Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Dopravu na niektorých úsekoch kraja komplikuje poľadovica

Na území Prešovského samosprávneho kraja (PSK) sú po nočnom snežení všetky cesty zjazdné.

(ilustračné foto: TASR)
(ilustračné foto: TASR)

Informuje o tom na svojej internetovej stránke Správa a údržba ciest (SaÚC) PSK. Motoristi by však mali zvýšiť opatrnosť pri prejazde viacerých úsekov, na ktorých sa vytvorila poľadovica.

Silné sneženie evidujú cestári aktuálne v okresoch Bardejov, Snina, Medzilaborce, Svidník a Vranov nad Topľou, slabo sneží v Prešovskom a Popradskom okrese. Aktuálne teploty v kraji sa pohybujú v rozmedzí - 6 (Podspády) až 1 stupeň Celzia (Levoča).

Cesty prvej triedy sú momentálne väčšinou mokré. Vrstva kašovitého snehu do jedného až dvoch centimetrov (cm) pokrýva úseky I/77 Hutka, I/74 Humenné - Snina, I/68 Pusté Pole, I/18 Branisko a I/68 Mníšek nad Popradom. Na horských priechodoch Vernár, Podspády a Branisko, ako aj na trase I/74 Ubľa, sa nachádza snehová vrstva do dvoch cm.

Úseky druhej kategórie ciest sú momentálne prevažne mokré. Vrstvu čerstvého, ako aj kašovitého snehu do dvoch cm, eviduje SaÚC v okolí Vysokých Tatier aj na trasách II/542 Magura, II/543 Červený Kláštor, II/545 Bardejov - Raslavice, II/567 Čabalovce, II/558 Starina, II/575 Palota, II/546 Cemjata a II/576 Herľany. Cesty tretej triedy pokrýva vrstva čerstvého a utlačeného snehu od jedného do troch cm.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove upozorňuje vodičov, aby vzhľadom na aktuálne poveternostné podmienky zvýšili opatrnosť pri prejazde úsekov ciest v okrese Bardejov, na ktorých sa vytvára poľadovica. Došlo tam už k viacerým dopravným nehodám.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK