Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Viacero úsekov ciest v kraji je momentálne neprejazdných, aj diaľnica

Nepriaznivé počasie spôsobuje naďalej problémy na cestách Prešovského samosprávneho kraja (PSK). Viacero kritických úsekov je preto momentálne uzavretých. Na cestách uviazli desiatky nákladných áut a autobusov.

Z operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove TASR informovali, že cesta 1/18 medzi Levočou a Popradom je momentálne prejazdná iba pre osobnú dopravu.

Diaľnica v smere Levoča - Poprad je v obidvoch smeroch neprejazdná pre všetky druhy vozidiel. V tejto súvislosti sú kamióny na začiatku Prešova v smere od Košíc, ako aj pred tunelom Braniskom zastavované políciou.

Ľuďom, ktorí uviazli približne v 40 kamiónoch a linkových autobusoch na diaľnici D1 v smere od Levoče na Poprad, je poskytované občerstvenie.

Momentálne je neprejazdný aj úsek cesty 1/68, cez ktorý odkláňala polícia v noci vodičov v Prešove smerujúcich na Poprad. Neprejazdný je aj úsek cesty medzi Trebišovom a Vranovom nad Topľou.

Približne 90 percent ciest tretej triedy v kraji je neprejazdných, cesty druhých tried sú prejazdné s obmedzeniami.

Správa a údržba ciest PSK, ako aj hasiči pomáhali v noci nadnes viacerých vodičom, ktorí skončili so svojimi vozidlami v priekope. Na zásahy sú povolávané aj v týchto hodinách.

Hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Peter Kovalík TASR informoval, že na území kraja zasahovali hasiči pri dopravných nehodách za posledných 24 hodín celkovo v 31 prípadoch.

Pomoc a transport ôsmich osôb si vyžiadala situácia na diaľnici D1 pri Jánovciach“, uzavrel Kovalík.

Takto to dnes ráno vyzeralo na diaľnici medzi Prešovom a Košicami

Takto to dnes ráno vyzeralo na diaľnici medzi Prešovom a Košicami
Súvisiace články
15.3.2013 Na území kraja dnes zasahovali hasiči už vo vyše 30 prípadoch 15.3.2013 Na území kraja je pre nepriazeň počasia vyhlásený druhý situačný stupeň 15.3.2013 Vo viacerých mestách na Slovensku vyhlásili kalamitný stav
Mohlo by Vás zaujímať
Aktualizácia dopravných obmedzení v meste
V Prešove dochádza k aktualizácii súčasných dopravných obmedzení v súvislosti s rekonštrukciou mosta na Lesíku delostrelcov. Do premávky sú zavádzané postupne od pondelka 15. 4. 2024. Sú výsledkom niekoľko-týždňového zberu dát a hľadania možností zefektívnenia premávky počas trvania stavebných prác.
Sekčovská ulica bude čiastočne uzavretá
Mesto Prešov informuje vodičov o čiastočnej uzáverke Sekčovskej ulice v termíne od 22. do 26. apríla pre výkopové práce.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK