Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Situácia v Prešove sa po snehovej nádielke stabilizuje

Situácia v meste Prešov sa po snehovej nádielke postupne stabilizuje. Hovorkyňa radnice Jana Jurčišinová informovala, že mimoriadna situácia zatiaľ stále trvá, pričom ani vo večerných hodinách nepredpokladajú zrušenie tohto stavu.

(ilustračné foto: TASR)
(ilustračné foto: TASR)

"Počkáme na vývoj počasia, ak sa počas noci nič mimoriadne nestane, predpokladáme, že by sme mimoriadnu situáciu mohli odvolať ráno", povedal primátor Pavel Hagyari. Hovorkyňa doplnila, že momentálne sú v teréne na odpratávanie snehu nasadení aj odsúdení, ktorí prechádzajú mestom od Sabinovskej ulice až na Sídlisko III. , následne súvisle prejdú na Sídlisko II. , a potom budú odpratávať komunikácie na sídliskách Sekčov a Šváby. V rámci týchto prác by mali odhŕňať sneh najmä zo zastávok MHD.

"V meste sa už pohybuje aj nákladné motorové vozidlo Tatra 815 s odhŕňačom z leteckej základne, ktorá by mala odhŕňať sneh najmä v starej časti Solivaru, na menších uliciach na Šváboch a na Sekčove. Pomoc samotných vojakov pri odpratávaní snehu nakoniec nebude potrebná", uzavrela hovorkyňa.

Obvodný úrad Prešov odvolal mimoriadnu situáciu v Prešovskom kraji
Situácia v Prešovskom kraji, kde od noci zápasia so snehovou kalamitou, sa postupne stabilizovala. Prednosta Obvodného úradu Prešov Vladimír Jánošík pre TASR uviedol, že po vyhodnotení situácie dnes o 15.30 h odvolali mimoriadnu situáciu.

"Hasiči nás informovali, že popoludní počet výjazdov k udalostiam výrazne klesol. Rovnako sa zlepšila aj situácia na cestách, pretože podľa monitoringu polície a cestárov sú hlavné ťahy, teda komunikácie 1. a 2. triedy zjazdné a ďalej sa dokončujú aj cesty 3. triedy", konštatoval Jánošík.

Pripomenul, že postupne sa upravuje aj úsek cesty pri obci Detrik, okres Vranov nad Topľou, kde popadalo niekoľko stromov. Podľa prednostu napriek zlepšeniu situácie budú stav a počasie naďalej monitorovať a v prípade nutnosti sa prijmú ďalšie opatrenia.

Súvisiace články
7.2.2013 S následkami hustého sneženia zápasia cestári aj na území Zemplína 7.2.2013 Polícia vyzýva vodičov kamiónov, aby umožnili prejazd vozidlám údržby 7.2.2013 Snehová kalamita skomplikovala dopravu, sneh láme konáre stromov 7.2.2013 V súvislosti s nepretržitým snežením prosíme obyvateľov o trpezlivosť a najmä rozvahu na cestách. 7.2.2013 Mesto Poprad vyhlásilo pre množstvo snehu v jeho uliciach 2. kalamitný stupeň 7.2.2013 V okresoch vyhlásili pre problémy na cestách 1. situačný stupeň 7.2.2013 Cestu 1. triedy v Bertotovciach blokujú skrížené kamióny 7.2.2013 Sneženie komplikuje dopravu, hasiči mali v kraji vyše 30 výjazdov
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK