Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Sneženie komplikuje dopravu, hasiči mali v kraji vyše 30 výjazdov

Husté sneženie v Prešovskom kraji spôsobuje vážne komplikácie v doprave. V noci na niektorých miestach pripadlo aj viac ako 25 centimetrov snehu. Ťažký mokrý sneh zapríčinil lámanie konárov a stromov.

(ilustračné foto: TASR)
(ilustračné foto: TASR)

Mnohé cesty sú prejazdné len s veľkými problémami, došlo aj k niekoľkým dopravným kolíziám. Obmedzená je aj maximálna povolená rýchlosť na diaľnice D1 Prešov - Budimír.

Policajti hlásia pre husté sneženie ťažko prejazdný úsek cesty medzi Levočou a Klčovom, pred úsekom údajne mali problém prejsť aj cestári a hasiči, pre skrižované kamióny.

Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Milan Podolínsky pre TASR potvrdil, že zlé počasie v priebehu noci aj v týchto chvíľach zamestnáva hasičov takmer vo všetkých okresoch Prešovského kraja.

"Mali viac ako 30 výjazdov. Väčšinou išlo o technické zásahy, kedy bolo potrebné odstrániť polámané stromy z vozovky, ale boli aj dopravné nehody. Zranenia osôb sme k 7. hodine nemali nahlásené", uviedol operačný dôstojník.

Dodal, že popadané stromy hasiči odstraňovali v okresoch Prešov, Sabinov, Svidník, Bardejov, Vranov, Medzilaborce a v ďalších. Väčšinou vraj stromy padali jednotlivo, hasiči sa však museli často presúvať.

Súvisiace články
7.2.2013 Situácia v Prešove sa po snehovej nádielke stabilizuje 7.2.2013 S následkami hustého sneženia zápasia cestári aj na území Zemplína 7.2.2013 Mesto Prešov vyhlásilo krízovú situáciu a požiadalo o pomoc vojsko 7.2.2013 Polícia vyzýva vodičov kamiónov, aby umožnili prejazd vozidlám údržby 7.2.2013 Snehová kalamita skomplikovala dopravu, sneh láme konáre stromov 7.2.2013 V súvislosti s nepretržitým snežením prosíme obyvateľov o trpezlivosť a najmä rozvahu na cestách. 7.2.2013 Mesto Poprad vyhlásilo pre množstvo snehu v jeho uliciach 2. kalamitný stupeň 7.2.2013 V okresoch vyhlásili pre problémy na cestách 1. situačný stupeň
Mohlo by Vás zaujímať
Sekčovská ulica bude čiastočne uzavretá
Mesto Prešov informuje vodičov o čiastočnej uzáverke Sekčovskej ulice v termíne od 22. do 26. apríla pre výkopové práce.
Aktualizácia dopravných obmedzení v meste
V Prešove dochádza k aktualizácii súčasných dopravných obmedzení v súvislosti s rekonštrukciou mosta na Lesíku delostrelcov. Do premávky sú zavádzané postupne od pondelka 15. 4. 2024. Sú výsledkom niekoľko-týždňového zberu dát a hľadania možností zefektívnenia premávky počas trvania stavebných prác.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK