Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Prešovčania oslávili Valentína na námestí, rekord v bozkávaní neprekonali

Prešovčania sviatok sv. Valentína včera oslávili spoločne v centre mesta. Mladí i tí skôr narodení prišli pred budovu radnice, kde sa krátko po 15. hodine vyhodnotením súťaže o najkrajšiu valentínsku tortu začal program podujatia Prešov - láska moja.

Víťazná valentínska torta (foto: MsÚ)
Víťazná valentínska torta (foto: MsÚ)

Torty na oslavy sviatku zamilovaných pripravili materské a základné školy z Prešova.
Prešovčania majú radi svoje mesto a aj táto akcia je výrazom istého lokálpatriotizmu uvedomenia si príslušnosti k mestu. Je to príležitosť, aby bozkom na námestí zamilovaní ukázali, že sa majú radi“, povedal primátor Pavel Hagyari.

Pokiaľ ide o torty, skutočne sa bolo na čo pozerať a na svoje si prišli aj maškrtníci, pretože hneď po vyhodnotení primátor spolu so svojím zástupcom René Pucherom tortami ponúkli ľudí na námestí.

Včera popoludní si na torte pochutnávala aj Anna Kaňuščáková a všetkých, ktorí pripravili pre Prešovčanov túto sladkú hostinu, pochválila. „Dnešný deň je dar a človek má dávať darov toľko, koľko vládze, to pozitívne po nás zostane. Každý do tej torty vložil kúsok seba, pokiaľ tie pozitíva človek posúvajú ďalej, tak svet robíme krajším pre nás pre všetkých“, povedala Prešovčanka.

Porota rozhodla, že najkrajšiu tortu pripravila ZŠ Májové námestie. Motívom bola Neptúnova fontána, ktorá stojí v centre metropoly Šariša. Za návrh, ktorý vytvorili deti, získali od sponzora výlet do košickej ZOO a občerstvenie. Zvláštnu cenu primátora dostali za tortu aj deti z Materskej školy na Bajkalskej ulici“, uviedla hovorkyňa mesta Jana Jurčišinová.

Následne po zotmení prišiel na rad pokus o prekonanie slovenského rekordu v hromadnom valentínskom bozkávaní. Vlani Prešovčania získali zápis do Slovenskej knihy rekordov, keď sa na námestí bozkávalo v jednej chvíli dovedna 332 párov. Tento rok však svoj vlastný ustanovujúci rekord neprekonali, na námestí sa totiž večer bozkávalo len 60 párov.

Video archív nájdete na tv.pis.sk

Súvisiace články
15.2.2013 Foto: Valentín v Prešove
Mohlo by Vás zaujímať
V Prešove sa začína jarné upratovanie
V rámci jarného upratovania bude v Prešove pristavených spolu 122 kusov veľkoobjemových kontajnerov. Prvý cyklus jarného upratovania sa začína 3. apríla 2024.
Prešovská radnica bude svietiť v pestrých farbách
V posledný februárový deň si každoročne pripomíname Medzinárodný deň zriedkavých chorôb. Prešovská radnica a budova Mestskej galérie Caraffka budú preto 29. februára 2024 svietiť v pestrých farbách.
Prešovčania sa dočkajú nového mosta s cyklochodníkmi
V Prešove sa čoskoro odštartuje dlho očakávaná rekonštrukcia mosta na Lesíku delostrelcov. Do investičnej akcie sa v spolupráci púšťajú Prešovský samosprávny kraj ako správca mostného objektu a mesto Prešov, ktoré spravuje priľahlé lávky pre peších. Pôvodnú stavbu zo 60-tych rokoch nahradí nová moderná konštrukcia pre automobily, cyklistov i peších.
Navrhnite pamätihodnosť mesta Prešov na vybranú tému
Mesto Prešov vyhlasuje v súlade so Všeobecne záväzným nariadením mesta Prešov č. 2/2013 o evidencii pamätihodností mesta Prešov v znení Všeobecne záväzného nariadenia mesta Prešov č.1/2016
Mestské zastupiteľstvo v Prešove posilní poslankyňa Zuzana Ondrejčáková
Do poslaneckej lavice v Mestskom zastupiteľstve mesta Prešov v apríli zasadne nová poslankyňa za VMČ 6 Zuzana Ondrejčáková. Nahradí Rudolfa Dupkalu, ktorému zanikol poslanecký mandát. U primátora mesta Prešov si už prevzala osvedčenie, slávnostný sľub zloží na aprílovom zasadnutí MsZ.
Mesto a Krajské múzeum deklarujú úzku spoluprácu
V pondelok 11. marca podpísali memorandum o spolupráci mesto Prešov a Krajské múzeum v Prešove. Deklarovali tak najmä vôľu na úzke partnerstvo pri budúcich expozíciách dejín Prešova. V roku 2024 by mali byť výsledkom tejto spolupráce minimálne dva dôležité projekty.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK