Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

V okresoch vyhlásili pre problémy na cestách 1. situačný stupeň

Dopravu na viacerých úsekoch Prešovského samosprávneho kraja (PSK) komplikuje momentálne husté sneženie ale aj množstvo popadaných konárov a stromov.

(ilustračné foto: TASR)
(ilustračné foto: TASR)

V okresoch Prešov a Poprad je od dnešného rána v platnosti pre zlé poveternostné podmienky v okolí ciest prvý situačný stupeň.

"Prvý situačný stupeň máme vyhlásený od 6.00 h pre oblasť Prešov a pre oblasť Poprad od 8.00 h. Súvisí to s tým, že nám momentálne silno sneží a na niektorých cestách 3. triedy v okolí Prešova, konkrétne napríklad pri Lipníkoch či Záhradnom, máme popadané stromy", informoval TASR Tomáš Lažo z odboru prevádzky Správa a údržby ciest PSK.

Ako ďalej uviedol, pre nepriaznivé poveternostné podmienky bola počas nočnej služby vo výkone takmer všetka technika jednotlivých stredísk Správy a údržby ciest PSK. Cestári najazdili od stredy (6. 2.) večera do dnešného rána v kraji celkovo 17.300 kilometrov. "Každý sypač prešiel svoj okruh, svoju cestu, šesťkrát", podotkol Lažo.

Horské priechody na území kraja sú podľa jeho slov pokryté dnes ráno vrstvou snehu vysokou približne päť centimetrov. "Niekde je snehu ešte viac. Problémy so zjazdnosťou ciest nám hlásia z okolia Levoče, Kežmarku, Veľkej Lomnice, Tatranskej Lomnice. Pri Veľkom Šariši evidujeme skrížený kamión, ďalší je skrížený pri Bertotovciach. Problémy sú hlásené aj z okolia Sabinova", uzavrel Lažo.

Súvisiace články
7.2.2013 Situácia v Prešove sa po snehovej nádielke stabilizuje 7.2.2013 S následkami hustého sneženia zápasia cestári aj na území Zemplína 7.2.2013 Mesto Prešov vyhlásilo krízovú situáciu a požiadalo o pomoc vojsko 7.2.2013 Polícia vyzýva vodičov kamiónov, aby umožnili prejazd vozidlám údržby 7.2.2013 Snehová kalamita skomplikovala dopravu, sneh láme konáre stromov 7.2.2013 V súvislosti s nepretržitým snežením prosíme obyvateľov o trpezlivosť a najmä rozvahu na cestách. 7.2.2013 Mesto Poprad vyhlásilo pre množstvo snehu v jeho uliciach 2. kalamitný stupeň 7.2.2013 Cestu 1. triedy v Bertotovciach blokujú skrížené kamióny 7.2.2013 Sneženie komplikuje dopravu, hasiči mali v kraji vyše 30 výjazdov
Mohlo by Vás zaujímať
Aktualizácia dopravných obmedzení v meste
V Prešove dochádza k aktualizácii súčasných dopravných obmedzení v súvislosti s rekonštrukciou mosta na Lesíku delostrelcov. Do premávky sú zavádzané postupne od pondelka 15. 4. 2024. Sú výsledkom niekoľko-týždňového zberu dát a hľadania možností zefektívnenia premávky počas trvania stavebných prác.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK