Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Výťažok z benefičného bowlingu venovali 3-ročnému P. Kandríkovi

Účastníci 6. ročníka benefičného bowlingového turnaja o putovný pohár predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) venovali finančný dar vo výške takmer 3350 eur zdravotne postihnutému trojročnému Petrovi Kandríkovi z Litmanovej.

Na tomto turnaji sa každý rok schádzajú osobnosti a zástupcovia obchodných či spoločenských inštitúcií z Prešovského kraja. V pondelok (4. 3.) sa v bowlingovej herni v Jazdeckom areáli v Prešove zišlo rekordných 21 družstiev.

Cieľom turnaja je popri spoločenskom a športovom stretnutí osobností pomôcť tým, ktorí sú na pomoc cudzích odkázaní. Preto sú hody ocenené a spoločný výťažok je venovaný na dobročinné účely. Po sčítaní výsledkov organizátori vyhlásili, že hráči počas turnaja zhodili dovedna 16 735 kolkov, po ich vynásobení príslušným koeficientom bude môcť hendikepovaný chlapec na liečenie využiť sumu 3347,40 eur.

Výťažok z turnaja bol v jeho doterajšej histórii vždy venovaný deťom. Prostriedky získali napríklad deti z Domova sociálnych služieb v Giraltovciach, z detského stacionára pri DSS na Volgogradskej ulici v Prešove, ale pomohli aj Marianke Michlišinovej z Proča, Michaele Kriškovej z Popradu a Adriane Šimkovej z Prešova.

O životnej situácii Peťkovej rodiny viem od jeho tety. Je neuveriteľné, s akými problémami musia jeho rodičia žiť. Verím, že im výťažok aspoň čiastočne pomôže“, zdôvodnil tohtoročný výber príjemcu predseda PSK Peter Chudík.

Vysvetlil, že takých, ktorí by potrebovali takúto pomoc je bezpochyby množstvo a aj tento rok evidovali viacej adeptov. Citlivo preto zvažovali okolnosti a rozhodli sa pre trojročného chlapca z Litmanovej.

Zistili sme, že chlapček má brata, ktorý má tiež zdravotné problémy a ich príjem v rodine je veľmi nízky. Tak sme rozhodli pre Peťka Kandríka, s tým, že peniaze by mali byť využité na rehabilitáciu v ADELI Medical Centre v Piešťanoch“, vysvetlil prešovský župan.

Postihnutému chlapcovi po operácii srdca lekári diagnostikovali detskú mozgovú obrnu. Jeho starší braček je autista a obaja sú plne odkázaní na nepretržitú starostlivosť. Príjem rodiny tvorí invalidný dôchodok a rodičovská dovolenka čo predstavuje asi 550 eur mesačne.

Na turnaji sa predstavili reprezentanti prešovských firiem, miestnych samospráv, PSK, Prešovskej univerzity či zástupcovia novinárskej obce. So svojim Holand teamom ani tento rok medzi pretekármi nechýbal honorárny konzul Holandského kráľovstva v SR a prešovský podnikateľ Matúš Murajda.

Prichádzam každý rok na tento turnaj, lebo má hlboký ľudský rozmer. Nie je to len o športe a stretávaní sa s priateľmi, výsledkom bude pomoc pre niekoho, kto to skutočne potrebuje“, povedal pre TASR honorárny konzul.

Pred začiatkom turnaja sa účastníci na chvíľu osobne stretli s celou rodinou postihnutého chlapca. Jeho matka Helena Kandríková konštatovala, že peniaze chcú využiť na procedúry v spomínanom centre, ktoré im odporúčajú lekári.

Sme veľmi vďační za túto pomoc, všetky peniažky pôjdu na liečenie pre Peťka. Inak by sme si to nemohli dovoliť zaplatiť a veríme, že mu to pomôže zlepšiť stav“, povedala mama postihnutého chlapca.

Konečné výsledky vzhľadom na charakter tohto podujatia síce nie sú dôležité, napriek tomu družstvá v jednotlivých dráhach predvádzali veľmi dobré výkony. Putovný pohár predsedu PSK si nakoniec odniesol tím L. H. H. L. Prešov, za nimi sa umiestnili reprezentanti SAD a. s. Prešov a bronzovú priečku obsadilo družstvo PSK.

Súvisiace články
4.3.2013 Benefičný bowling pre trojročného Peťka
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK