Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Mesto Poprad vyhlásilo pre množstvo snehu v jeho uliciach 2. kalamitný stupeň

V meste Poprad napadalo za posledných 12 hodín do 40 centimetrov čerstvého snehu.

(ilustračné foto: TASR)
(ilustračné foto: TASR)

Vzhľadom na neutíchajúce sneženie a prvé problémy v doprave vyhlásila samospráva na území mesta 2. kalamitný stupeň.

"Absolútnou prioritou je udržať prejazdné komunikácie zaisťujúce hromadnú autobusovú dopravu, príjazdy ku zdravotníckym zariadeniam a dopravno nebezpečné miesta. Údržba sa vykonáva pluhovaním, posypom a po ukončení sneženia v prípade potreby odvozom snehu", povedal na margo aktuálnej situácie v Poprade riaditeľ Správy mestských komunikácií (SMK) Peter Fabián.

Ako ďalej uviedol, na území mesta je momentálne vo výkone 17 kusov techniky SMK, ako aj niekoľko strojov od externých subjektov. "Postupne mesto povoláva ďalšiu dostupnú a voľnú techniku. Najväčší problém s čistením komunikácií je pri parkoviskách na sídliskách, z ktorých mnoho áut pre snehovú kalamitu ani nevyrazilo", informoval TASR hovorca popradskej radnice Marián Galajda.

Zároveň dodal, že na platených parkoviskách mesta sa dnes v dôsledku ich sťaženej dostupnosti nebudú vyberať poplatky za parkovné, závory budú otvorené a pracovníci parkovacej služby budú pomáhať s dočisťovaním jednotlivých parkovacích plôch.

"Samospráva žiada obyvateľov a návštevníkov Popradu v tejto náročnej situácii o trpezlivosť a zhovievavosť. Aj keď je nasadená všetka dostupná technika a pracovné sily, čistenie ulíc a ciest bude v tomto počasí veľmi náročné. Čistenie komunikácií bude naďalej prebiehať postupne podľa operačného plánu zodpovedajúceho tejto situácii", uzavrel Galajda.

Súvisiace články
7.2.2013 Situácia v Prešove sa po snehovej nádielke stabilizuje 7.2.2013 S následkami hustého sneženia zápasia cestári aj na území Zemplína 7.2.2013 Mesto Prešov vyhlásilo krízovú situáciu a požiadalo o pomoc vojsko 7.2.2013 Polícia vyzýva vodičov kamiónov, aby umožnili prejazd vozidlám údržby 7.2.2013 Snehová kalamita skomplikovala dopravu, sneh láme konáre stromov 7.2.2013 V súvislosti s nepretržitým snežením prosíme obyvateľov o trpezlivosť a najmä rozvahu na cestách. 7.2.2013 V okresoch vyhlásili pre problémy na cestách 1. situačný stupeň 7.2.2013 Cestu 1. triedy v Bertotovciach blokujú skrížené kamióny 7.2.2013 Sneženie komplikuje dopravu, hasiči mali v kraji vyše 30 výjazdov
Mohlo by Vás zaujímať
Aktualizácia dopravných obmedzení v meste
V Prešove dochádza k aktualizácii súčasných dopravných obmedzení v súvislosti s rekonštrukciou mosta na Lesíku delostrelcov. Do premávky sú zavádzané postupne od pondelka 15. 4. 2024. Sú výsledkom niekoľko-týždňového zberu dát a hľadania možností zefektívnenia premávky počas trvania stavebných prác.
Sekčovská ulica bude čiastočne uzavretá
Mesto Prešov informuje vodičov o čiastočnej uzáverke Sekčovskej ulice v termíne od 22. do 26. apríla pre výkopové práce.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK