patria k špičke v rámci svojho žánru. Amfiteáter je kultúrnym stánkom, ktorý si Prešovčania vybudovali sami ešte v päťdesiatych rokoch minulého storočia. Pochopiteľne si na ňom mali chuť zahrať a tiež aj zahrali viaceré prešovské kapely. Chiki liki Tu-A tu dokonca mali svoju skúšobňu a v zázemí pre kapely, ktoré sa nachádza pod pódiom nahrávali ešte v roku 1996 svoju prvú demo nahrávku.

Každá z účinkujúcich prešovských kapiel má na Amfiteáter množstvo spomienok nielen z detstva, pričom hranie na Amfiku patrí medzi neopakovateľné zážitky.

Na Amfiteátri, ktorý neustále prebieha rekonštrukciou sa počas Dobrého Festivalu predstavia Peter Nagy, Peter Lipa, Chiki Liki Tu-A, Heľenine Oči, Mloci, Hrdza, prešovskí dídžeji Back2Love, Andrej Šeban a ďalší. Návštevníci Dobrého festivalu si vďaka špičke prešovskej hudobnej scény a ďalším účinkujúcim vychutnajú rockovú, popovú, jazzovú, bluesovú, elektronickú, houseovú a drum´n´bassovú hudbu na troch pódiách: Dobrá Hudba, Jack Daniel´s Music Štart a Šariš Dobrá Piváreň.

Chýbať nebude tradične Hare krišna, Detský kútik a Dobrí bojovníci. Lístky budú v predpredaji v sieti Ticketportal od 10 Eur. Ďalšie informácie o novinkách na Amfiteátri, programe, účinkujúcich a servise budú uverejňované priebežne

Redakciu informoval Edo Kopček, PR manažér Dobrého Festivalu
Foto: Peter Ilenčík

Súvisiace články
19.6.2013 Detský kútik na Dobrom festivale 11.6.2013 Na Kapušianskom hrade našlo prácu 30 nezamestnaných 11.6.2013 Britské vlajky nad Dobrým Festivalom 5.6.2013 Na Dobrom festivale v Prešove sa zídu známi rodáci 1.6.2013 Dobrý festival s Petrom Lipom, Petrom Nagyom a IMT Smile 8.4.2013 Dobrý Festival privíta ďalšiu legendu DNB 17.2.2013 Dobrý festival aj s veľkorozmerným tanečným stanom
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK