PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/11674/pocet_akutnych_respiracnych_ochoreni_v_kraji_mierne_klesol.html

Počet akútnych respiračných ochorení v kraji mierne klesol

Napriek tomu, že počet akútnych respiračných ochorení (ARO) v Prešovskom kraji v priebehu tohto týždňa klesol, chorobnosť sa podpísala pod prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu v 13 školských zariadeniach.
(ilustračné foto)
(ilustračné foto)

V aktuálnej správe o hygienicko-epidemiologickej situácii v kraji, ktorú na webovej stránke uverejnil Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Prešove, sa uvádza, že šesť školských zariadení bolo zatvorených v okrese Stará Ľubovňa, štyri v okrese Prešov a po jednom v okresoch Humenné, Stropkov a Svidník.

Lekári v kraji v priebehu tohto týždňa evidovali 10.418 prípadov ARO, čo bolo o 1070 menej než počas predchádzajúceho kalendárneho týždňa.

Rovnako klesol aj počet chrípkových ochorení, ktoré diagnostikovali v 1200 prípadoch. Najvyššiu chorobnosť zaznamenali u ľudí vo vekovej skupine 6-14 rokov. Podľa aktuálnej správy v okrese Vranov nad Topľou bolo realizovaných osem odberov vzoriek TH+TN na vyšetrenie vírusu chrípky.

V tomto kalendárnom týždni boli nahlásené pozitívne výsledky v jednom prípade vírus chrípky A/California/7/2009(H1N1) a jeden prípad vírusu chrípky B/Wisconsin/1/2010 .

Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Prešove informuje, že naďalej zostáva v platnosti zákaz návštev v lôžkových zdravotníckych zariadeniach v Prešovskom kraji.

 
10.3.2013 | Autor: TASR | Zdravotníctvo | čítané: 1509 krát