PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/11707/viacero_usekov_ciest_v_kraji_je_momentalne_neprejazdnych-_aj_dialnica.html

Viacero úsekov ciest v kraji je momentálne neprejazdných, aj diaľnica

Nepriaznivé počasie spôsobuje naďalej problémy na cestách Prešovského samosprávneho kraja (PSK). Viacero kritických úsekov je preto momentálne uzavretých. Na cestách uviazli desiatky nákladných áut a autobusov.

Z operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove TASR informovali, že cesta 1/18 medzi Levočou a Popradom je momentálne prejazdná iba pre osobnú dopravu.

Diaľnica v smere Levoča - Poprad je v obidvoch smeroch neprejazdná pre všetky druhy vozidiel. V tejto súvislosti sú kamióny na začiatku Prešova v smere od Košíc, ako aj pred tunelom Braniskom zastavované políciou.

Ľuďom, ktorí uviazli približne v 40 kamiónoch a linkových autobusoch na diaľnici D1 v smere od Levoče na Poprad, je poskytované občerstvenie.

Momentálne je neprejazdný aj úsek cesty 1/68, cez ktorý odkláňala polícia v noci vodičov v Prešove smerujúcich na Poprad. Neprejazdný je aj úsek cesty medzi Trebišovom a Vranovom nad Topľou.

Približne 90 percent ciest tretej triedy v kraji je neprejazdných, cesty druhých tried sú prejazdné s obmedzeniami.

Správa a údržba ciest PSK, ako aj hasiči pomáhali v noci nadnes viacerých vodičom, ktorí skončili so svojimi vozidlami v priekope. Na zásahy sú povolávané aj v týchto hodinách.

Hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Peter Kovalík TASR informoval, že na území kraja zasahovali hasiči pri dopravných nehodách za posledných 24 hodín celkovo v 31 prípadoch.

Pomoc a transport ôsmich osôb si vyžiadala situácia na diaľnici D1 pri Jánovciach“, uzavrel Kovalík.

 
15.3.2013 | Autor: TASR | Doprava | čítané: 3948 krát