PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/11749/obec_terna_ukoncila_vystavbu_najomnych_bytov-_dalsie_planuje_odkupit.html

Obec Terňa ukončila výstavbu nájomných bytov, ďalšie plánuje odkúpiť

Obec Terňa, okres Prešov, v týchto dňoch ukončila výstavbu nového obytného domu so šiestimi nájomnými bytmi, ktoré sa budú oficiálne kolaudovať 25. marca.

Starosta obce Juraj Senderák dnes pre TASR uviedol, že na úrade evidujú približne 20 žiadostí o pridelenie nájomného bytu.

Napriek tomu, že naši obyvatelia musia za prácou väčšinou dochádzať do okolitých miest, máme záujem, aby zostali bývať u nás v obci. Ide o byty bežného štandardu a ak dobre dopadne kolaudácia, po Veľkej noci by sa mohli odovzdávať do užívania“, povedal starosta.

Spresnil, že v trojpodlažnom obytnom dome sa nachádza šesť 2-izbových bytov, pričom každý má rozlohu 56 metrov štvorcových. Celkové náklady na výstavbu presiahli 294.500 eur.

Viac ako 219.000 eur tvorí pôžička zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB), dotáciu 73.000 eur nám poskytlo Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR a vyše 2600 eur vyčlenila z rozpočtu obec“, vysvetlil Senderák.

Dodal, že súkromný investor v susedstve tejto bytovky postavil ďalší podobný obytný dom, kde je päť 3-izbových a jeden 1-izbový byt. Obec plánuje odkúpiť tento objekt za účelom vytvorenia nájomných bytov. Senderák uviedol, že tieto byty sú už po kolaudácii a preto obec už podala žiadosť na ŠFRB.

 
23.3.2013 | Autor: TASR | Samospráva | čítané: 1910 krát