Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Cesty v Prešovskom kraji sú zjazdné, na niektorých miestach sneží

Všetky cesty na území Prešovského samosprávneho kraja (PSK) sú momentálne zjazdné, sneženie evidujú cestári v okolí Chminianskej Novej Vsi, Lipian, Popradu a Starej Ľubovne.

(ilustračné foto)
(ilustračné foto)

Dážď so snehom prevláda v okolí Záborského a Nižnej Šebastovej. "Miestami sa môže v celom kraji vyskytnúť slabý vietor, čerstvý vietor je v okolí Prešova a Lipian, tiež v oblasti Humenného a Starej Ľubovne", priblížil aktuálnu situáciu dispečer Správy a údržby ciest PSK Tomáš Lažo.

Väčšina ciest 1. triedy je podľa neho mokrá, kašovitá vrstva snehu do dvoch centimetrov je v okolí Bardejova, na horských priechodoch Vernár, Podspády, na Pustom Poli a tiež v okolí Obručného.

"Väčšina ciest 2. triedy je taktiež mokrá, vrstva kašovitého snehu do dvoch centimetrov je na ceste 2/558 pri obci Starina, tiež v oblasti Vysokých Tatier, na cestách 2/546 pri Klenove, 2/542 na Magure a tiež 2/543 v okolí Červeného Kláštora", doplnil Lažo. Na cestách 3. triedy sa môže miestami objaviť kašovitá, resp. utlačená vrstva snehu od jedného do piatich centimetrov.

Cestári počas noci posypali inertným materiálom takmer 900 kilometrov ciest a chemickým posypom upravili takmer 2000 kilometrov ciest. Okrem toho prepluhovali vyše 6000 kilometrov ciest, vo všetkých strediskách bolo nasadených 70 kusov techniky.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK