PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/11661/binery_vas_v_drinkine_vtiahne_do_sveta_fascinujucich_zvukov.html

Binery vás v DrinkIne vtiahne do sveta fascinujúcich zvukov

Za tajuplným názvom Binery sa skrýva prešovská speváčka a najnovšie aj skladateľka Romana Radvanská.

Po dvoch rokoch skladania a písania textov prichádza so svojou synthpopovou, elektronickou muzikou a chce ju ponúknuť širšiemu publiku. Na pódiu je síce sama bez kapely, zato však jej hudba skrýva celý svet zaujímavých zvukov a príjemných melódií. K jej charakteristikám patrí aj farba jej hlasu, ktorý poslucháč rozpozná na prvé počutie. V piatok 8.3. sa predstaví spoločne s MISSandTROOPS v klube DrinkIN.

"Vyvíjalo sa to veľmi spontánne. Už dávno som mala záľubu v rôznych nástrojoch a ich zvukoch. Tie zvuky sú fascinujúce a tiež aj to, ako sa dá robiť elektronická hudba aj na akustických nástrojoch pomocou efektov a filtrov", hovorí Binery o svojej tvorbe. V desiatich skladbách spievaných anglicky, ktoré zložila a otextovala, tvoria hudobný základ klavír a rôzne syntetizátory. S nimi sa miešajú ďalšie nástroje ako guitalele, xylofóny, kalimba, vokóder a ďalšie.

Minulý mesiac sa Binery predstavila v hudobnej relácii Svetlá hodinka a vystúpenie jej prinieslo prvých fanúšikov. "Nakoplo ma to k ďalším aktivitám. Chcem viac cvičiť a ísť so svojou hudbou medzi ľudí", reaguje speváčka na prvé odozvy. Z desiatky skladieb, ktoré mohli diváci počuť, zarezonovali Fall and Climb, Out of It alebo No Foot on the Ground.

Na piatkovom koncerte vystúpi spoločne s Binery dvojica MISSandTROOPS, ktorú tvoria manželia Husovskí. Tiež experimentujú s elektronickou hudbou v tomto projekte a výsledkom sú triphopové skladby.

Koncert začína o 20.00 v prešovskom podniku DrinkIn. Nenechajte si preto ujsť novinky na tunajšej hudobnej scéne.
Viac info na http://pis.sk/podujatie/2832/binery_plus_missandtroops.html

 
7.3.2013 | Autor: Edo Kopček | Spoločnosť | čítané: 3484 krát